תהיות.

noname20000000

New member
תהיות.

אני מתמודדת עם הדיכאון כבר כמה שנים. כיום אני בת 20.
אני מכירה את הדיכאון שלי כאילו הוא האח התאום שלי, שחי בתוכי. הוא אפילו זוכה להיקרא "הדיכאון" ב-ה' הידיעה, מאחר והוא כל כך פרטי ואישי עבורי.

באיזשהו מקום אני רוצה לומר שהשלמתי איתו. שאני יודעת שהוא חלק ממני ותמיד יהיה חלק ממני. שאני לא אוכל להתקיים בלעדיו והוא לא יוכל להתקיים בלעדיי. אבל אני חושבת שיחד עם ההשלמה הזו אמורה להגיע גם תחושת שחרור, ואפילו מצב רוח טוב.
לצערי, זה רחוק מהמצב הנוכחי.

ואני תוהה. תוהה כל הזמן. האם יש טעם להמשיך הלאה? האם יש הגיון כלשהו להמשיך ולהיאבק, שנים על גבי שנים על גבי שנים?
לטפח זוגיות, לטפח קריירה ולטפח משפחה אם זה כרוך בהיאבקות כל כך קשה ואינסופית עם עצמי?
האם קיים סיכוי שהעתיד טומן בחובו משהו אחר, או שהסיכוי הזה נמוג מהרגע שבו נולדתי?

אני מקווה שיש כאן מישהו שיצליח להבין אותי. אני צריכה שמישהו יבין אותי.

Lady Stark

New member
יקירתי

אני מבינה אותך. בעצמי סובלת כבר מגיל 20 מאפיזודות של דיכאון מג'ורי ומאז גיל 29, כבר 6 שנים כמעט, הדיכאון הוא כרוני.
אני מבינה שאת מרגישה שאת מתמודדת עם זה כבר שנים וזה לא משתנה. עם זאת, חשוב שתדעי (מניסיוני לפחות) שמרכיב חשוב בהחלמה הוא בגרות. וזה משהו שרוכשים עם הגיל ומצליחים עם כל שנה שעוברת להתמודד טוב יותר. את עוד מאוד צעירה והחיים עוד לפניך. יותר מזה, דווקא בגילך זה הזמן לצאת לעצמאות בכל מיני דרכים. מחשבתית, כלכלית, או כל דרך שבה תבחרי. ככל שאנחנו יוצאים מהסיטואציות המדכאות של חיינו, בין אם הן הבית והמשפחה, הלימודים או הצבא, יותר קל לנו להשתחרר מהסנקציות ששמנו לעצמנו ובגללן אנחנו מדוכאים.
מאוד הכרחי לטפל בדיכאון מכל הכיוונים. טיפול פסיכולוגי, פסיכיאטרי, מעקב של רופא משפחה ושמירה על אורח חיים שמתאים לך. זה אומר, לא להעמיס על עצמך יותר מדי ולתת לעצמך זמן מנוחה.
את מטופלת?

noname20000000

New member
אכן מטופלת.

נפגשת עם פסיכיאטר, ולאחרונה התחלתי להיפגש עם פסיכולוגית.
בכנות, אני לא מרגישה מאוד אופטימית בקשר לטיפולים. אני לוקחת פלוטין ב-4-5 שנים האחרונות, ועל אף שברוב הזמן אני יציבה, אני חושבת שבראייה כללית המצב שלי התדרדר מאוד לאורך הזמן הזה.
באשר לפסיכולוגית - אני מרגישה שאין מישהו שיכול לחדש לי או לספר לי משהו שאני לא יודעת. אבל אני אמשיך להיפגש איתה, עד שיגמר לי הכסף

תודה על התגובה וההבנה!

Lady Stark

New member
טיפול

אני חושבת באמת שאין אדם שהוא מעבר לטיפול ושכל אחד יכול להיות מופתע מתובנות והתפתחות שטיפול מתאים יכול לעשות עבורו. אם את בטיפול רק מעט זמן אני ממליצה לך לראות לאן זה מתפתח. ואם זה לא יתפתח, לא לוותר ולמצוא מטפל מתאים. אגב, באיזו שיטה את מטופלת? הטיפול המומלץ ביותר לדיכאון הוא קוגנטיבי התנהגותי. מה שנקרא גם CBT.

את לא צריכה להחליט

החיים קצרים! שום דבר לא באמת קריטי.. אפשר לעבור אותם כך או אחרת ובסופו של דבר זה לא באמת משנה.
שנים זה לא הרבה זמן.. הן עוברות מהר.
אנשים לחוצים שהם צריכים כאילו להשיג משהו בחיים האלה.. אבל באמת אין מה להשיג.. אתה לא לוקח איתך שום דבר לעולם הבא.
אני מביא את הפרספקטיבה שזה לא באמת משנה. הרוב לא יסכימו איתי.. אבל אם תקבלי את זה שלפחות קיימת פרספקטיבה כזאת זה יכול לשחרר אותך מכל הבעיות שלך וכל הדברים שאת מלחיצה את עצמך לגביהם.
בהצלחה.

noname20000000

New member
אני מאוד מעריכה את הפרספקטיבה שציינת.

וכבר זמן מה אני מנסה ליישם אותה - לעיתים בהצלחה ולעיתים לא.

תודה לך!

anonimee

New member
לדעתי יש סיכוי טוב להירפא מזה

המדע והרפואה כל הזמן מתקדמים.
עכשיו אולי אין טיפול יעיל שמשפיע ועוזר לכולם אבל אני נוטה להאמין שבעוד x שנים יהיה מזור לדכאון.
כבר נוכחתי לדעת שדברים יכולים להשתנות בחיים. בין אם זה מבחירה שלנו ובין אם לא.

למעלה