תהיות...

Black Star

New member
תהיות...

טוב, כמו שאתם שמים לב השעה היא...מוקדמת. לפני 10 בבוקר. נכון שלאחרונה (שבועיים, ליתר דיוק) השעה הזאת נחשבת אצלי כבר לאמצע היום, תחילת השיעור השלישי, אחרי סנדוויץ` והרבה הרבה דיבורים. אבל היום יום שישי, ולכן זה מאוד מוקדם מבחינתי. חוצמיזה, עדיין לא יצאתי מפסיכולוגית החופש שלי. ופסיכולוגיה זו לא התעוררה לפני 12 בצהריים, אלא אם חברתי הטובה והמשועממת התקשרה אליי בתשע ואז עוד צרחה עליי למה אני ישנה כל כך הרבה. והיא עשתה את זה. אניווי, אז הודעה זו תהיה קצת סהרורית, מסוממת ומלאה שטויות, אבל ככה הם בעצם כל הודעותי, אז אין בעיה.. הייתי ב``סמינר מנהיגות`` מטעם בית ספרי היקר בימים שלישי-רביעי. זו לא פעם ראשונה, שנה שעברה היו לנו שניים כאלה, רק לשכבה שלנו, והשנה עשו אותו לכל התיכון (י`-י``ב). כמובן, רק למי שרוצה. יצאתי, כי שנה שעברה היה לי כיף חיים ונהניתי נורא. השנה ממש לא. לא מספיק שיצאתי בלי חברים כמעט, ורוב אלו שבאו היו חבורות מגובשות, ככה שהרגשתי לא יותר מדי טוב, והיו לי מעט מאוד אנשים לדבר איתם. הבעיה העיקרית הייתה בפעולות. (טוב נו, ובאוכל המזוויע)... דיברו איתנו בעיקר על ``מיהו מנהיג``, נושא חרוש, והאמת, לא נראה לי שמשמעותי וחשוב כל כך. סה``כ מה שרוצים שנעשה בבי``ס זה יותר עניין מעורבותי, ולאו דווקא ל``מנהיגים`` שבינינו. רק הפעולה האחרונה הייתה עניינית יחסית, וניסינו ללמוד בה איך מגיעים לרעיון לתוכנית ולהגשמת התוכנית. אז, סתם, רציתי לשאול...מה דעתכם? איך זה בבי``ס שלכם? כל העניין של לקיחת יוזמה וכאלה... וחוצמיזה כבר אמרתי כבר, שאני ישנונה...

איך זה אצלי? קודם כל לומדים בשישי

שזה כבר מעצבן. טוב, לפחות לומדים רק שלוש שעות... בקשר למנהיגים? מנהיגים זה דבר טבעי לחלוטין. אני לא חושב שיש ``סמינר`` שמסוגל להפוך מישהו שהוא לא מנהיג טבעי להיות מנהיג. זה הכל עניין שלומדים מגיל צעיר, בעיקר מההורים, ולדעתי זה קשור גם לתכונות המולדות של האינדיבידואל. האמת היא שאני לא מאד מאמין בעניין של תכונות מולדות, אבל בגיל תיכון אני חושב שזה דיי אבוד. מי שיש לו את זה יש לו את זה, ומי שלא- לא. אני לדוגמא לא מנהיג מהבחינה שאני לא שם על ה``עם`` שלי. אני אגואיסט עולמי, אני בתור מנהיג יהפוך את כולם לעבדים שלי, אני יודע את זה. מבינים? מה הפלא שכל שורה שאני כותב מתחילה באני?! בכל מקרה, תשמרו על קשר, אולי אני אשתמש בכם בעתיד :) החיים בזבל. פושע.

kr

New member
בתיכון שלי....

אצלנו אין קטע של לקיחת יוזמה מאנשים שלא עשו את זה מהתחלה,ז``א שכבר מיליון שנה יש את אותו יו``ר מועצה ועורכת עיתון והאחים שלהם ממשיכים את דרכם...עלוב מאוד,אבל זה ברור שיש בבי``ס את קבוצת העושים וקבוצת הלא עושים.אני בלא-עושים. הקטע הוא שכל אדם מנהיג,אבל רק שאיכפת לו מהנושא. אם זה יעניין אדם הוא יהפוך להיות דיקטטור אפילו. בקיצור,אין טעם בלנתח את אופיו של מנהיג אמיתי.העולם מתחלק לשני חלקים-כאלה שעושים רק למען עצמם וכאלה שרוצים לעזור גם לכל השאר...לאלה משום מה קוראים מנהיגים. קרן

Black Star

New member
שכחתי לספר עוד משהו...

משנה שעברה יש לנו רכז חברתי. והוא מניאק אחו-שרמוטה. יש את האנשים שהוא אוהב, ואותי משום מה (ואין לי מושג למה, כי הייתי פעילה לאללה שנה שעברה) הוא ממש מתעב. שנה שעברה עשיתי מסיבת חנוכה, הייתי פעילה ברדיו, והוא רק פעל להוריד אותי מכמה שאפשר. אליי הוא כמובן לא פנה, והייתי צריכה לגלות מאנשים אחרים שאסור לי לגעת במיקסר של הרדיו, ושאני צריכה לרוץ אחרי אנשים בשביל לדעת מה קורה עם מסיבת פורים, וכו` וכו`... השנה הייתה לנו שיחה בסמינר הזה איתו, לקראת שנה הבאה. והפרצוף פשוט התעלם מקיומי! כל פעם שהוא דיבר על דברים שהיו שנה שעברה וחיפש לראות מי שם שהיה מהיוזמים, הוא הסתכל עליי, ועבר אותי, ולא אמר או הזכיר אותי פעם אחת!! אני לא יכולה להגיד לו כלום, כי הוא יגיד שזה לא נכון, אז אני פשוט באה לכל פעילות, תקועה לו שם, תמיד... נראה שיתעצבן! באתי אליו בשיא הנחמדות בסוף השיחה ואמרתי לו שאני אשמח לעזור לארגן את מסיבת פתיחת השנה. פניו נתכרכמו, ובחוסר רצון בולט הוא אמר ``טוב, נזמין אותך כשתהיה ישיבה ראשונה``. אבל עדיין... עם כל זה שאני מנסה להסתיר את זה, אין לכם מושג כמה זה פוגע. הוא שונא אותי ואין לי שום מושג למה, פשוט מגעיל אליי ולא מתייחס אלי, וזה בזמן שעשיתי כל כך הרבה דברים והקדשתי כל כך המון מהזמן שלי. כל מה שאני מבקשת זה שהוא יגיד לי מה עשיתי, במקום להרגיש LEFT OUT כשאני מגלה שעשו פעילויות שאני הייתי אמורה לעשות.

hep

New member
חדשה

שלום אני בת 13,5 והשנה אני בכיתה ט` ואני בכלל לא מכירה אנשים בביה``ס החדש,כל אלה מבית הספר הקודם הלכו לתיכון אחר. אני לא אחת שמתקשרת בקלות.אני די סגורה וקשה לי לפתוח בשיחה וכל השאר כבר די בתוך החבורות שלהם מבתיה``ס הקודמים מה לעשות?למישהו יש עצה? תודה רבה.

mr. eyal

New member
תגובתי לעניין

קודם כל מה אתה? מש``צ, מד``צ, ממ``צ או אחר..... אז קודם כל אני אישית עברתי את קורס מש``צים שנחשב לקורס הכי רציני בעניין!!! אני אישית לא יצאתי מנהיג או אחד עם יוזמות מהקורס הזה..אז כל העניין הזה של הקורס לזה ממש שטויות... אם זה לא בא טיבעית(המנהיגות) זה לא יגיע בכלל!!! בבית סיפרנו יש את המשצ``ים שיש להם הרבה כבוד במיוחד כאשר המנהל הפדגוגי הוא מורה לשל``ח וזה אצלנו רציני...ואנחנו שותפים פעילים בטיולים ובימי השדה.... יש את המועצה כמובן שנורא פעילה... ויש מד``צים שמתפקדים במקומות שונים.. ויש את אחראי מחוייבות אישית (סוג אחד של ממ``צים) שהם בכלל לא פעילים.....

Black Star

New member
מה?!!?! חס וחלילה...

קודם כל, אני בת. הבנת הנקרא עוד לא הזיקה לאף אחד... וחס וכרפס! אני לא מש``צית, מד``צית, צופיפניקית או אמנסטי...שומכלום. פוחה. הקורס הזה היה מטעם בי``ס, זה למעורבים בכל המועצות למיניהם וזה...

the me and i 51

New member
אין לך מושג על מה אתה מדבר

אתה טועה ובגדול: של``ח נחשב בקושי לקורס שלישי הכי טוב... וזה רק בגלל שהקורסים של הצופים כל כך גרועים... אל תתנשא קורס של``ח הוא קורס דבילי ברמה בלי כמעט שום קשר למנהיגות יוזמה או ידע... אם אתה חושב שאתה בעצם היית בקורס רציני כל שהוא אני אפתיע אותך: קורסי המד``צים (מדריך צעיר) של חוגי סיור נחשבים הכי טובים מהסיבה הפשוטה שיש סלקציה רצחנית ,אתה עובר קורסים במהלך כל כתה י` ובחופש מבלה למעלה מ4 שבועות רצחניים ,2 מתוכם על חומר לידע... ועוד שבועיים על מטודיקה ושטח... אח``כ מגיעים הקורסים של הנוער העובד שהם רציניים הרבה פחות, אח``כ מש``צים... בגלל העובדה שממנים אותם גורמי חוץ... ואח``כ הצופים שלדעתי הם הרמה הכי נמוכה בתנועות נוער... הרעיון האבסורדי הזה שמש``צים הם בעצם מדריכים חשובים הם שטויות... ד``כ אני הייתי מש``צ ,של של``ח ואני חייב להגיד לך שהקורס היה פשוט צירוף של בולשיט אחד גדול...

e-shfiyut

New member
ממש חבל....

ממש חבל שאנשים כמוך שנראים לי דיי אינטילגנטים שיודעים מה רוצים מעצמם לא מבינים שכל הסמינרים האלה לא שווים כלום בלי שממש תעשו משהו בעיקבותיהם... אני לא צופיפניקית, ואין לי מושג מה זה בדיוק מד``צ בבי``ס. אני בנוע``ל (הנוער העובד והלומד)ואני מדריכה כסר 15 ימים והדבר היחיד שאני רואה מסביבי (מעבר למליון סמינרי מנהיגות..) זה קבוצה לא גדולה (של 12 חניכים) שאחרי כל פעולה אומרים לי כמה שהיה כיף ורוצים שאני ישאר איתם עוד.... גם אני עברתי מליון סמינרי הנהגה, מנהיגות וכו`... וגם יש בבי``ס שאני לומדת בו (בחולון) כיתת מנהיגות אני לא בכיתה כי אני רואה את הבולשיט בסמינרים האלה אבל נאי באמת משתדלת לקחת לפעמים יוזמה ולהזיז דברים... גם אם לפעמים זה לא מצליח פעם אחת זה מצליח וזה שווה את הכל... ובקשר להתנדבות בבי``ס אני מתנגדת לעניין הזה כי הבי``ס זה המקום ביחיד שלא צריכים בו עזרה... תסתכלו מסביב.... מי צריך יותר עזרה... המורה הנחמד לספרות והמורה למתמטיקה או קבוצה של ילדים בשכונה קשה שכל היום מסתובבים ברחוב.... אני מדריכה בבת-ים בשכונת רמת יוסף שנחשבת קשה אבל שאני מגיעה אני רואה אנשים נהדרים שכיף לדבר איתם ויכולים לגרום לך להרגיש הכי טוב שבעולם.... בכל מקרה מה שניסיתי להגיד בכל הדבר הזה שבשביל להיות מנהיג לא צריך לעבור קורס אלא פשוט לקבל החלטה ויותר חשוב לממש אותה כי סתם החלט לא שווה כלום... מצפה לתגובות לירן

Black Star

New member
זה בדיוק מה שאמרתי...

אז מי בדיוק הוא זה שצריך קצת שיעורי הבנת הנקרא? כל הטענה שלי הייתה, שכל הזמן חירבשו לנו במוח על מהי מנהיגות וכו`, במקום ללמד אותנו איך ליישם את זה, והגיעו לזה רק בפעולה האחרונה אחרי שכולנו כבר היינו שפוכים לגמרי מעייפות (כמובן, בקושי ישנו בלילה). ותתפלא, האנשים שבאו הם מאוד פעילים בבי``ס, ואנחנו עושים הרבה מאוד דברים אצלנו, ולפחות מנסים להזיז יותר, ולשנות.

e-shfiyut

New member
...

גם לך כנראה יש בעיות בהבנת הנקרא.... אני בת אבל זה לא משנה... מה שאני יודעת זה שבבי``ס שלנו כלום לא זז ואני לא רוצה להזיז שם כי אין לחי כמעט בכלל זמן פנוי אז את מה שיש אני מקדישה לדברים יותר חשובים..... שאני לא יתחיל לדבר על קפיטליזם וסוציאליזם... לירן

Black Star

New member
אם באמת רוצים- מוצאים זמן

תאמיני לי, אני גם עסוקה מאוד (רוקדת ארבע פעמים בשבוע, ולקחתי יותר מדי מקצועות). ובכל זאת אני מוצאת זמן... ואין כזה דבר ``דברים חשובים או לא חשובים``, זה עניין של סדר עדיפויות אישי. למה את כל כך מתלהמת? לא אמרתי שמה שאת עושה לא חשוב, וסבבה שאת עוזרת לילדים מה``שכונה הקשה``. (טוב שלא נודף פה ריח של התנשאות...) אבל מה הקטע של ``זה יותר חשוב``? שיהיה לנו טוב בבי``ס, זה לא חשוב?

e-shfiyut

New member
היי------>אני לא מתנשאת

קודם כל אני לא מתנשאת דבר שני זה אכן עניין של סדר עדיפויות אבל הבי``ס יכול לדאוג לעצמו לאנשים (שיקבלו כסף) יועשו כל מה שאת או מי שמתנדב בבי``ס עושה.... אני לא אומרת שזה לא טוב לעזור בבי``ס אבל באמת יותר יתרום לעזור למי שצריך עזרה (לא מתוך התנשאות אלא מתוך רצון לעזור).

Black Star

New member
במה את עוזרת להם?

(לא לשם קנטרנות. באמת מעניין אותי במה את כבר עוזרת ל``ילדים המסכנים``... :) )

e-shfiyut

New member
הם לא מסכנים

קודם כל הם לא מסכנים דבר שני הם הכי מקסימים שיש ואני לא יודעת איך אני יצליח לעזוב אותם בסוף השנה אבל אני עוזרת להם אם זה בשיעורי בית אם זה בתעסוקה אחרי צהריים אם סתם משעמם להם ואם יש להם בעיות (עם ``השכונה הקשה`` כמו שאת קראת לזה) אני יכולה לעזור להם להמנע ממריבות... ושסתם לא יסתובבו ברחוב...

Black Star

New member
אני הייתי צינית...

ציטטתי אותך. אם ציטטתי לא נכון- אני מצטערת. אני רק חושבת, שיש בזה שמץ של התנשאות... גם בשכונות טובות ילדים יכולים להיות משועממים וללכת מכות.

yad

New member
חסר מה לעזור?

כשמדובר על שכונות קשות, כל דבר שמוריד ילדים מהרחוב עוזר. ילדים שבמקום ללכת ולא לעשות כלום, או יותר גרוע מזה להדרדר לפשע, הולכים ומקבלים הדרכות טבע, או יוצאים לטיולים, ולומדים לתעל את היצרים שלהם למשהו חיובי, מקבלים משהו טוב בחיים. אז זה לא אומר שילד שאבא שלו מפוצץ אותו במכות כל יום ובורח כל יום מבי``ס יהפוך לסטודנט לרפואה וישנה את דרכיו בגלל ההדרכות. רק תנסה להסביר לילד הזה מה ההבדל בין גיר לקירטון והוא יצחק לך בפנים וינסה לדפוק לך מקל לראש. תגיד לו שאסור ללכלך בטבע והוא ילכלך רק בשביל להראות לך שהוא חזק יותר ממך ושאתה לא סמכות בשבילו. אבל, כשאתה בא ומראה לילדים (עדיף כמה שיותר קטנים) את הדברים הקטנים בחיים, מתחיל להוציא אותם לטיולים. לא מנסה להתנהג במתודיקה שלימדו אותך מהספר, ולא מתנשא עליהם ולא מתקן אותם (כן, זה מה שחסר להם בדיוק). אתה נותן להם משהו חיובי ונחמד. ואולי אפילו לשנות משהו קטן, שיגרום לו לחיות יותר טוב. אוי! למה לא הלכתי לשנת שירות?! (אני יודע למה, אבל זה לא עוזר. לא חשוב)

למעלה