תהיות על מערכת היחסים

MAIA23

New member
תהיות על מערכת היחסים

היי לכולם,

אני בת 23, סטודנטית, יוצאת עם בן זוג קרוב ל-4 שנים. מערכת יחסים מתנהלת מרחוק (חיפה - ירושלים)
לפני יותר מחצי שנה, היכרתי בחור אחר (במסגרת הלימודים) ונמשכתי אליו, הבנתי שזה כנראה סימן, ונפרדתי מהבן זוג.

היו לנו כמה חודשי התכתבויות מאוד רציניים ושיחות טלפון (לי ולבחור החדש) ויצאנו פעמיים, ובפעם אחרת העברנו סופ"ש שלם ביחד. לאורך כל אותו זמן, הוא נתן לי להרגיש שהוא בחור מאוד רציני, הוא גם זרק אמירות מאוד מבטיחות (מבלי בכלל שדרשתי או חיפשתי שיאמר אותן - "בקרוב אכיר לך את ההורים שלי" , וכו' משפטים שאתה לא מצפה ובטח אני לא ציפיתי, לשמוע בחודש הראשון ליציאה).

למרות הכל, מאוד זרמתי איתו, משהו הרגיש לי ממש נכון, ונדלקתי עליו די מהר.
אחרי הסופ"ש שהעברנו ביחד (גם בחיפה אגב, כנראה שיש לי איזה קטע עם העיר הזו) פתאום לאט לאט התחילו להתמעט ההודעות והשיחות והרגשתי מיד שמשהו קרה, הוא בתגובה לא אישר לי את ההרגשה הזו ושדיברנו התנהג ממש רגיל, ומדי כמה שעות המשיך לשלוח פה ושם הודעה - אך לא כמו פעם וגם לא באותם ניסוחים וקירבה.

אני יכולה להעיד על עצמי שאני בחורה שמאוד מודעת לעצמה, והיה לי מוזר שפתאום נוצר הריחוק הזה כי היה לנו באמת כיף ביחד - ובקשר לזה אני לא חושבת שאני טועה.

כמובן שאחרי מספר ימים שהתמעטו ההודעות היה יום אחד שכלל לא דיברנו ואז הבנתי את הרמז. שלחתי לו הודעה שאני לא מבינה למה הוא היה צריך את המשחקים האלה, בטח שהוא כרגע גר רחוק, ושאני לא מהבחורות שמשחקות משחקים ואיחלתי לו בהצלחה.

הוא כמובן ניסה להבהיר שזו לא היתה המטרה שלו בכלל אבל ש"הפחידו אותו שזה לא יסתדר" - אני לא ניסיתי לפענח את המשפט הזה ובטח לא שאלתי אותו מה הכוונה. עד היום אני לא יודעת אם זה בגלל המרחק ושפתאום הוא נלחץ מהלימודים שלו שם בחיפה (התחיל ללמוד שנה א' שוב, אחרי שעזב את ירושלים כי הבין שתחום הלימודים שלמדנו בו הוא לא בשבילו) ולנסות לנהל מערכת יחסים רצינית במקביל ללימודים או שסתם לא היה לו נעים להגיד שהוא לא מעוניין- אבל זו סיבה שקשה לי להבין אותה, כי הוא ממש התאמץ נסע פעמיים עד לירושלים, זה קצת תמוה.

בקיצור אחרי אותה הודעה לא יצרנו קשר, אני ניתקתי כל מגע, מחקתי אותו מהפייסבוק ומכל האמצעים האחרים (אך יש להודות שיש לי עוד את מספר הטלפון שלו שמור ושמידי פעם אני מציצה לו בפרופיל בפייסבוק).

לאחר שלא הסתדר בינינו, כעבור זמן מה החלטתי שאולי פספסתי משהו בקשר הקודם שלי וחזרתי לבן זוג המיתולוגי. היום, אני עדיין לא שלמה ממש עם מערכת היחסים הזו, ואני לא יודעת למה אני חושבת על השני ומה יכול היה להיות בינינו.

מה הייתם עושים במקומי?
(סליחה על החפירה אני פשוט מנסה למצוא זוווית אובייקטיבית על המצב)

תודה,
מאיה.

סיטואציה לא קלה...

לפי מה שכתבת, אולי היית נמהרת מידי בפרידה מבן זוגך בגלל אותו בחור והסיפור ביניכם לא היה סגור ולכן חזרתם.
את אוהבת את הבחור הנוכחי? את רואה עתיד משותף לכם?
&nbsp
אולי הבחור מהלימודים עורר בך משהו שחסר לך בקשר עם הבחור ואולי שווה לבדוק עם עצמך במה מדובר?
&nbsp
מקווה שהצלחתי לעזור קצת דרך השאלות ואנחנו פה בשבילך אם תרצי להרחיב ולשתף עוד

supersonic777

New member
כל בחור שתכירי,תקפצי ותעזבי את הקודם?

את מחפשת הרפתקאות,ואת מקבלת...
זה לא נכון לעשות זאת וגם לא אתי...
לשאלתך,החדש לא עונה,שחררי,אין מה לעשות...!
שניה רגע,יש את הבן סוג 4 שנים,יש את החדש מחיפה ויש בחור שלישי,מיתולוגי?
קיצור,שרפת כל גשר שהיית עליו,אף על פי שעם האחרון את לא אשמה..

MAIA23

New member
ממש לא נכון - לא הבנת את מה שכתבתי - מדובר רק בשני בחורים

לא אין שלישי, הבחור של ה-4 שנים הוא המיתולוגי, אני לא מבינה למה את/ה מרגיש/ה צורך לתקוף ולתת ביקורת בצורה כל כך לא נעימה, בלי בכלל להבין את הסיטואציה

supersonic777

New member
לי זה היה נראה כמו בחור שלישי...

הבנתי טוב,את אולי לר מקבלת שטעית...
ושנית,לא תקפתי,פרשנות שלך.
PEACE!

MAIA23

New member
אם משפט כמו

אם משפט כמו
"כל בחור שתכירי,תקפצי ותעזבי את הקודם?" הוא לא ביקורת, אז אני לא יודעת מה כן, אני כתבתי את הפוסט הזה כי באמת חיפשתי לשמוע מה חושבים על המצב, גם אם מדובר בביקורת, לפחות ציפיתי שהיא תיעשה בצורה בונה ולא מקניטה. בכל אופן, אף אחד לא שמך לקבוע אם טעיתי או לא, בדברים האלה אין מי שיקבע אם זו טעות או לא, עשיתי מה שהרגשתי ואני בטח לא אתנצל.

אז תודה בכל זאת, ואם אין לך משהו להוסיף בצורה רצינית ובונה אלא רק מעצבנת אז אשמח אם לא תוסיף/תוסיפי.

supersonic777

New member
את רוצה לשמוע רק מה שנוח לך...!

אני עונה לגופו של עניין לא אלייך אישית...
כנראה את לוקחת את זה באופן אישי...
ואגב,תגידי לי את - "יוצאת עם בחור 4 שנים...הכרתי בלימודים בחור אחר,נמשכתי אליו ונפרדתי והבן זוג..." אם היית קוראת הודעה מסוג זה,מה היית חושבת?
נו?שוב,את רוצה לשמוע רק מה שנוח לך...!
את יכולה לטעות,כווווווולם טועים.אי אפשר לפרש אחרת ממה שנכתב...
יכול להיות שזה ביקורתי מדי,אך זה לא אישי...
PEACE!

&nbsp

ויקה1222

New member
היא דווקא כתבה מאוד ברור

אין שום בחור שלישי.
אם זה נראה לך שיש בחור שלישי, כלומר יש טעות בהבנתך את המצב, זה יכול להשפיע על הפרשנות שלך, לא?

supersonic777

New member
כתוב שם "פספסתי משהו בקשר הקודם - של ה 4 שנים...

וחזרתי לבן זוג המיתולוגי..."
"לא הסתדר בינינו"(זה החדש) , "פספסתי בקשר הקודם"( 4 שנים) , וה"מיתולוגי"...הנה,3 בחורים,בבקשה...
אולי היתה צריכה לציין,המיתולוגי הוא של ה 4 שנים,ואז היה נחסכת ממני התגובה של "רק שניה"...
&nbsp

ויקה1222

New member
ממש לא, כתוב ברור מאוד.

ואם היא היתה קוראת לבחור של 4 שנים בעוד שם תואר חוץ ממתולוגי? החבר הקודם או החבר הראשון? אז כבר מדובר בארבעה או חמישה חברים?

supersonic777

New member
נו?את עכשיו מתארת מצב כמו באיזו תכנית מיתולגית...

"צביקה א" , "צביקה ב" , "צביקה ג"...

ויקה1222

New member
לא חייבים להיות כל הזמן בזוגיות, את יודעת?

את נמצאת עם חבר, פוגשת מישהו אחר, מחליטה שמשהו עם החבר לא הולך טוב ("זה כנראה סימן", כדברייך, למרות שאין פה שום סימן, סתם עזבת את בן הזוג עבור מישהו אחר, בנאלי ביותר, לא סימן ולא נעליים ), נפרדת והולכת לבחור השני.
הדברים לא מסתדרים עם הבחור השני, ולכן את מחליטה שאולי פיספסת משהו בקשר עם הראשון (מעניין שלפני שהבחור השני לא נעלם לך, לא חשת שום פיספוס לגבי הראשון) ומחליטה לחזור אליו. כיון שאת לא באמת אוהבת אותו , את כמובן לא שלמה עם המערכת הזו וחושבת על הבחור האחר (שאם ירצה לחזור ויעשה רושם מספיק רציני, למשל אכן יזמין אותך לארוחה עם ההורים, אין לי ספק שיגרום לך לעזוב שוב את הראשון).
לאנשים יש רגשות ומה שאת עושה לבחור הראשון הוא לא הוגן ומאוד פוגע. עזבת אותו, חזרת אליו כי עזבו אותך ואין לי ספק שתעזבי אותו שוב אם מישהו יותר טוב בעינייך יופיע.
אני חושבת שהכי נכון הוא לעזוב את החבר הראשון. זה נכון גם בשבילו וגם בשבילך. אפשר בהחלט להיות לבד תקופה מסוימת עד שיגיע הבחור הנכון, כזה שלא תרצי לעזוב אותו וכזה שלא ירצה לעזוב אותך.

בנוגע לבחור האחרון

הכוונה זה שלא רצה להמשיך בקשר.
נפלת על מקרה קלאסי של אדם שמחפש הרפתקאות לדעתי זה ברור "שהפחידו אותי שזה לא יסתדר " זאת סתם המצאה .
ואל תתפלאי שהוא נסע עד י"ם גברים/בחורים אם הם חושבים שהם הולכים לקבל הם גם יסעו עד אילת .
ואני ממש לא מבקרת אותך אני מבינה אותך אבל ככה הם .
אם טוב לך עם החבר של הארבע שנים אז סבבה זה גם עוזר מישהו אחרי החוויה שעברת עם ההרפתקן נקרא לו . ובכלל אני מבינה את הצורך שלך במישהו ולא להיות לבד .
אבל אולי ההרתפקן בא כדי שתראי שאת רוצה משהו חדש לא ?? כלומר זה היה כמו התפקיד שלו .
ושוב ממש לא ביקורת .

** וזה ברור שכתבת על שני בחורים פשוט יש אנשים שיש להם בעייה בהבנת הנקרא .

kisslali

New member
גם לי היה ברור שמדובר בשני בחורים

ההרפתקן היה הרפתקן - אז היה, תמשיכי הלאה. הנוכחי/המיתולוגי נשמע לי כמו נעלי בית נוחות ולא משהו שמצדיק להתעקש לשמר, זו רק דעתי ואם את מרגישה אחרת, סבבה. פשוט עניין של אישיות, יש מי שמתפשר ויש מי שלא.

בהצלחה, ללי

satori79

New member
אם הייתי הבן זוג הקודם שלך, שחתכת אותי בגלל מישהו אחר..

לא הייתי מקבל אותך שוב. לעולם! גם אם את נראית יותר טוב מבר רפאלי, או יותר חכמה משירי מימון.

אם אני הבן זוג, ובחרת מישהו אחר כי כבר לא הייתי טוב, איך זה בדיוק יכול להשתנות?

תמוה שהוא קיבל אותך חזרה. הוא אמור לדעת שבכל רגע נתון את יכולה לזרוק אותו שוב בשביל מישהו אחר.

למעלה