תהייה בקשר לקללה

Macphista

New member
תהייה בקשר לקללה

כל עניין השבת הזיכרון מטריד אותי.
בארץ האגדות כשלסנואו נמחק הזיכרון והיא לא זכרה את צ'רמינג הנשיקה שלו לא עזרה לשבור את הקללה כי היא לא אהבה אותו. רק אחרי שהתאהבה בו (לכאורה, אחרי שהוא ספג חץ והוכיח את אהבתו) והם התנשקו הקללה הוסרה והזיכרון שלה חזר.
בסטוריברוק- דייויד ומרי מרגרט התאהבו מחדש ועשו הרבה יותר מלהתנשק... למה הקללה לא הוסרה? למה נשיקה של אהבת אמת לא החזירה את הזיכרון לשניהם?
ולמה גרהאם היה היחיד שהתחיל להיזכר?

כי הם לא באמת טרו לאב..

מבינה, דיוויד אוהב רק את עצמה וטרמפ רק רצתה מישהו..
גראהם התחיל להיזכר בגלל אמה, והוא לא היחידי. גם גולד וג׳פי נזכרו ממתי שהיא באה..

כי הקללה עצמה הטילה את כל "האחריות" על אמה

לגבי גראהם, אני חושבת שאולי התת מודע שלו היה יותר חזר ממנו?

Shiri from the block

Active member
בגלל ש זאת קללה חזקה יותר מטרו לאב.. רג'ינה לא הייתה מטילה קללה שכל כך קל לשבור אותה באמצעות נשיקה.
אמרו גם שזאת הקללה הכי נוראית וחזקה שיש.

לא קראו מה שכתבתי למטה כנראה, אבל התסריטאים אישרו שגולד נזכר במי שהוא רק אחרי שהוא שמע את השם של אמה כשהיא נכנסה לאכסנייה של גראני והוא בא לגבות כסף.

Macphista

New member
אבל

(קראתי)
הם כל הזמן אומרים שנשיקה של אהבת אמת יכולה לשבור כל קללה.
אהבת אמת היא הקסם החזק ביותר שיש.
היינו מצפה שלפחות רק דיוויד ומרי מרגרט היו מקבלים את הזיכרון שלהם בחזרה. לפחות הקללה הייתה נשברת עבורם.

Shiri from the block

Active member
אבל זה לא מסתדר ומה, סינדרלה ושון גם חוו נשיקת אהבת אמת ולא חזר להם הזיכרון.
אז אם כל אחד יתנשק עם מישהו ויחזור לו הזיכרון זה לא מאבד את ערך הקללה?.....

הקללה הזאת ספציפית חזקה יותר מכל דבר אחר, נראה לי שהם גם הבהירו את זה בסדרה כמה פעמים.. לא מבינה את הצורך להיתקע על זה.

בקשר אשלי והמיותר שלה,

איך זה שרק אחרי שאמה הסכימה לדיל של גולד, שון פתאום חזר אליה?! כאילו במשך 28 שנים הוא היה עם אבא שלו ועם הכסף ועדיין רק אחרי שאמה עשתה את הדיל הוא פתאום החליט שהוא רוצה אותה ואת התינוקת..

Shiri from the block

Active member
חחח יש פה בעיית זיכרון קלה
כבר בעולם האגדות, ברגע שסינדרלה ניסתה לעבוד על ראמפל ונעלו אותו בתוך הכלוב שלו, עוד מאז שון נעלם ולא חזר, שזה היה העונש של סינדרלה על זה שהיא לא עמדה בעסקה בינה לבין גולד.
רק אחר כך כשאמה "שברה" את העסקה בכך שהיא זאת שתיהיה חייבת טובה לגולד, אז שון יכל לחזור לסינדרלה.

שום בעיית זיכרון..

רמפל העלים את הנסיך, אבל בסטוריברוק שון היה קיים.. ושון העדיף שאבא שלו וגולד ״יטפלו״ בתינוק, רק שאמה עשתה את הדיל עם גולד הוא פתאום חזר אליה.. כאילו העסקה עם גולד השפיע על הרצון והאהבה של שון לאשלי ולתינוקת..

Shiri from the block

Active member
לא העסקה בארץ האגדות הייתה תקפה גם לסטוריברוק למרות שהם היו מקוללים.
כל עוד סינדרלה לא קיימה את ההבטחה שלה, שון היה מרוחק ממנה.
אחרי שאמה עשתה עסקה חדשה עם גולד היא שברה את העסקה הקודמת של סינדרלה עם ראמפל וכך שון חזר אליה

אבל בסטוריברוק

הוא היה מרוחק ״מרצון״, אבא שלו לא רצה שהוא יפגש איתה יותר.. זה לא שהוא נעלם או לא ידע איפה היא..

Shiri from the block

Active member
השערה שלי: איך שאני הבנתי את הפרק- התירוץ שאבא של שון לא הסכים לשון להתקרב לסינדרלה זה עקב הקללה, אבל בסטוריברוק זה הושלך על אבא שלו.
הרי אי אפשר להפריד ביניהם במקום בלי קסם בטענה שעסקה מסויימת מפרידה ביניהם, אז עשו שאבא של שון הוא זה שמפריד ביניהם זמנית עד שהעסקה נשברה.

שוב, ככה אני הבנתי את זה.. לא קראתי את זה בשום מקום.. לי זה היה נראה מאוד הגיוני ככה בכל אופן.

לא יודע.. לא מסתדר כל הסיפור הזה..

חבל שדווקא בסיפור שלהם לא השקיעו בכלל בסדרה..

Macphista

New member
להיתקע?

הצבעתי על חוסר הגיון בהנחות הבסיס של הסדרה.

סבבה, אשחרר את ה"תקיעה".

Shiri from the block

Active member
ראמפל בעצמו אמר שזאת הקללה הכי חזקה שיש נראה גם שהוא אמר שזה יותר חזק מאהבת אמת אבל לא זוכרת בדיוק.
בכל אופן אמרו שזאת הקללה הכי נוראית שעשו לאותה תקופה, אז ברור שדבר כל כך ברור-נשיקת אמת, לא תשבור את זה.
ראמפל קצת יותר מתוחכם מזה

בגלל

שהנשיקה היא לא תרופת קסם, היא רק מעירה מקללת שינה (ראינו כבר כמה הוכחות שהיא פועלת או לא) גולד תכנן את הקללה כך שרק אמה תוכל לשבור אותה בבוא היום.
בקשר לזכרונות, ג'פרסון וגולד קיבלו את הזכרונות שלהם לפני שאמה הגיעה, אאל"ט אז ג'פרסון מעולם לא איבד את הזיכרון, ורג'ינה גמלה לו על משהו שהוא עשה עבורה בכך שהיא שיכנה אותו בטירה המיסתורית ביער.

Macphista

New member
אבל

נשיקה של אהבת אמת לא רק מעירה מקללת שינה.
הם אומרים כל הזמן שנשיקה של אהבת אמת יכולה לשבור כל קללה.
אהבת אמת היא הקסם החזק ביותר שיש.
ציטוטים מהסדרה.

בטוח בקשר לג׳פי?!

חשבתי שהוא נזכר רק כשאמה באה והטירה מול הבית של הבת שלו זה הגמול שלו..

אבל הוא לא קיבל את הבת שלו

אאל"ט רג'ינה ציפרה אותו בזיכרון ובטירה, ובגלל זה הוא ניסה להכין כובע,
שאמה הגיעה הוא היה בטוח שהיא תצליח כי היא הזיזה את השעון.

למעלה