אני קראתי לו ככה אז אני אסביר...
אִם בְּמִקְרֶה אֲנִי פּוֹגֵשׁ מִישֶׁהוּ
שֶׁלֹא מֵבִין אוֹתִי אוֹ חוֹשֵׁב שֶׁאֲנִי תִינוֹק:
אִם בְּמִקְרֶה אֲנִי פּוֹגֵשׁ מִישֶׁהוּ
שֶׁלֹא יוֹדֵעַ לִבְכּוֹת וְלִצְחֹק:
אִם אֲנִי פּוֹגֵשׁ מִישֶׁהוּ כָּזֶה,
אֲנִי תֵכֶף מְסַפֵּר לוֹ עַל הָאִישׁ הַיָרֹק:
הָיֹה הָיָה פַּעַם, בְּעִיר יְרֻקָה, גָר לוֹ אִישׁ אֶחָד, אִישׁ יָרֹק. הָאִישׁ הַיָרֹק גָר בְּבַיִת יָרֹק עִם דֶלֶת יְרֻקָה וְחַלוֹנוֹת יְרֻקִים. הָיְתָה לוֹ אִשָׁה יְרֻקָה וּשְׁנֵי יְלָדִים יְרֻקִים. וּבְלֵילוֹת הוּא הָיָה יָשֵׁן בְּמִטָה הַיְרֻקָה שֶׁלוֹ וְחוֹלֵם חֲלוֹמוֹת יְרֻקִים.
יוֹם אֶחָד קָם הָאִישׁ הַיָרֹק בְּבֹקֶר יָרֹק, נָעַל נַעֲלַיִם יְרֻקוֹת, לָבַשׁ חֻלְצָה יְרֻקָה וּמִכְנָסַיִם יְרֻקִים, עַל רֹאשׁוֹ חָבַשׁ כּוֹבַע יָרֹק וְיָצָא הַחוּצָה. הָאִישׁ הַיָרֹק נִכְנַס לָאוֹטוֹ הַיָרֹק שֶׁלוֹ וְנָסַע בַּכְּבִישׁ הַיָרֹק. מִצַד אֶחָד שֶׁל הַכְּבִישׁ רָאָה הָאִישׁ יָם יָרֹק וּמִצַד שֵׁנִי הָמוֹן פְּרָחִים יְרֻקִים. זֶה הָיָה יוֹם יָפֶה, וְהָאִישׁ הַיָרֹק שָׂמַח וְשָׁר שִׁירִים יְרֻקִים וְעִשֵׁן סִיגַרְיָה יְרֻקָה עִם עָשָׁן יָרֹק.
וְאָז רָאָה הָאִישׁ הַיָרֹק שֶׁעַל שְׂפַת הַכְּבִישׁ עוֹמֵד אִישׁ כָּחֹל.
הָאִישׁ הַיָרֹק עָצַר אֶת הָאוֹטוֹ הַיָרֹק שֶׁלוֹ וְשָׁאַל אֵת הָאִישׁ הַכָּחֹל
"הֵי, אִישׁ כָּחֹל, מָה אַתָה עוֹשֶׂה פֹּה?"
"אֲנִי" אָמַר הָאִישׁ הַכָּחֹל, "אֲנִי מִסִפּוּר אַחֵר…"
https://www.youtube.com/watch?v=yO0lo0C4AHk
אני מודה שאני קראתי לו האיש כתום, ולמען האמת הוא עובד די קשה במכוני השיזוף כדי להיות בצבע כתום... זה לא בא לו ככה באופן טבעי...
ההגדרה לגיזענות במילון היא: תפיסה על פיה קיימת עליונות גזע כלשהו של בני אדם על פני האחרים, או נחיתות של גזע כלשהו.
גזענות מתייחסת לקבוצת אנשים, למשל, אם נתייחס לאובמה בתור שחור, זה ישליך לקבוצה שלמה של אנשים שחורים ולכל ההסטוריה של האפליה שלהם בארצות הברית... גם אם נתייחס לנשיא בתור "האיש הנכה" או הזקן או הנשיאה השמנה, זה יכלול את הפרט הזה בתוך קבוצה מסויימת ויפגע בכל הקבוצה. במקרה הזה, בגלל שאין קבוצה של אנשים כתומים זה לא גזעני זה פשוט אבחנה...
מה שמפריע לך זה שאני מזלזלת בו... ואני אכן מזלזלת בו... אני מודה ומתוודה ולא מסתירה את זה... ועכשיו נשאלת השאלה האם זה לא בסדר לזלזל בנשיא באופן כללי, או שזה לא בסדר להתלוצץ רק על תכונה חיצונית שמאפיינת אותו? לדעתי מותר וחשוב להעביר ביקורת על הנשיא, זה נקרא דמוקרטיה, רק במדינות דיקטטוריות זה אסור... אני מודה שבמקרה הזה נתפסתי לתכונה חיצונית ואני אפסיק עם זה מיד אם זה מפריע לך.