תהיות לגבי קטנועים

אורי-

New member
תהיות לגבי קטנועים

יש סיכוי שיהיה לי בקרוב 125 סמ"ק (לא יודע איזה) "צמוד" מהעבודה , הקטנוע הזה , אני מניח , יכול לסחוב כמה דקות נסיעה (פחות מ 10 ק"מ) על כ 100 קמ"ש (כביש בין עירוני רגיל , לא מהיר). יש בכלל סיבה לחשוב על איילון / ת"א ירושלים עם קטנוע כזה? זה לא יהרוג אותו? ובלי קשר : יש קטנועים שאיתם אפשר לעשות כבישים מהירים כמו ת"א ירושלים (נסיעה מאיזור נתב"ג - ירושליים)? ז"א - ברור שיש , אבל מה הנפח המינימלי שנסיעות כאלו לא ישחקו מדי? אם אני מתכנן להגיע די הרבה לירושליים (פעמיים או שלו כל שבוע) - יש בכלל סיבה לרכוש קטנוע, כי הקטנועים הממש חזקים כבר עולים (רכישה ותחזוקה) כמו אופנועי עד 500 , אם לא יותר. (השיקול שלי לרכישת קטנוע ולא אופנוע הוא בעיקר עלות...)

natla

New member
עקרונית...

קטנוע 125 סמ"ק יכול לעלות על כביש איילון ולנסוע ב- 100 קמ"ש. השאלה האמיתית היא למשך כמה זמן ? אם התכנון הוא שהקטנוע הזה יבלה את רוב זמנו על איילון אז חייו יהיו קשים וקצרים בהברה מן הרגיל. אולם, אם מדובר על נסיעה באיילון לעיתים רחוקות (במהירות של 100 קמ"ש) או נסיעה באיילון כשיש פקקים אין לקטנוע שום בעיה לעשות זאת, נהפוך הוא, הוא דווקי יישמח.

natla

New member
ולגביי כביש 1 (ת"א - ירושלים)..

עקרונית, כל קטנוע החל מנפח 250 סמ"ק ומעלה יעשה את העבודה נאמנה.

אורי-

New member
וזו השאלה - אז למה דווקא קטנוע ?

כי אם ככה , אז כבר לא יותר זול לרכוש איזה אחד מה 500 או דו"ש או אופנוע 250 ?

ixmix

New member
המשוואה פשוטה

מחיר קניה מול מחיר אחזקה - קטנוע הוא הרכב הפרטי שנותן את התמורה הטובה ביותר (ובארץ - כולל אוטובוסים מסוימים
). תחזוקה זולה, טיפולים פשוטים וזולים, פתרון תחבורתי מעולה.

אורי-

New member
עוד שאלה - עלות טיפולים

מה העלות הממוצעת לטיפולים בקטנועים בקטגוריות השונות (125 , 150 , 250) ומה צריכת דלק ממוצעת?

למעלה