תהיות לגבי המחלה ויעוץ

misha111

New member
תהיות לגבי המחלה ויעוץ

אימי בת 84 מאובחנת כבר שנתיים כחולה באלצהיימר. לא מדברת כמעט למעט מילים בודדות ,בסך הכל במצב פיזי טוב, מתהלכת, אך לא יכולה לבצע שום פעולה בעצמה ודי במצב רוח ירוד,לאחרונה הורידה לה הרופאה המומחית את הכדור נגד דיכאון בטענה שזה לא ממש עוזר ומאז אני בספקות לגבי טיב הטיפול . איך אפשר לדעת שהטיפול נכון ? אולי יש משהו נוסף שאפשר לתרום לשיפור או לפחות למנוע הדרדרות נוספת ? אשמח להמלצה על רופא טוב ,מומחה למחלה

משה מ3

New member
צריכה להתיעץ עם פסיכוגריטאר בדרך כלל למניעת..

התרדרות ממליצים על אביקסה או תחליף.

ענתי44

New member
בנוסף לתרופות

כמובן שצריך להיוועץ עם רופא לגבי מתן תרופות. אבל האם אמא בבית? או נמצאת בפעילות כמו מרכז יום? האם סדר היום שלה כולל הפעלתה? כמובן לפי יכולתה. אני גיליתי משנות האלצהיימר של אמא שלי שצריך להפעיל אותם. אמי בדרך כלל במרכז יום, ושם היא פורחת ולמרות האלצהיימר היא רגועה יחסית. אבל גם כשהיא בבית, או כמו עכשיו באשפוז בבית חולים כשמצבה ירוד. השמעת מוסיקה, או אפילו משחק איתה. ואמי אוהבת קלפים והיום בבית חולים היה לה קשה ואני עשיתי בשבילה את רוב העבודה אבל התעסוקה במשחק גרמה לה להפסיק לצעוק ולהירגע. גם בתקופה שאמא שלי לא דיברה ולו מילה, השמענו לה מוסיקה שהיא אוהבת. הקראתי לה סיפורים שהקריאה בילדותינו לנו. והיא לא הגיבה אבל לחצה לנו את היד וזה עודד אותה. נסי לשלב את זה, מה יש לך להפסיד?

רגינה9

New member
ענתי מה שלום אמא

אני מבינה שאמא מאושפזת.
עדכני מה קורה איתה ואיתך
בריאות טובה. טובה.

ענתי44

New member
אמא הספיקה להתאושש מהאישפוז

אכן עברנו כמה ימים לא טובים. אבל אמא התאוששה וחזרה לעצמה. כמובן הימים הראשונים אחרי האישפוז היו קשים עם הדרדרות זמנית בתפקוד שלה. אבל, טפו טפו, עושה רושם שעברנו את האירוע בשלום.

גירויים ופעילויות

אכן, בשלב מסוים של המחלה, התרופות כבר אינן עוזרות. יש עדויות לכך שסיפוק גירויים מתאימים לאמך ופעילויות בתחומים שונים עשויים להפחית את מידת אי השקט שלה ובכך לשפר את מצב רוחה.
עדינה בוקס, עו"ס עמותת מלב"ב

למעלה