יש פה כל מיני כפילויות ודו-משמעות, אני חושבת על זה כבר כמה ימים אבל זה די חמקמק, בעיקר הניסוח השני שאני לא בטוחה שהוא נכון.ההצהרה (הפסימית, יש לומר): "הכל לא שווה כלום"
שוות ערך, כמדומני, להצהרה (הפסימית): "שום דבר לא שווה כלום"
הכיצד?? הרי הכל הפוך מ: שום דבר.
משהו בעניין זה לא מובן לי
תודה על הבהרה
תודה רבה לך!זה לא בדיוק הפכים. קשה לנו לתפוס את האין לכן מילים המציינות משהו, דבר כלשהו מציינות גם את היותו חסר. אפשר בקלות להשוות זאת למילים כמו עדר והיות נעדר או הוראות הנוגדות של שורש פק"ד (נספר מול נחסר).
לדעתי העניה זאת פשוט טעות לוגית נפוצה של שלילה כפולה (בדומה ל- I ain't done nothing אצל דוברי אנגלית מסויימים).זה לא בדיוק הפכים. קשה לנו לתפוס את האין לכן מילים המציינות משהו, דבר כלשהו מציינות גם את היותו חסר. אפשר בקלות להשוות זאת למילים כמו עדר והיות נעדר או הוראות הנוגדות של שורש פק"ד (נספר מול נחסר).
לא בדיוק כי שום דבר במקור מציין משהו/ דבר מה.לדעתי העניה זאת פשוט טעות לוגית נפוצה של שלילה כפולה (בדומה ל- I ain't done nothing אצל דוברי אנגלית מסויימים).
כן, אבל בימינו אף אחד לא מתייחס למקור. בשימוש העשווי כלום הוא, הממ, כלום.לא בדיוק כי שום דבר במקור מציין משהו/ דבר מה.
אתה לא צריך להתייחס למקור, השינוי שחל במקור תקף גם לדוברים בתקופה מאוחרת לשינוי.כן, אבל בימינו אף אחד לא מתייחס למקור. בשימוש העשווי כלום הוא, הממ, כלום.
הנטיה להשתמש בשלילה כפולה שאולה, אולי, מהאפשרות להדגיש תארים ע"י חזרה ("גדול מאד מאד" וכאלה)
אגדה אורבנית. ומעניין, בגרסה הקודמת של אותה אגדה ה-לוּם היה גרעין של זית - דרווין נמצא גם באגדות.המילה כלום מורכבת : כ (כמו) לום. לום - שם קליפת הזית, דהיינו דבר ששוויו/ערכו מועטים ביותר.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.