תהיות על תפקוד שרון

תהיות על תפקוד שרון

שאלה לשמאלנים של שרון ובכללו משקיףציוני ו 22:34 | 16/12/05 מועתק . מעניין אותי לדעת מה אומרים כל אותם אלו שטענו שברגע שנצא מרצועת עזה לפלסטינאים לא תהיה סיבה לירות קאסמים. מעניין אותי לדעת גם מה הם מציעים לעשות בנידון. מבחינתי שלי, שר הבטחון וראש הממשלה צריכים להתפטר. רק במדינה מפגרת כמו שלנו אפשר להסכים למצב בו יורים טילים על ערים ישראליות והמדינה לא עושה כלום בתגובה. אני לא מדבר על כך שמדובר בשני שקרנים מדופלמים שהונו את הציבור ואת הכנסת כאשר קשקשו על "תגובה קשה". לדעתי המינימום הנדרש זה לשתק את מקורות הירי באמצעות הפגזת שטח ארטילרית, על כל התוצאות הנובעות מכך. לחילופין אפשר בהחלט להיכנס עד לנקודה ממנה יורים הטילים, לגרש את התושבים הפלסטינאים מהאזור ולספח את השטח לישראל. בכל אחת משתי השיטות לדעתי התוצאה תהיה הפסקה מהירה מאוד של ירי הקאסמים.

כמה שזכור לי ידידי דווקא ההפך הוא

הנכון . עד כמה שזכור לי ותקן אותי אם אני טועה , דווקא נאמר כי ברגע שנצא מרצועת עזה הטרור יגבר כמו הירי לכיוון ישראל . בודאי בתקופת בחירות בראשות הפלסטינאית . בעניין סיפוח השטחים לידי ישראל , כבר כתבתי בעבר ואני כותב שוב : כברהיינו בסרט הזה , בילינו שם הרבה מאוד שנים . גם כאיש מרכז/ימין כל חיי , כאיש מילואים באזור אני סבור כי ההימצאות שלנו שם היתה לנו לרועץ . אני מאוד מאשים בהימצאות הזאת , את "אם כל חטאת" בציבור הישראלי . לצערי , ההתנהגות של אנשי המילואים כמו תושבי האזור היהודים היתה כזאת שלימדה אותנו כהות חושים . כהות חושים כזאת שברגע שחזרנו ממילואים/סדיר הבאנו אותה איתנו יחד גם "הביתה" לרחוב הישראלי . אלימות מילולית , אלימות פיסית לצערי הפכו לשיגרה בחברה הישראלית עד לכדי מיאוס . כשאתה "אלים" במקום אחד קשה לך מאוד להיות "אחר" גם אם שינית מיקום לצערי . מעבר לכך , העובדה שמצערת , זאת שלא הבנתי אותה לאורך כל שנות חיי , היתה עובדת היותם של המתגוררים ברצועת עזה כמו באזורים אחרים "חיים" בתת תנאים . אני סבור ואפילו בטוח ידידי שגם אתה לא יכולת לחיות בצורה שכזאת ( התמונות של שריפת הזבל בכל בוקר ליד הבתים מפני שלא היה פינוי אשפה לו אנחנו מורגלים , זוכר את הצפיפות , את חימום הבתים ע"י שריפת עצים ב"סלון" הביתי , את הילדים הצעירים לעיתים בני מספר מועט מאוד של שנים היוצאים לעבודה בבוקר במקום לגן או לבית הספר !!! ) . כל אלה ידידי מספיקים כדי שלא נרצה לחזור לשם. אינני אומר זאת מתוך נקודת חולשה אלה ההפך המוחלט , מתוך חוזק פנימי המאפשר לי ולנו לקבל החלטה כזאת אמיצה . יתרה מזאת ידידי , פני הפוליטיקה העולמית משתנים , ישנם שינויים פוליטים בעולם , כאלה שמשפיעים גם עלינו נהיה "חזקים" ככל שנהיה . אנחנו כעם חייבים להיות תמיד עם "היד על הדופק" לראות שינויים ולפעול בהתאם . מאז הסכמי אוסלו התרחשו באזורינו שינויים משמעותיים ודרכו של ראש הממשלה שרון רק הביאה וסיפקה לנו התושבים את המיטב שניתן היה מהמצב שנוצר !!!!

בילבלת את המוח כאן לא מעט.

את הדברים כתב דווקא כתב תומך העקירה, המכונה בשקר "התנתקות". תאכל'ס ההבטחות היו כי עכשיו שאין "כיבוש" (עאלק) משם לא יסבלו יותר ירי טילים מאיזור אויב. מצדד המנוסה והעקירה בטיחו שברגע שיבוא ירי משם צה"ל יפציץ את עזה ותהיה לו יד חופשית. במבחן התוצאה גורנישט. צה"ל מוכיח שידיו קשורות כשל גדוע ידיים ואימפוטנטי , המחבלים רק שיפרו עמדות. אין אף דוגמה למדינה בעולם שמאפשרת לירות טילים על עריה ולא מגיבה במכות איומות מול האויב. על כל טיל שהיה נופל על כל מדינה מערבית על אוכלוסיה אזרחית -התדובה היתה טיל על עיר אזרחית! ההבדל הוא ששדרות, המושבים והקיבוצים שם זה אזרחים מהפריפרייה רחוקים מהמרכז. רק בישראל ורק עם שרון ומופז.

למעלה