תהיות בקשר ליום סיירות

תהיות בקשר ליום סיירות

לפי מה שהבנתי, מועדי הימי סיירות הקרובים יהיו בין 9-15 ליולי, שזה אומר שבוע, לעומת שבועיים של ימי סיירות שהיו בינואר (7-22 אם אני לא טועה). עכשיו התהיה- זה שיש פחות מועדים של ימי סיירות ביולי אומר שהסיכוי להתקבל לאחד משלושת הגיבושים (מטכ``ל,שייטת וחובלים) גדול יותר? תחשבו רגע, אם אותו אחוז של משתתפים ביום סיירות ממויין לכל אחד מהגיבושים (נגיד 10% מטכ``ל 10% שייטת ו30% חובלים), ויש חצי מהמועדים, זה אומר שבגיבושים בקיץ יהיו בכל גיבוש חצי מכמות האנשים שהיו בגיבושים בפסח, וזה אומר שמחזור הגיוס הבא יהיה קטן בחצי - לא יכול להיות. משהו מזה נשמע לכם הגיוני - האם באמת יותר סיכוי לעבור יום סיירות ביולי?

amir18

New member
למה התהיות האלו?!?

סך הכל בימי הסיירות בינואר וביולי מחפשים חבר`ה המתאימים ליחידות האלו, זה לא אומר שהם יקחו אנשים לאחת היחידות הללו שהם לא מתאימים. משמע שזה לא חשוב אם היית טוב ביולי או בינוארולכן תתקבל להמשך המיון באותה היחידה. כך לדוגמא את היום האחרון של ימי הסיירות בינואר שיש בו 600 איש לעומת 300-400 בשאר הימים, אני אישית לא ראיתי יותר סיכוי או פחות להתקבל. אל תשכח גם שיש עוד מבחנים אחרי היום סיירות שגם שם הרבה אנשים מועפים ולא מתקבלים לגיבוש. אני ממש לא חושב שיש כאן עניין של יותר סיכוי או פחות. וידידי לא על זה אתה צריך לחשוב בנוגע ליום סיירות אלא לעשות את המקסימום בפעילות ולקוות לטוב.

shmulik100

New member
בקשר לתהיות שלך

התאוריה שלך מוטעית מיסודה קודם כל, לוקחים את הטובים ביותר, לכן אם אתה טוב תתקבל ואם לא - לא. דבר שני הסיבה שיש יותר ימי סיירות היא פונקציה של מועמדים, ככל שיש יותר אנשים שצריך לבחון כך יש יותר מועדים. אגב, ביולי יום סיירות הוא יומיים בגלל החום (מתאמנים רק אחה``צ ובבוקר)

למעלה