תהיות מקרונים.

aa100000

New member
תהיות מקרונים.

טוב,
אז לאחרונה אני מתעסק הרבה עם מקרונים,
אחרי שני ניסיונות כושלים הבנתי בדיוק באיזו מידה צריך לקפל אותם, כמה זמן צריך להשהות בחוץ ואיך לזלף אותם אחידים, ואכן יצאו שתי נגלות של מקרונים מדהימים (של שני מגשים כל אחת), העניין איתם היה שבערך ארבע עוגיות בכל מגש יצאו סדוקות, כל השאר יצאו נהדרות.

היום עשיתי עוד שתי נגלות בניסיון להבין את התנור יותר טוב ולגרום לכולם לצאת אחידים.
שקלתי, ניפיתי, הקצפתי וקיפלתי, והכל נראה מבטיח.

את המגש הראשון אפיתי בחום יותר נמוך מ-150 מעלות כדי לבדוק אולי עניין החום הגבוה סודק אותן. חלקן נסדקו וחלקן נראו טוב, אבל מבפנים לא היו עשויים בכלל.

את המגש השני ניסיתי לאפות על טורבו וכולן התפוצצו ישר.

אחרי שהחלטתי שחסל סדר ניסויים, חזרתי לניסיון הראשון ואפיתי על חום עליון ותחתון על 150 מעלות ללא טורבו, המגש יצא מושלם מבחינת מראה.

את המגש האחרון אפיתי באותה אופציה-וכולו התפוצץ.

משהו לא מסתדר לי, הרי המרקם יוצא טוב, העוגיות מפתחות קרום ונראות טוב, אבל פשוט לא נאפות כמו שצריך מבפנים (אני יודע איזה מרקם אמור לצאת להן, כי שוב-במשך פעמיים שונות הן יצאו נהדרות), אבל עכשיו העוגיות יוצאות מימיות מבפנים וגם אם הן יפות מבחוץ-הן נסדקות ישר.

מתחשק לי להאשים את התנור, אבל... מה לדעתכם עוד יכולה להיות הסיבה לכך שפעמיים ברצף הן יצאו מעולות, וכשעשיתי אותן באותה שיטה הן יצאו לא מוכנות גם לאחר זמן אפייה מאוד ממושך, או סדוקות?

המתכון הוא הידוע והמוכר-
90 ג' חלבון
110 ג' אבקת שקדים
200 ג' אבקת סוכר
30 ג' סוכר..

תודה רבה!

bali

New member
מנהל
לצערי אני משתתפת בתהיות שלך

ובתסכול מזה שפעם יוצא בסדר ופעם לא.

אני הטלתי חרם על הכנת מקרונים, לפחות נכון לעכשיו.
מקווה שמומחי המקרונים יוכלו לעזור לך

לדעתי זה כן בעניין הקיפול/הקצפה...

לפעמים בלי לשים לב מערבבים קצת יתר על המידה אפילו ממש ממש , אבל המראה של ה"בצק" נראה ממש דומה וממש צריך להיות חד כדי לראות את ההבדל...
על איזה שלב בתנור אתה שם את המגש?
אני מכינה לפי המתכון:
50 ג' חלבון
65 ג' שקדים
100 ג' א. סוכר
20 ג' סוכר
ואז הלב פחות "כואב" אם זה לא מצליח, כי יוצאת כמות קטנה יותר...

CallMeCavanaugh

New member
אולי פשוט לא נוצר מספיק קרום?

ההמתנה לפני האפיה היא לא איזשהו זמן מוגדר - יכולה להיות בלילה שתפתח את הקרום אחרי חצי שעה ואחרת שתפתח אותו רק אחרי 45 דקות, זה תלוי גם בבלילה וגם בתנאי הסביבה. לפני שמכניסים את המגש לתנור צריך לגעת באחד המקרונים. אם הוא עדיין נוזלי ונדבק לאצבע - צריך להמשיך לחכות.

1גליה

New member
נסה את המתכון של אורן בקר

לפחות כשהכנו אותו בסדנה שלו המקרונים
יצאו נהדרים. לנסות בבית- לא ניסיתי.

למעלה