תהיות ככה לעצמי...(וגם לכם:))

shantya

New member
תהיות ככה לעצמי...(וגם לכם:))

אתם מכירים את המצבים האלה, שאחרי שכתבתם משהו, אתם מרגישים מין ריקנות כזאת? לא ריקנות רעה... (למרות שאפשר להתווכח על משמעות המושג הזה- ``ריקנות רעה``) אלא פשוט ריקנות... ככה שהכל יצא ממכם (אם נתחבר אלייך, ענבל, אולי זה קצת כמו לידה...אבל אני עוד לא יודעת בעצם:)? זה קרה לי פעמיים עד היום. כתבתי ממש לא מעט שירים, ולאחרונה גם נכנסתי לכתיבה של דברים קצת יותר מורכבים (בעצם מי אמר שזה יותר מורכב? פשוט נקרא לזה ``סיפורים``, למרות שאני נגד קצת...אבל לא משנה:) אבל זה קרה לי רק פעמיים. וגם זה המון. אבל המון טוב (שוב, טוב ורע...לא לא לא:) אחרי ``בראשית``, שהיה ה``סיפור`` הראשון שכתבתי, ונכתב אחרי חוויה מדהימה, ועכשיו, אחרי האחרון... כתבתי עוד כל מיני בין לבין- אבל זה רק נתן טעם של עוד, של עוד לכתוב, עוד לשפוך, עוד להוציא, וזה לא שאין למי לספר, יש בטח שיש, אבל כתיבה זה אחרת...זה פורקן...זה שחרור.. ולא משנה מה מישהו אחר אומר בעצם... מה שבעצם רציתי להגיד, לתהות, לעצמי, לכם, וזה גם לא יצא איזה סיפור או שיר או קטע ספרותי או משהו ככה שאני מתנצלת (אבל לא מצטערת:))- זה שמתי, יותר נכון איך, מוצאים אך האנרגיות להמשיך, כשאת/ה מרגיש/ה שהכל יצא... הכל הכל... זה לא שלא נשאר כלום בפנים ותמיד יהיה מה להוציא, אלא זה כמו שאומרים שמי שמגיע לההארה הכי גבוהה מת... אני לא משווה את היצירה להארה (ואולי כן בעצם, הארה שלי עם עצמי, לעצמי) אבל אומרים, שבנאדם מואר, אבל הכי הכי מואר (ויש רק מעטים כאלו) אין להם לאן לשאוף, וזה מה שקורה... (למי שקצת יותר מבין בזה, השם אושו יגיד די הרבה אני חושבת...) אני לא מרגישה בנאדם בלי שאיפות, אבל... טוב, זהו, נגמר... :) שלכם- שאנטי (שמבטיחה לנוח...;))

שאנטי :)

אני עדיין לא נתקלתי במצב שתיארת... ריקנות בעקבות כתיבה... אכן ``סבלתי`` (וניתן גם להוציא את הסבל מהמרכאות) במשך שנתיים ממחסום כתיבה - אך זה בגלל שהיו ימים אלה ימים מאוד קשים מבחינת לראות את ה``אור`` והחיובי שבחיים. הכתיבה בהחלט מהווה פורקן - צדקת מאוד בדברייך... באשר להארה... הממממ... מזכיר לי את מדרג הצרכים של מאסלו :) מעצם היותנו בני אדם אנו תמיד נשאף ליותר, קשה לי לחשוב על כך שכתבת על הכל... ועניין המואר זה בן אדם שבאמת מיצא את כל יכולת הפוטנציאל שלו ואין לו יותר לאן לשאוף... מעטים מאוד מגיעים לזה... תמיד נרצה עוד, נשאף לעוד, נבחן עצמנו - זה מעיין מעגל אין סופי - שמתרחב !!! ובמרכזו ה``אני`` :) זה שכתבת שאת לא מרגישה כאדם ללא שאיפות זה כבר צריך להדליק לך נורה... זה יבוא... אל תדאגי ומלאי יומך בתכנים - אין ספק שזה עוזר ראיתי פה הודעות ``תמיכה`` שמציעים לאנשים שאיבדו את המוזה לפנות לתנ``ך... אני לא מציעה את זה - כי כל אחד ותחומי התעניינותו אני רק יכולה להגיד לך שבכדי לכתוב, להניב תוכן, את צריכה לאסוף חוויות... ויהיו באשר יהיו - העיקר שיהיו ואגב אינך צריכה להתנצל כי את כותבת אודות ספרות, אודות שירה... אנחנו - אני - פה גם למטרות האלה :) ויש שאני מוצאת הודעתך חשובה לא פחות מעצם כתיבת שירה או סיפור ! מקווה כי מצאת בדברי תשובות ענבל

moco

New member
אולי תשובה

שאנטיה, קראתי את התהיות שלך, והן עוררו גם אותי קצת למחשבה. המסקנה שהגעתי היא שסופר\משורר\כותב\איכשלאקוראימלזה טוב, הוא אחד שלא כותב רק בשביל להגשים את עצמו, אלא הוא גם רוצה לתת לאחרים. זה גם מסתדר עם ההשוואה להארה, כי גם אדם באמת מואר, אמנם אין לו שאיפות בשביל עצמו, אבל הוא תמיד מוכן לתת לאחרים, ללמד אותם ולעזור גם להם להגיע להארה. כשאת מפרסמת שיר או סיפור כאן בפורום את נותנת גם לאחרים. קראתי גם את ``בראשית`` וגם את ``המשחק`` שכתבת, ושניהם גם גרמו לי הנאה בזמן הקריאה עצמה, שזה כבר דבר טוב, אבל גם נשארו איתי אחר כך, נתנו השראה, והפכו לחלק ממני, עזרו לי להבין עוד כמה דברים קטנים על החיים, על זוגיות, על מחשבות... בקיצור, גם הסופר הכי טוב בעולם, שכתב את היצירה הכי הכי טובה שנכתבה אי פעם (למרות שברור שאין דבר כזה), יכול להמשיך ולכתוב עם תפיסת עולם שכזו. והוא לא ירגיש ריקנות, ולא ירגיש שהוא רק מנסה לספק את האגו שלו, אלא פשוט ירגיש שהוא תורם משהו. אז אני מקווה שתמשיכי לכתוב, ולפרסם כאן בפורום, כי את באמת כותבת מעולה.

shantya

New member
ואוו....

קודם כל המון המון תודה.. אני ממש מרגישה שאני צריכה ורוצה בטח ובטח- להודות לך... אני אספר לך משהו- השבוע כתבתי את ``לאן`` שהתפרסם גם כאן (אולי לא קראת, בכל אופן, את/ה מוזמן/ת תמיד:). אני תמיד מראה את הסקיצה הראשונית (שבד``כ עוברת לאחר מכן מספר טיפולים קוסמטיים:)- לכמה חברים טובים, אנשים שאני מעריכה את דעתם, או פשוט אוהבת אותם בשל מי שהם... הרבה פעמים אומרים לי שהיצירה היא ``יפה``. ואני לא יודעת מה לחשוב מזה.. לא יודעת לאן לצאת מזה... אני יכולה לגלות לך למשל, ולהתחבר לעניין האגו שהעלת כאן (מסכימה לחלוטין)- שאת -המשחק- לדוגמא כתבתי לידיד מאוד מאוד מאוד קרוב, וכך גם יצירות אחרות... הראתי את ``לאן`` לחברה טובה, והיא אמרה לי, ככה בטלפון, שזה יפה. בטלפון, כידוע, או במחשב אפילו, אני לא רואה את התגובה של מי שמדבר איתי, אני יכולה לשמוע או לראות אך איני יכולה להבין מה הוא משדר..וזה דבר שנורא חשוב לי, לכן ביקשתי ממנה שרק לא תגיד לי שזה ``יפה``... היא הסבירה לי, שאנשים מפנימים את מה שאני כותבת, לוקחים את זה ממש ממש לעצמם, מהרהרים (היא השתמשה במילה- הפנמה) ואני, רק אז אני חושבת, פתאום הבנתי את זה. את מה שכתבת פה- לקחתי לעצמי..נאמר הפנמתי:) עניין האגו- לא, אנ לא כותבת בשביל להיות מסופקת, אני פשוט צריכה עוד אנרגיות, למלא את הריקנות ההיא- בשביל לכתוב את מה שאני כותבת...בשביל אחרים בעיקר (כי אני לא כ``כ אוהבת לקרוא את זה, חוץ מפעמים אחדות לאחר מכן...) אז זהו. תודה. ואני חושבת שאני מתמלאת...:)

למעלה