תהיות, מחשבות ושאלות לגבי לידת OP

שוליקה10

New member
תהיות, מחשבות ושאלות לגבי לידת OP

אומנם יש עוד זמן עד ללידה הבאה, אבל כן כבר עולות מחשבות לקראתה, גם בשל חוויות הלידה הקודמת.
בקודמת הלכתי על חדר הלידה הטבעית בעין-כרם. הגעתי בפתיחה נכבדת לביה"ח (4 או 5), ועד פתיחה מלאה זו ממש זכורה לי כחוויה קשה אך נסבלת, מתפתחת ובשליטה. מכאן - צירי הלחץ היו נוראים. בכלל לא הרגשתי שום צורך ללחוץ, רק הרגשתי כאבי תופת נ-ו-ר-א-י-י-ם ובלתי נסבלים בגב שממש שיתקו אותי.
אחרי יותר משלוש שעות של לחיצות (או צירי לחץ, לא זוכרת יכולת ללחוץ), על הגב(!) המיילדת סוף כל סוף החליטה לעשות חתך והתינוקת יצאה בשניה.
התברר שהיתה במצג OP וסביר שזה מה שהקשה מאוד על השלב הזה. יש לי כמה השערות ללמה הגיעה למצג הזה, אבל הייתי שמחה לשמוע מכן, האם יש משהו שידוע שגורם למצג כזה? האם אפשר לזהות אותו מראש או למנוע כניסה אליו?

מצג op אומר שהתינוק לא התברג נכון באגן ולא הבריג את הראש

באופן הרגיל. בלידות OP יש בדרכ כאבים מאד חזקים בגב משלב דיי מוקדם.
הסיבות הן שונות ומגוונות מסיבות נפשיות, פחדים, ואי יכולת לשחרר עד התברגות מהירה מדי באגן, חוסר תנועתיות, חוסר סימטריה באגן של האם,
וכ"ו וכ"ו. כל עובר וסיבותיו עימו. כאשר המיילדת מגלה OP הן יכולות לדעת את זה מכיוון המרפסים אפשר להעלות את האשה לתנוחת "מוסלמי מתפלל" ובעזרת
צעיף עבה להוציא את התינוק מהאגן כדי שיתברג שוב בצורה נכונה ומיטבית. יש גם הומאופטיה שיכולה לעזור בכזה מצב.
אין ספק שכדאי להיות כמה שיותר זקופה (עדיף לא לשכב על הגב), לשנות תנוחות, לשמור על אסימטריה באגן. דמיון מודרך מאד עוזר. דמייני את התינוק מבצע את ההתברגות כמו שצריך ויוצא כאשר הפנים לכיוון הגב שלך.

שוליקה10

New member
תודה.

רק לא הבנתי משהו אחד - מתי מיילדת יכולה לזהות OP? נדמה לי שבמקרה שלי זה זוהה בוודאות רק עם יציאת הראש ואז מן הסתם זה מאוחר מידי לנסות לעודד התברגות מחדש. מתי בדרך ככל "מתקבעת" צורת ההתברגות? זה משהו שאמור להיות במשך זמן כלשהו לפני הלידה (נניח כמו שמצופה התייצבות על מצג ראש) או שזה משהו שדינמי שמתרחש ומשתנה בזמן הלידה עצמה?
ההשערה שלי היא שאחרי זמן מסוים של פתיחה מלאה המיילדת החליטה לפקוע את המים (אמרה שהקרומים מאוד חזקים ורצתה לעודד התקדמות) ואז אולי זה גרם להתברגות מהירה ולא נכונה באגן. אבל אני באמת שלא יכולה לקבוע את זה בוודאות, אולי סתם "נוח" לי להתלות על התאוריה הזו כהסבר למה שקרה.
והומאופטיה - גם הכוונה תוך כדי הלידה?

נשמע הגיוני, פקיעת מים וירידה מהירה בהחלט יכולה לגרום לזה

בדר"כ בפתיחה 5-6 כבר אפשר לדעת האם נכנס כמו שצריך (מבחינת OP) לא מהרבה בחינות אחרת.
והומאופטיה תוך כדי לידה, בהחלט תוך כדי לידה.

אני מוסיפה שזה מאד תלוי במיילדת

בנסיון שלה, בפתיחה, ובגובה התינוק באגן.
אם יש חשש לop שווה להתייעץ עם המיילדת
(באחת הלידות האחרונות שליויתי חשבנו שזה op בגלל אופי הכאבים ושלב לטנטי מאד ארוך
המיילדת בדקה כבר בפתיחה 6 ואמרה לנו שהתינוק נכנס בצורה נכונה)
וכמובן שמומלץ להעביר כמה צירים במוסלמי מתפלל ונענועי אגן .

שוליקה10

New member
וואו, כבר בפתיחה חלקית אפשר לדעת?

מדהים
זה על ידי מישוש? ועד פתיחה מלאה אפשר לנסות לסייע לתינוק להתברג אחרת?

אפשר לדעת גם במישוש הבטן מבחוץ

אפילו די בקלות (גב וטוסיק מרגישים אחרת לגמרי מאשר בטן ורגליים)
וחוץ מזה אפשר כמובן לראות באולטרסאונד

שוליקה10

New member
אבל עד כמה זה משהו דינמי?

כלומר נניח ובמקרה עושים אולטרסאונד עם ההגעה לביה"ח ורואים מצג מסויים, סביר ברמה גבוהה שזה המצג שישאר בשעות הבאות עד לפתיחה מלאה והלידה עצמה? או שזה משהו שמשתנה כמה פעמים לאורך הלידה כך שאין ממש משמעות רבה למצג שנראה כמה שעות קודם?

דעה שלי על הנושא

לא תמיד מצליחים להבין שהמצג הוא עורפי, גם אם יש חשד,
הייתי בלידות שהמיילדות בדקו כי חשדנו, ולא הצליחו לזהות שזה אכן כך - וזה היה OP, וגם לעומת זאת הייתי בלידות OP קצרות וטובות בלי שום רמז למצג..
בכל מקרה ללחוץ על הגב זה לא אליפות. מומלץ לשנות תנוחות גם אם זה מצג רגיל וגם אם לא, אם חושדים ב OP אז מנסים לשנות תנוחות, לסובב תינוק ע"י תנוחות שונות וטילטולים של האגן, גם אם לא מזהים שזה אכן כך. לא צריך לחכות לזיהוי וודאי, כי זה מורכב ולא תמיד מצליח.
פקיעת מים - אכן זה אחד מהסיכונים של התערבות זו.

שוליקה10

New member
למעשה כל הדרך לפתיחה מלאה שיניתי תנוחות

אולי מרוב תשישות אחרי המון צירי לחץ קשים ולא מתקדמים, "התקבעתי" על הגב, ומרוב כאבים כבר אבדו לי כל שיקול הדעת והיכולת לגמישות מחשבתית..

למעלה