תהיות לקראת לידה שניה

דידו34

New member
תהיות לקראת לידה שניה

היי
יש לי בת שנתייים ובקרוב צפויה ללדת שוב ��. הילדה מפותחת לגילה, עם ביטחון עצמי, מאוד קשורה אלי, ילדה מאושרת. לא יכולה שלא לחשוב על השינוי שהולך להיות לה...יש לכן רעיונות מה ניתן לעשות כדי להקטין את הזעזוע כמה שיותר ולשמור לה על מקומה, יציבות, בטחון עצמי וכולי?
תהיות של אמצע הלילה ....תודה!

קודם כל.. מזל טוב :)

ילדתי את בתי כשהגדול היה בן 2.4, היה לי מאוד חשוב לשתף אותו בכל התהליך של ההריון ואחר כך גם בכל מה שאני עושה עם הילדה. אכן השינוי גדול אבל זה יותר אצלנו בראש מאשר אצלהם.. הוא מאוד שמח על התוספת החדשה וזה ממש לא גרם לו לחוסר בטחון או לבאסה באופן כללי:) הוא השוויץ בה..
חשוב מאוד שתתני לה להיות חלק מהעניין, ללטף, לשחק כשזה כבר אפשרי מבחינת גיל התינוק/ת, לומר כל הזמן שאת אוהבת וגאה בה. את תראי שתיכנסו לשיגרה ופשוט תזרמי עם האינטואציה שלך. כשתקריני לגדולה בטחון ,שמחה במשפחה שיצרת ואהבה כמו תמיד למרות שיש תוספת חדשה בבית, זה יעבור בשלום:) דרך אגב, אצלי מאוד עבד הקטע שהלכנו לבחור יחד מתנה ממנו לילדה לפני הלידה והוא נתן לה את המתנה בבית חולים.. הרגיש כמו אח גדול :)
המון מזל טוב!

דידו34

New member
תודה רבה

לוקחת את מה שכתבת בשתי ידיים...
כרגע לא בטוחה שתבוא לבית חולים. בטוח אתגעגע בטירוף אבל חושבת כמה יהיה לה קשה להפרד אבל בהחלט טיפים טובים. תודה!

אמאנחל

Member
מנהל
רעיונות (כתבתי לפני כמה ימים אבל אני רואה שתפוז לא פרסם)

כדאי להקריא לילדה ספרים שמדברים על הולדת אח /אחות חדשה. יש כמה נחמדים. תחפשי בחנות הספרים, יש בדרך כלל מדף מיוחד בחנות הספרים המכיל ספרים "עם מטרה", המוכרות יוכלו להפנות אותך. אבל חשוב לקרוא היטב את הספרים עד הסוף לפני שקונים. את לא רוצה ספר שמפחיד את הילד מלידת אח צעיר, אלא ספר שמדגיש את התרומה של הגדול ואת מקומו במשפחה.
&nbsp
אפשרות נחמדה נוספת היא לקנות לגדולה עגלת בובה עם בובת תינוק כדי שיהיה לה "תינוק משלה" לטפל בו. ואז אפשר מראש להתייחס דרך משחק לזמן שהתינוק הקטן בוכה, או שמאכילים אותו בבקבוק או שהוא יונק או שמחליפים לו חיתול. כך שקצת ממה שעומד לקרות כבר יהיה צפוי. לדבר על זה שכאשר התינוק ישן אז לאמא יש זמן לילד הגדול.
&nbsp
נחמד לתת לגדולה משימות שקשורות בטיפול באח הקטן. זה באמת מחזק את מעמדה כאחות הגדולה. ובאותו זמן לזכור שהיא ילדה ולא "אמא קטנה" ולשמור על הזכות שלה להיות "ילדה קטנה של אמא" ולהתפנק. להקדיש זמן להחזיק אותה על הידיים ב"תנוחת תינוק", לחבק ולנשק. להבטיח לה שהיא תמיד תהיה "התינוקת של אמא". מנסיוני ככל שמאפשרים להם "להשאר קטנים", כך הם מוכנים יותר לנסות גם להיות גדולים.
&nbsp
בהצלחה. משפחה עם שניים זה נ ה ד ר!!

למעלה