תהיות..

תהיות..

שלום לכם אנשי הפורום.. אני נועה ואני וודאי צעירה מכם בגיל, אבל אולי דווקא בגלל זה אני מקווה לקבל מכם תשובות חכמות.. אני בת 22 ואמא לים בת רבע לחמש ואופק בת שבועיים (מחר). עברנו הרבה סערות ורוחות רעות נשבו במהלך השנה האחרונה, עשיתי הרבה חשבון נפש, זעקתי לעזרה ולבסוף השלמתי עם הורי והם חזרו להיות סבא וסבתא. אני מודה שהחיים הפכו יותר קלים, בעיקר ללא צורך לחשוש מהמחר, לא לדאוג כל הזמן מה יקרה. אבל זו לא השאלה. לפני כשלושה חודשים במהלך עבודתי פגשתי באיש. איש נפלא, מקסים, לא שופט ולא מנסה להוכיח, אלא רק מקשיב ואוהב. אין לי כל כך נסיון במערכות יחסים (ארוכות טווח) ואני מודה שיש לי חומות וחששות. אני מודה שלא קל איתי ואני מודה שאת כל עולמי תופסים ילדותיי. אבל יחד עם זאת, אני מרגישה חיה יותר, חופשייה יותר והעיקר נאהבת על ידי מישהו חוץ מבנותיי (שזה המון, אבל לא תמיד מספיק). ה"בעיה" היחידה היא שאביר חלומותיי בן 34, גרוש ועם בן קטן בן חמש. בנו לא נמצא בחזקתו, אבל מבקר הרבה וכמה פעמים בשבוע אף ישן אצל אביו והוא לוקח אותו לגן. אתם וודאי תוהים מה השאלה. אז אביר חלומותיי אמר שהוא אוהב אותי ולדעתו אנחנו צפויים לקשר ארוך ולחיים מאושרים יחדיו. אני עדיין חוששת ולא כל כך מוכנה. אני מבינה מה הוא מרגיש כלפי בנו ואין לי ספק שאם יצטרך, יעשה הכל לטובתו, אפילו אם זה יהיה על חשבוננו. זה מובן לי. השאלה אם אני צריכה להכנס יותר עמוק למערכת יחסים, שלצערי נידונה לכישלון. כי תגידו לי באמת, רוב מערכות יחסים כאלה נכשלות. לי יש את בנותיי, לו יש את בנו ומזונות, אז מה ייצא ממנו? ושוב, אין לי ספק שרגשותיו כנים, כי אחרת מה מצא במישהי עם שתי ילדות.. מצטערת אם יצא מבולבל. נועה

oehhe

New member
תזרמי נועה

נועה יקרה אני מגיב לאחר קריאה ראשונה וחפוזה (דיסלקט- צריך לקרוא מספר פעמים) אבל הצלחת לרגש אותי. הצעתי: תזרמי עם אהבתך, אין כאן אמת אחת, המון תלוי בצורת היחסים העתידיים בינכם. אף פעם לא תדעי מה היה אילו. לא נראה לי שום דבר נורא שיכול לקרות אם תנסי, הנורא מכל יהיה אם תתחרטי, תמיד תוכלי לסגת. אך אם תתנכרי ותאבדי את הקשר, בהחלט יכול להיות מצב שמאוד תתחרטי. זו תגובתי החפוזה, מיד יופיעו כאן חכמים ומנוסים ושקולים ממני שיתנו עצות, כולם כאן מאוד חביבים חמימים ומפרגנים, הגעת למקום הנכון. oehhe

rolan

New member
נעה יקרה

קודם כל מ ז ל ט ו ב להלדת אופק הקטנה
קראתי את שכתבת, עם הרבה פתיחות וכנות. אני רוצה להתחיל דווקא מהסוף... משאלתך: "אז מה יצא ממנו?" אני לא מבינה מהיכן המסקנה שמערכת יחסים כזו נידונה לכשלון ואת עוד כותבת בהמשך שאין לך ספק שרגשותיו כנים, כי אחרת מה מצא במישהי עם שתי ילדות.... את כותבת ועונה.... אין ספק שבנו חשוב לו ויהיה כך גם בהמשך לאורך כל חייו - גם כבוגר, את ודאי יודעת מהי אהבת הורים לילדיהם. אל תנסי לנתק אותו מזה, קבלי אותו ואת בנו כמו שהם ועודדי אותו להמשיך בקשר הטוב עם בנו. הוא יעשה הכל למען בנו וגם למענך ולמען בנותיך אם הוא אכן אוהב אותך ואותן ואם תחליטו לקשור גורלכם, אין לי ספק בכך. אל לך לחשוש מכך שיצטרך מדי פעם להקדיש קצת יותר לבנו, מתוך אהבתו ומחויבותו אליו. זה רק יוכיח לך שהוא אדם רגיש, מתחשב, קשוב לצרכי האהובים אליו. נעה יקרה תני ללבך להוביל אותך, הוא תמיד מוביל אותנו למקומות הטובים והנכונים. שלך

אני מתחילה מהסוף

צורם לי שאת שואלת מה הוא מצא במישהי עם שתי ילדות? עם הערכה כזאת התשובה היא ברורה,אם את מרגישה כל כך חסרת ערך ,תקחי בשתי ידים את הראשון שעובר בדרך ...אבל מתוקה את שווה ושווה מאד עובדה שאת כותבת ומחפשת תשובות ואת הדרך הנכונה. רק תשתדלי להעריך את עצמך הרבה יותר וממקום של שווה תזכי ליחס והערכה גם מהסביבה. ועכשיו לשאלתך ,אין תעודת ביטוח ליחסים,כל מערכת מתחילה יפה עם אהבה ,נכון שמערכות שיש בתוכם מורכבות צריך להיות יותר מודע ומבין,אני חושבת שאם את מרגישה טוב ויש בינכם הבנה אהבה ואתם מדברים באותה השפה....צאו לדרך ולאט לאט תגלי לבד מה את רוצה,ורק לא ממקום נמוך שאיזה מזל שמישהו בכלל מביט לכיוון שלי כי יש לי שני ילדים,לא פעם זה יתרון.... בהצלחה

יהודה 59

New member
נועהההההההההה

אכן זהו מצב קשה עבורך את צריכה לקבל החלטה לא קלה אבל ..... שקלי את החיובי והשלילי ושימי את התשובות שתתני לעצמך על המאזניים ותראי אם זה בעד או נגד ויכול להיות שהוא באמת אוהב אותך ורוצה לחיות איתך לטוב ולרע תני צ'אנס אולי זה הקלף שלך לחיים טובים יותר ואת יודעת גם איך למצוא אותי כדי שאסייע לך

רות 2

New member
אני בחורה מאוד לא ...

נחמדה אז תרשי לי לומר לך מה הבעיה באמת.... חוסר הערכה עצמית...."ומערכת אמון נמוכה.... בעצמך ובגברים בכלל יותר חשוב מהכל לעבוד על אהבת העצמי, קבלת העצמי...לפני שמקבלים את האחר... יותר חשוב לבדוק איך אפשר לשבור את החומות והחחששות!!! ת'שמעי ממישהי שהיתה במקום הזה של הפחד...לוקח זמן עד שלומדים להסתכל בפחד בעיניים. (אמרתי שאני לא נחמדה ולא סימפטית )

חברי היקרים.

קודם כל תודה על ההתייחסות והתשובות. אני לא אדם חכם ואין לי נסיון חיים, לכן פניתי אליכם עם השאלות. אני לא חושבת שיש לי בעיה של הערכה עצמית, אלא יותר חוסר נסיון בכל מה שקשור בקשרים עם אחרים. למען האמת בארבע וחצי השנים שעברו לא יצא לי במיוחד לפתח קשרים ארוכים ועמוקים, גם בגלל בתי, שתפסה את רוב עולמי וגם בגלל גילי. תראו, אני קטנה מדי לאנשים שמתחילים פרק ב' בחייהם, כי אני רק בת 22 ומצד שני אני לא יכולה להתאים למישהו שרק מתחיל את חייו והוא בגילי. אתם וודאי מודעים לקשיים של למצוא בן זוג, כאשר יש ילדים. וחלילה אני לא מתלוננת, אני רק מראה את הצד השני. הרי גם אתם, כשבחרתם את בן זוגכם, הרבה מאוד מהשיקול היה ילדים שלו ושלכם. זה מסבך את המצב, לא? אז אני מציאותית ודיי השלמתי עם מצבי. ושוב, אני לא מתלוננת, אני רק משתפת. ושוב תודה.נועה

oehhe

New member
נועה יקרה

אני מוצא בהודעתך סתירה פנימית ענקית. את כותבת בראשית ההודעה בפירוש שאת לא חכמה, ומיד פוצחת בכתיבה של דברי חוכמה, האין זאת? אל תאמיני למי שיאמר לך שאינך חכמה, ואני מהמר כאן שאיש לא אמר לך זאת, אלא את עצמך החלטת זאת, השד יודע למה. את בהחלט צעירה ובהחלט חסרת נסיון, אבל בואי אגלה לך סוד, גם אני צעיר, (פחות מ-50) וגם אני חסר נסיון, אלו לי הגירושים הראשונים. לדעתי יש לך עלי מספר לא מבוטל של יתרונות. למשל האפשרות לעשות עוד ילדים. עזבי את נושא הגיל, 15 שנה בין בני זוג זה לא נורא, 5 שנים זה ממש בסדר. והעיקר, העיקר שתמצאי בן זוג טוב וחכם ורגיש כמוך (אם כבר מצאת, זה בכלל יופי) תצללי לתוך הקשר, ואל תשכחי לספר לנו על ההצלחות. מחכים לך כאן לשמוע ולהשמיע. oehhe

ארלה4

New member
תהיות הן דבר חשוב

אבל גילך הוא בעצם יתרון, לא? תראי את אם צעירה שפגשת את אביר חלומותייך, באם זה נראה לך אז תמשיכי , את חושבת שכולנו יודעים במדוייק איך העסק ימשיך? אנחנו "יודעים" איך אנחנו רוצים, נכון שהבדלי הגיל יכולים להשפיע על נושא הילדים, אבל לשניכם ילדים קטנים כך שגם הבעיה הזו היא יתרון, שניכם מודעים, יכולים לחיות עם הבעיה, הבעיה גדולה יותר כשהילדים בהבדלים ענקיים. ונאמר שתתחילי קשר ולא בדיוק הלך, אז מה הוספת עוד חלק בפאזל הנסיון בחיים, לא שזה פשוט , לא שמבקשים את זה אבל אם ככה יצא כדאי להרויח מזה משהו. ועזבי את ההתייחסות לגילך( ואיך מישהו כתב, הוא צעיר עדיין לא בן 50,דרך אגב אני צריך להעלב, כי אני מעוד מעט בגיל הזה?) גיל הוא פונקציה של הרגשה, אני מכיר לא מעט הצעירים ממני בעשור או יותר שהם ברוחם מבוגרים שאסור להתקרב אליהם עם מקל של 15 מטר, אז חוץ מלומר לך די, עיזבי השטויות ותתחילי לחיות לא נותר מה לומר. דרך אגב גם לבנותייך יהיה יותר כיף כשאימם תחייך יותר

למעלה