תהיות לגבי הפורום

שירלון

New member
תהיות לגבי הפורום

מדפדוף בדפים המעטים שהפורום צבר לא ברור לי כיצד מנהל הפורום מפרסם את עצמו ואת האתר שלו בכל הודעה של משתמש המבקש ייעוץ אובייקטיבי לגבי מיחזור או לקיחת משכנתא. עד כמה שידוע לי האתרים אמורים להיות ללא פרסום. מדוע אין אפשרות לתת ייעוץ אובייקטיבי למתייעצים? מדוע בכל פעם להמליץ לבצע מיחזור בתשלום? הרי כל אדם עם מעט זמן פנוי יכול לבצע סקר שוק. לא חסרים אתרים בתחום ואתה כמנהל לדעתי לא צריך בכל הזדמנות להציע לאנשים להוציא כספם על ייעוץ (גם אם חד פעמי). מדוע לא לומר את האמת, שהרבה פעמים משתלם למחזר באותו בנק בו מנוהלת המשכנתא על מנת לחסוך עלויות נלוות (פתיחת תיק, רישום מחדש בטאבו). מדוע לא להסביר לאנשים את ההשלכות של מיחזור מש' אם הנכס עדיין לא נרשם בטאבו או במינהל (אם רשום למשל בהערת אזהרה ולא בבעלות) גם אם נעזרים בחברה. אני כעובדת בבנק מסוים למשכנתאות, יכולה לתת את אותו ייעוץ כמוך לכל אדם שיבוא להתייעץ בסניף ולא אגבה כסף על השירות. לפי דעתי פורום טוב, צריך לתת מידע ולא להוות כר שיווקי לעסקיך הפרטיים. בברכת שנה טובה.

תגובת המנהל

אני מומחה בתחום המשכנתאות ואינני מסתיר כי אני בעל תפקיד בחברה פיננסית והדבר מצוייק בחתימה שלי כאן. אני והצוות שלי נותנים יעוץ כללי, אך ישנם המון פרטים שאין אפשרות לייעץ ללא ידיעתם והדבר עלול להטעות יותר מאשר לעזור, לכן אני ממליץ לפונים לפנות ליעוץ מקצועי ולא בהכרח בחברה אותה אני מייצג, אלא לכל גורם שקיים בשוק (ויש הרבה כאלה). אשמח לענות על כל שאלה, אך כשיש לנו ספק או לא מספיק אינפורמציה כדי לענות על השאלה אשמח וחובתי להפנות את הפונה ליעוץ נוסף והדבר רק לטובתו.

שירלון

New member
האמת שההערה נכתבה עבור אבנר

ישנם הרבה מנהלי פורומים שהם אנשי מקצוע בתחומם. בפורום נדל"ן למשל אבי שנער הוא שמאי מוסמך, פורום דיני עבודה מנוהל על ידי עו"ד גליה שהיא בעלת משרד שמטפל בנושא זה. אבל מעולם לא תראה בתשובותיהם קישור ישיר אליהם וכמעט כל תשובותיו של אבנר בנושא מיחזור משכנתא מסתיימות באותו לינק וזה מעט מפריע. אין שום מניעה להפנות לקוחות לייעוץ נוסף, אך מדוע זה תמיד לאותה חברה... זו השאלה ששאלתי? פירסון עצמי עד כמה שידוע לי הוא עבירה על חוקי הפורומים.

uv111

New member
מסכים עם שירלון

אכן יש בתשובות של מנהל הפורום בעיה מסויימת, ואני לא מבין איך תפוז עוד לא עלו על זה שמהפורום הוא סוג של פרסומת ו.או קידום מכירות לחברות ייעוץ משכנתאות וכ"ו. לא מזמן קיבלתי משכנתא מאחד הבנקים בריביתרעה בכלל ללא עזרת חברות היעוץ. כל מה שיש לעשות זה סקר שוק טוב בין הבנקים. לא להתעצל וללכת למספר בנקים. מהר מאוד מגלים למי יש את הריבית האטרקטיבית ביותר לאותה נקודת זמן והכי חשוב זה להתמקח עם הבנקים. גיליתי שהיום אפשר להתמקח עם הבנק יותר מאשר בכל שוק ירקות או בגדים. כמוכן אפשר להעזר בפורומים נוספים באינטרנט, אבל קשה מאוד לקבל אינפורמציה אמיתית על הריביות שאנשים מקבלים. כאשר אני ביררתי אז לדיסקונט למשכנתאות היו את הריביות הכי טובות. החיסרון שלהם הוא שהם עכשיו בעומס ועובדים דיי לאט.

למעלה