תהיות לגבי עצמי

Gal Alon

New member
היי,
אני חושבת שאני א-מינית וא-רומנטית, ואולי אני רק צריכה את הגושפנקא לזה. אני בת 39 ויצא לי להתאהב רק פעם אחת בגיל 20, בבן זוג שהיה לי, ונדמה לי שגם נמשכתי אליו. אבל חוץ מהמקרה הזה, אני לא זוכרת שאי פעם נמשכתי למישהו או התאהבתי. תמיד הייתי מאוד מינית ועשיתי מלא שטויות, אבל אז הבנתי שההנאה המינית לא נובעת ממשיכה, אלא מפטישים שהיו לי ועוררו אותי מינית. יצא לי להיות בלא מעט מערכות יחסים ארוכות, בהן תמיד מהר מאוד נמאס לי מהסקס, ולא הרגשתי רגשות רומנטיים כלפי בני הזוג שהיו לי. תמיד חשבתי שפשוט קשה לי להתאהב, ושיום אחד זה יבוא. תמיד סיימתי את הקשרים חנוקה, במחשבה שזה פשוט לא זה ואני צריכה להמשיך לחפש. היום אני נמצאת כבר בתחושה שזה פשוט לא יקרה, לא משיכה ולא התאהבות. אני כן רוצה זוגיות, כי אני רוצה שותף לחיים, ואפילו הייתי רוצה להתאהב, כי זה נראה לי מדהים. כמו כן גם הייתי רוצה גם סקס בתוך הזוגיות, אבל כזה שיגרום לי להנאה כמו שהיה לי כעשיתי סטוצים.
יכול להיות שהיכולת שלי להימשך ולהתאהב מאוד נמוכים, אבל זה יכול לקרות מתישהו? אני תוהה מתי אני אצטרך לעצור ולהסתפק במה שמערכות היחסים ללא הרומנטיקה והמשיכה נותנות לי, לפני שאמצא את עצמי מזדקנת לבד.
אני מרגישה שאני רוצה אהבה ומיניות, אבל אני פשוט נכה שלא מסוגלת להגריש את זה :(
אם יש מישהו שמזדהה או סתם יכול לשפוך אור, אני אשמח לשמוע מעוד אנשים שיכולים להבין אותי ואולי עברו דברים דומים.

k500

Active member
מנהל
שלום,
תודה על השיתוף כאן.
מה שאת מתארת קיים בספקטרום הא-מיני והא-רומנטי, אבל אנחנו לא יכולים להגיד לך אם את כזאת, זה משהו שרק את יכולה להרגיש בעצמך ולדעת האם את מרגישה שאת א-מינית/א-רומנטית על גווניהם השונים. אנחנו כן יכולים לעזור, לשתף, לכוון, לדייק דברים ולספר על חוויות דומות שאולי יתנו לך פרספקטיבה על מה שאת מרגישה.
אני לא יודע מה את מכירה בעולם המושגים הא-מיני והא-רומנטי, אבל יכול להיות שאת מתארת סיטואציה של דמי-מיניות, כלומר משיכה מינית לאחרים/ות רק אחרי שמפתחים כלפיהם רגשות מסויימים. זאת אפשרות שיכולה להתקיים. כך יכולה להיות גם דמי-רומנטיות, כלומר משיכה רומנטית אחרי שמפתחים רגשות מסויימים כלפי אחרים. אולי, זאת אפשרות.

רבים/ות כאן מחפשים אהבה וזוגיות, הן א-מינית והן א-רומנטית על המגוון שבהן. הרצון שלך להתאהב ולחוות מערכת יחסים מסוג מסוים הוא ברור ולגיטימי. אני באופן אישי, הפסקתי לחפש מערכות יחסים עם נשים מיניות אחרי שהבנתי שאני א-מיני הטרו רומנטי. יצא לי להכיר כמה נשים א-מיניות, אבל זה לא הבשיל לכדי זוגיות. למרות זאת, העדפתי לנסות בכיוון שאני מחפש ולא לעשות דברים שאני לא ארצה, במערכת יחסים שיש בה מתחים מיותרים מלכתחילה (עם נשים מיניות, הכוונה).
מה שאני אומר זה שאת יכולה למצוא זוגיות כמו שאת מחפשת, רק צריך הרבה סבלנות ולדעת מה רוצים ואיזו זוגיות.

זאת לא תשובה אחת סגורה שעונה על הכל, אלה דברים על קצה המזלג כי לכל אחת ואחד יש רגשות שונים, משיכות שונות ומורכבויות מסוימות. זה עולם נרחב שמאוד מענין להכיר אותו, שהוא מעשיר את החיים ונותן לרבים את הסמן או המסגרת שהם מחפשים או רוצים להגיע אליה.

את מוזמנת תמיד לשתף, לשאול, לבדוק, לחפש ולתהות על כל מה שנראה לך לנכון. אנחנו כאן ומוכנים לעזור בכל עת :)

Gal Alon

New member
היי,
תודה על התגובה המפורטת. דמי-מיניות/רומנטיות נשמע כמו משהו שאולי יכול להיות אצלי, למרות שמצד שני גם להתאהב לא ממש הצלחתי (חוץ מפעם אחת לפני 18 שנה), אבל אולי זה כבר קשור לחסמים פסיכולוגיים (למרות שאני די בטוחה שגם אם אסיר אותם, יהיו נדירים האנשים שאוכל להתאהב בהם, כי כבר נתתי לעצמי את האופציה להגיע לשם בלא מעט קשרים, ועדיין לא הצלחתי להתאהב באף אחד מהם).
קצת מתסכל להיות כזאת, כי אני יודעת איך מיניות מטריפה מרגישה וכמה אהבה יכולה למלא, והייתי רוצה להרגיש ככה.
אני אפילו לא רוצה ילדים, וזה לדעתי כי אני לא יודעת מה זה לאהוב בצורה כלכך חזקה שתגרום לי להסכים לשעבד את החיים שלי בשביל ילד.
מעניין אותי אם חוסר הרצון בילדים זה משהו שיותר נפוץ אצל א-רומנטיים (כי חלק גדול מהרצון בילדים זו האהבה שמרגישים אליהם)

k500

Active member
מנהל
כל מה שאת מרגישה ביחס לאהבה, משיכה, זוגיות ורגשות זה שלך. יש לא מעט שמרגישים כמוך, בצורה כזאת או אחרת וזה בסדר.
רוב הסביבה שאנחנו חיים בתוכה אולי תתקשה להבין את הדברים הללו כי נראה שכולם/ן מתאהבים, שוכבים, יש להם זוגיות, מביאים ילדים וכו'. אבל, אם מפרקים את הסביבה ובוחנים מה ההעדפות של כל אחד ואחת בה, אז אולי הדברים ייראו אחרת, כי לא כולם אותו הדבר.
אז גם א-מיניים וא-רומנטיים הם חלק מהסביבה וזה לגיטימי. העניין הוא שקולנו לא נשמע מספיק חזק וייקח זמן עד שהרוב יבין על מה מדובר, ממש כמו שקרה בעשורים האחרונים עם הקהילה הגאה שזכתה בהכרה רחבה לעומת מה שהיה לפני כן. זה לא שאנחנו במקום מקסים וסובלני מי יודע מה, אבל עדיין, זהות להט"בית היא נפוצה ומוכרת הרבה יותר.
אפשר להבין את התסכול שלך. רבים מרגישים תחושות דומות אבל את לא לבד בעולם. יש כאן ובפלטפורמות האחרות רבים/ות שמרגישים כמוך ושותפים לחוויות דומות. גם בעניין הילדים. יש לא מעט א-מיניים וא-רומנטיים שלא מעוניינים להביא ילדים לעולם וזה בסדר.

Gal Alon

New member
אז אולי יש באמת קשר בין חוסר הרצון בילדים לא-מיניות/א-רומנטיות? מעניין לדעת אם זה משפיע. תמיד שמעתי את המשפט הזה "עד שלא יהיו לך ילדים לא תביני", ואני יכולה להבין למה אומרים את זה, כי הורים מתאהבים בילדים שלהם ומרגישים שזה הדבר הכי טוב שקרה להם. אהבה היא דבר כלכך חזק שאנשים מוכנים להקריב בשבילה הרבה. אולי אנשים שיותר קל להם להתאהב, להרגיש, אולי הם אותם אנשים שמדגדג להם לעשות ילדים, כי הם מסתכלים עליהם ונוצר רגש, כזה שלא-רומנטיים יותר קשה להרגיש.

k500

Active member
מנהל
יכול להיות. אבל שוב, כל אחד ואחת מרגישים דברים שונים ביחס לדברים מסויימים.
אפשר לא להביא ילדים לעולם מבחירה והרבה א.נשים מיניים עושים את זה גם כשהם נמצאים בזוגיות, התאהבו והתחתנו, כך שיש להם אהבה ורגשות של התאהבות, רק שהם ויתרו על החלק של להביא ילדים לעולם.
לא יודע סטטיסטית מה קורה בקהילה הא-מינית והא-רומנטית, אבל אולי זה קשור לתפיסת העולם של החיים ככאלה, איך תופשים זוגיות או מערכות יחסים, אם רוצים.

לגבי התאהבות, רק אחדד שאפשר להיות א-מיניים או א-רומנטיים ולהתאהב או לרצות להיות במערכת יחסים כלשהי. אנחנו לא חסרי רגשות לחלוטין או מנותקים מהאפשרות להתבסס כזוג. כמו שכתבתי קודם, זה אולי לוקח זמן למצוא, אבל האפשרות קיימת בהחלט.

Gal Alon

New member
לא חסרי רגשות, רק נכים רגשית 😂 לפחות ככה אני מרגישה. חבל שאני לא יכולה להתאהב ולהימשך כמו שאני יכולה לבכות. מכל הרגשות, דווקא אלה שפחות נעימים מורגשים אצלי 😁

k500

Active member
מנהל
לא חסרי רגשות, רק נכים רגשית 😂 לפחות ככה אני מרגישה. חבל שאני לא יכולה להתאהב ולהימשך כמו שאני יכולה לבכות. מכל הרגשות, דווקא אלה שפחות נעימים מורגשים אצלי 😁
חלילה :)
לא נכים רגשית וגם לא אבנים קרות ללא לב. אני חושב דווקא שלא-מיניים וא-רומנטיים יש רגשות מיוחדים, אולי לא כולם/ן מרגישים אותם באותה מידה, אבל זה קיים. אמנם לא חייבים להרגיש דברים כלפי כל אחד אחר כל הזמן, אבל גם אם את חושבת על מערכות יחסים ועל זוגיות, זה כבר אומר שמבחינתך יש לך משהו, לפחות במחשבות והרצונות.
אני יכול להבין את המשפט האחרון, רגשות פחות נעימים אכן יכולים להיות מורגשים וזה בסדר. יכול להיות שדברים ישתנו, אל תאמרי נואש כבר עכשיו, רק התחלת ויש לך סיכוי טוב למצוא את מה ששאת מחפשת. הכל תלוי בך.

Gal Alon

New member
למה רק התחלתי? כבר כמעט חצי מהחיים אחריי, אז מותר לי כבר להתייאש 😉. דווקא אחרי כלכך הרבה חיפושים סוף סוף השלמתי עם זה שאני צריכה להסתכל על דברים אחרים במערכת יחסים, ולאו דווקא על משיכה והתאהבות, כי עד מתי אפסול אחלה בני זוג עד שאבין שאולי לעולם לא ארגיש מה שהייתי רוצה להרגיש? במיוחד שאני אתאיסטית, ליברלית שלא רוצה ילדים, ככה שכבר רוב הגברים נפסלו חח.
יש לי בן זוג שמקבל אותי כמו שאני, ובפעם הראשונה אני לא בורחת בגלל ש"לא התאהבתי אז זה בטח לא הבן אדם הנכון, ואני צריכה להמשיך לחפש עד שאתאהב". נמאס כבר להיות בקשרים שאני תוהה אם צריך לצאת מהם ולחפש אהבה, או להישאר כי זה מה שיש למוח שלי להציע לי...

k500

Active member
מנהל
אם את בזוגיות שטובה לך, אז כבר השגת משהו.

למעלה