תהייה בהמשך לשרשורים קודמים

לא בטוחה שהוא רימה, אבל הייתה לו רוח גבית לא מבוטלת מהרוסים

חוץ מזה התמודדה מולו מתמודדת כל כך גרועה ... אז זה בהחלט הקל על הנצחון שלו...

placid1

New member
זה ודאי שהוא רימה? ואם כן, איך הוא עדיין על הכסא?

אם כבר, מי שזכה בנשיאות שלא בזכות היה ג’ורג’י בוש הילד כשהתמודד מול אל גור ואח שלו עזר לו בפלורידה...

לדעתי היא הייתה מתמודדת איומה

וחלק גדול מאוד מהדמוקרטים מסכימים איתי בעיניין הזה...

הבחירות האלה היו בחירות שבהן הצבענו למי שפחות גרוע ולא למי שיותר טוב... אני הצבעתי להלארי בגלל שלדעתי היא הייתה פחות גרועה מטראמפ, אבל לא בגלל שחשבתי שהיא מתמודדת טובה.

הבעיה היא לא הפתק אלא מה שהיה כתוב בפתק

אם כתוב בפתק - I hear you, אז זה מראה שיש לו בעיה ביחסי אנוש, זה משפט שאמור לבוא בצורה טבעית ולא צריך "להזכיר" לו להגיד את זה... וכן, טראמפ מדבר בדרך כלל בלי פתקים וזאת הסיבה לכל כך הרבה דברים בעייתיים שהוא אומר

GeJuFan

New member
טכנית הם לא, זה הקולות האלקטורלים

שבחרו בו.
לזיכרוני קלינטון קיבלה אחוז גבוה יותר בקולות הפופולרים, לא בהרבה, אבל כן מעל 50%.

אהבתי את הכותרת שנתת

לתמונה: tramp...
&nbsp
כתב יד נאה וברור. לא נראה שזה שלו. אין איזה גרפולוג/ית חובב/ת בקהל שייתן/תתן ניתוח מדעי לפי העקרונות המאוד מאוד מוכחים של גרפולוגיה (סיגי של יוספוס בטח עדיין משתמשת במדע הזה) של מי שכתב/ה את הפתק הזה?

placid1

New member
תהייה בהמשך לשרשורים קודמים

שבהם מתייחסים לטראמפ, שהוא כרגע לצערנו או לשמחתם, נשיא ארה״ב, בתואר ״האיש הכתום״.
ברורה הסיבה לכך, אבל איך זה שונה מלקרוא לנשיא הקודם ״האיש השחור״ או לנשיא של פעם ״האיש הנכה״ או לנשיאה שאולי תהיה ״האישה השמנה״ או לנשיא פוטנציאלי אחר ״האיש הזקן״ או אולי ״האיש המוסלמי/היהודי/המכוער״ וכו׳?

Boston Guy

New member
נראה כאילו HOPE שילמה את המחיר על הפאדיחה

בקריירה הבאה שלה היא תזכור לכתוב בכתב יותר קטן.

debby12

New member
מנהל
זו נקודה טובה ויש משהו במה שאת אומרת

אני רואה נקודת שינוי אחת חשובה והיא שצבע שיער הוא דבר שקל מאוד לשנות. יתרה מזו - השיער האמיתי שלו הוא לבן כרגע, אז הוא במילא צובע אותו בצבע אחר - והוא בוחר כתום. הוא יכול לבחור צבע אחר מחר

לעומת זאת, אדם לא יכול לשנות את צבע עורו, את זה שהוא נכה, את הגיל וכו'. וגם משקל קשה לשנות אחרי גיל מסוים.

אבל אני מסכימה איתך שזה כינוי מלעיג ולא PC, ואפילו קצת מצרה על כך שהשתמשתי בו למטה....

debby12

New member
מנהל
אה

יכולתי להישבע שלשיער שלו יש גוון כתמתם מלמעלה (אפילו בתמונה שהעלית). אבל אולי לא

randomwinds

New member
Orange Is the New Black

בתוכניות הבידור הליליות חוטאים לא אחת בליגלוג על התכונות הפיזיות של הנשיא (להלן, הכתום) וזה בהחלט לא לעניין. הוא שמן, דליל-שיער, דומה אורנגאוטן - ממש לא לעניין.

למען האמת, גם חלק מהביקורת הלכאורה יותר עניינית שמוטחת בו - גובלת בהשתלחות, דהינו ביקורת כמעט עיוורת במקום התייחסות עניינית. חלק. קטן.

הכתמומיות שלו אינה הבעייה שבו, וההתעסקות בתכונותיו החיצוניות היא שולית

אני לפחות לא רואה בכינוים כתום, שחור, מכוער, שמן, נכה, זורואסטרי וכו כינויי גנאי. אם כי לכינויים כמו נכה, יהודי, מוסלמי וכד יש השלכות מעשיות. למשל, התעסקות במידת מוסלמיותו של אובמה (ברוך) היתה לעניין. גם העיסוק ביהדותו של ברני סנדרס היא לעניין וכניראה שהשליכה לפחות על יחס השחורים אליו - אין לי הסבר אחר למדוע ~80% מהשחורים בני 30+ העדיפו את קלינטון בעוד בין הלא-שחורים התמיכה בה היתה נמוכה בהרבה. למשל.

gidishemer

New member
מסכים לגמרי

יש כל הרבה דברים שליליים שקשורים לאיש הזה, עמדותיו, והתבטאויותיו שלהשתמש בביטויים שקשורים למראה שלו זה מיותר לגמרי ובאמת לא במקום

אני קראתי לו ככה אז אני אסביר...

אִם בְּמִקְרֶה אֲנִי פּוֹגֵשׁ מִישֶׁהוּ
שֶׁלֹא מֵבִין אוֹתִי אוֹ חוֹשֵׁב שֶׁאֲנִי תִינוֹק:
אִם בְּמִקְרֶה אֲנִי פּוֹגֵשׁ מִישֶׁהוּ
שֶׁלֹא יוֹדֵעַ לִבְכּוֹת וְלִצְחֹק:
אִם אֲנִי פּוֹגֵשׁ מִישֶׁהוּ כָּזֶה,
אֲנִי תֵכֶף מְסַפֵּר לוֹ עַל הָאִישׁ הַיָרֹק:
הָיֹה הָיָה פַּעַם, בְּעִיר יְרֻקָה, גָר לוֹ אִישׁ אֶחָד, אִישׁ יָרֹק. הָאִישׁ הַיָרֹק גָר בְּבַיִת יָרֹק עִם דֶלֶת יְרֻקָה וְחַלוֹנוֹת יְרֻקִים. הָיְתָה לוֹ אִשָׁה יְרֻקָה וּשְׁנֵי יְלָדִים יְרֻקִים. וּבְלֵילוֹת הוּא הָיָה יָשֵׁן בְּמִטָה הַיְרֻקָה שֶׁלוֹ וְחוֹלֵם חֲלוֹמוֹת יְרֻקִים.
יוֹם אֶחָד קָם הָאִישׁ הַיָרֹק בְּבֹקֶר יָרֹק, נָעַל נַעֲלַיִם יְרֻקוֹת, לָבַשׁ חֻלְצָה יְרֻקָה וּמִכְנָסַיִם יְרֻקִים, עַל רֹאשׁוֹ חָבַשׁ כּוֹבַע יָרֹק וְיָצָא הַחוּצָה. הָאִישׁ הַיָרֹק נִכְנַס לָאוֹטוֹ הַיָרֹק שֶׁלוֹ וְנָסַע בַּכְּבִישׁ הַיָרֹק. מִצַד אֶחָד שֶׁל הַכְּבִישׁ רָאָה הָאִישׁ יָם יָרֹק וּמִצַד שֵׁנִי הָמוֹן פְּרָחִים יְרֻקִים. זֶה הָיָה יוֹם יָפֶה, וְהָאִישׁ הַיָרֹק שָׂמַח וְשָׁר שִׁירִים יְרֻקִים וְעִשֵׁן סִיגַרְיָה יְרֻקָה עִם עָשָׁן יָרֹק.
וְאָז רָאָה הָאִישׁ הַיָרֹק שֶׁעַל שְׂפַת הַכְּבִישׁ עוֹמֵד אִישׁ כָּחֹל.
הָאִישׁ הַיָרֹק עָצַר אֶת הָאוֹטוֹ הַיָרֹק שֶׁלוֹ וְשָׁאַל אֵת הָאִישׁ הַכָּחֹל
"הֵי, אִישׁ כָּחֹל, מָה אַתָה עוֹשֶׂה פֹּה?"
"אֲנִי" אָמַר הָאִישׁ הַכָּחֹל, "אֲנִי מִסִפּוּר אַחֵר…"

https://www.youtube.com/watch?v=yO0lo0C4AHk

אני מודה שאני קראתי לו האיש כתום, ולמען האמת הוא עובד די קשה במכוני השיזוף כדי להיות בצבע כתום... זה לא בא לו ככה באופן טבעי...

ההגדרה לגיזענות במילון היא: תפיסה על פיה קיימת עליונות גזע כלשהו של בני אדם על פני האחרים, או נחיתות של גזע כלשהו.
גזענות מתייחסת לקבוצת אנשים, למשל, אם נתייחס לאובמה בתור שחור, זה ישליך לקבוצה שלמה של אנשים שחורים ולכל ההסטוריה של האפליה שלהם בארצות הברית... גם אם נתייחס לנשיא בתור "האיש הנכה" או הזקן או הנשיאה השמנה, זה יכלול את הפרט הזה בתוך קבוצה מסויימת ויפגע בכל הקבוצה. במקרה הזה, בגלל שאין קבוצה של אנשים כתומים זה לא גזעני זה פשוט אבחנה...

מה שמפריע לך זה שאני מזלזלת בו... ואני אכן מזלזלת בו... אני מודה ומתוודה ולא מסתירה את זה... ועכשיו נשאלת השאלה האם זה לא בסדר לזלזל בנשיא באופן כללי, או שזה לא בסדר להתלוצץ רק על תכונה חיצונית שמאפיינת אותו? לדעתי מותר וחשוב להעביר ביקורת על הנשיא, זה נקרא דמוקרטיה, רק במדינות דיקטטוריות זה אסור... אני מודה שבמקרה הזה נתפסתי לתכונה חיצונית ואני אפסיק עם זה מיד אם זה מפריע לך.

placid1

New member
את לא היחידה ולא באמת מפריע לי אז

את יכולה להמשיך :)

זה פשוט קצת מצחיק שאנשי ה PC ואלה שמקבלים את האחר והשונה נתפסים לתכונה חיצונית כדי להלעיג אותו. כמו שגידי אמר, יש כל כך הרבה דברים חשובים שאפשר להגיד עליו שלרדת לרמה שלו (כמו למשל כשהוא קורא לאליזבת וורן פוקהנטס) מדרדר את השיח הפוליטי. כמובן שזה מותר ואין פה כוונה לסתימת פיות.

אגב, לרגע לא טענתי שזה גזעני לקרוא לו האיש הכתום.....

אני מודה שאני לועגת לו

אולי לא התכוונת לגיזענות, אבל ברגע שהשוות את האמירה הזאת ללקרא לאובמה שחור זה מיד העביר את זה לפסים של גזענות.

אני מסכימה איתך שזה מדרדר את השיח הפוליטי אבל האיש הזה מוריד בעצמו את הרמה של הדיון הפוליטי לנומך שממנו קשה לרדת יותר נמוך... אם זה בדוגמא שהבאת או בדוגמאות אחרות... למשל בדיון על הירי בפלורידה היה לו פתק ביד שבו היה כתוב לזכור להגיד להם שהוא מקשיב להם... נו באמת...

כשאני קוראת לו האיש הכתום זה מזכיר לי את יונתן גפן ונותן לי לראות את הדברים מפרספקטיבה של סיפור... שיגמר... ויתחיל סיפור אחר... בתקווה שהסיפור הבא יהיה יותר אופטימי...

למעלה