תהיות של אמונה

• פותח הנושא ori 6
  • פורסם בתאריך

ori 6

New member
תהיות של אמונה

אני שאלתי בעבר, אבל אני חייב לנסות שוב.
אני לא חילוני שבא להתריס, אלא בא לנסות להבין וללמוד.
אני אומר מראש, שאני יודע שאין שום אפשרות על רגל אחת ואני יודע שזה יישמע חצוף ואולי מתנשא. אבל זה בא ממעמקי נפשי.

איך אפשר להסביר מקרים כמו שקראו בארה"ב עם השריפה שכילתה את 7 ילדי המשפחה?
או יותר "פשוט", הבחור שליווה את הרב למנוחות ונמחץ?
או לפני שנים לא מעטות שהיה צדיק שהיה בדרך לבית כנסת ונהרג מפיצוץ אוטובוס כי במקרה עבר בדיוק באותו הרגע באזור?

ואני גם מקשה על עצמי, ואני אומר, כשיש אמונה, אני מניח שיודעים שהכל לטובה, אבל.. גם אם זה מה שהיה צריך לקרות, כלומר שאותם צדיקים/חפים מפשע הגיע יומם. למה בכזה סבל (בחלק מהמקרים)?

עושה רושם (ביני לבין עצמי) שאלו הדברים שתמיד יתירו ספק בליבי בכל הנוגע לאמונה.

תודה לכל מי שקרא, חג שמח כשר ומועדים לשמחה.

אופירA

New member
מנהל
כדאי לקרוא ספר איוב עם פירושים

יש תכלית לבריאת העולם. יש תפקיד לעם ישראל ולכל אחת מהנשמות שבו.
מסתבר, שהנשמות היורדות לעולם בדורות אלה אינן נשמות חדשות, אלא חלקי נשמות שטרם השלימו תיקונן.
אם היינו מסוגלים לראות את התפקיד של כל גלגול חלק של נשמה בהקשר לחלק שכבר הושלם ולא ירד לתיקון, ובהקשר לתפקיד עם ישראל, ובהקשר לתכלית בריאת העולם - היינו מבינים כל מקרה ומקרה מאלו שתיארת ומאלו שלא תיארת.
אך איננו יכולים לראות בשכלנו דבר רחב כל כך - כל ההקשרים הללו.

לכן מי שתפס שהניהול של הקב"ה את עולמו שברא גדול מכפי יכולתו לתפוס - אין לו שאלות בתחום שהוא לא יכול לתפוס.
ומי שלא תפס עדיין, שימשיך ללמוד תורה, להתבונן במתרחש בחייו ובמעשיו, ולהפנים. הלומד את התורה מגלה את הנהגות הקב"ה ואת גדולתו ומפנים אותן, ואז יש לו ידיעה עד כמה האמת האלוקית שלמה ונפלאה, ומה הוא לא יכול לתפוס.
כדאי ללמוד גם ספרי אמונה, כדי להתחבר לידיעה שאין עוד מלבדו, וחוכמתו עצומה מעבר לכל תפיסה.

למעלה