תהייה ונושא לדיון...

תהייה ונושא לדיון...../images/Emo9.gif

קחו את המשפט הזה- "בבית אין רצפה, אני עומד על נייר" זה אחד המשפטים שהכי התחברתי אליהם בדיסק, עומד על נייר הוא גם השם של הדיסק כפי שכולנו יודעים. אז מאיפה זה בא? אם אביתר טוען שהוא כל כך שלם עכשיו, שהכל מאוד ברור לו, ושהיצירה באה ממקום שלם יותר, אחר, איך זה שהוא עדין מרגיש את חוסר היציבות הזה? איך זה שהוא עדין מרגיש כמו עומד על נייר? תחשבו על זה...

את רוצה לספר לנו משהו..?

ברור לי שלא קשה, אבל זה קצת סותר את מה שהוא אומר, לא?

אני?../images/Emo9.gif

השירים של אביתא לא תמיד חד משמעיים. תמיד יש איזו פירצה, איזה משהו שמסובב את המשמעות בשיר. שיגרום לך לחשוב טיפה. לדעתי הוא פשוט ניסה להשאיר מקום של חוסר וודאות בשיר הזה.

evib

New member
"עומד על נייר"

השם הזה לא חייב לבוא במובן השלילי. אביתר הסביר את זה בראיון שלו לגל"צ. לחיות על הקצה יכול להיות דבר מאוד כייפי- לקום כל בוקר ליום חדש בלי להיות בטוחים איך היום הזה יגמר ומה יהיה בו... אכן הנטייה הראשונית היא להסתכל על זה במובן השלילי אך אפשר גם אחרת... בכלל, כל האלבום הזה עובר בצורה מעגלית מעצבות לשמחה, מחושך לאור, מבדידות למשפחה... אני חושבת שאביתר ניסה (והצליח) להראות באלבום הזה את כל התהליך שהוא עבר ולא רק את התקופה הנוכחית שלו... פרוש נוסף (גם את זה אביתר אמר) הוא שהוא ניסה באלבום הזה לבחון את המושג "בית" ואת מה שהוא מייצג עבורו ובכלל... בית יכול לייצג גם יציבות ואושר (כמו החיים שלו עכשיו) וגם בדידות וניכור (כמו החיים שהיו לו בת"א לפני שטס להודו) אבל זו כבר פרשנות שלי...

אל תשכחו

שגם בתקופות הרגועות ביותר אין יציבות מוחלטת ולאף אחד אין ממש בטון מוצק מתחת לרגלים שלו. גם המשפחות הכי יציבות עלולות להתפרק בגלל גורמים חיצוניים שלא תלויים בהם. אפשר לומר שכולנו קצת עומדים על נייר... אחח אביתר.
כל שורה שלו מספקת עשרות דיונים...

eladushi

New member
אני חושב

שהדיסק מתאר תהליך ארוך שאביתר עבר. בזמן התהליך הזה המון דברים עברו עליו, כמו למשל שהוא חזר בתשובה, התחתן, הפך לאבא, ואני בטוח שעוד המון. הדיסק לא בא מנקודה של "עכשיו הכל בסדר אצלי, אני בנאדם שלם והכל טוב לי". ממש לא. הדיסק בא לתאר כל מה שהוא עבר עד שהוא הגיע לנק' שהוא יכול להעיד על עצמו שהוא שלם (וזה כמובן עדין לא אומר שהכל מושלם אצלו). יש המון שורות בדיסק במראות דברים שעברו עליו, ולא אין לי דוגמאות עכשיו.

הנייר הוא הגבול הדק-

אני חושבת שאיבתר בנאי הוא מהאנשים האלה שהם באופן תמידי מרגישים לא שלמים,אוליי כן מרגישים שלמים עם עצמם אבל עדיין במן מידה של דיכדוך ועצב פנימי שלא יימחק בו לעולם... הרגשה תמידית של תהום הרס עצמי,גם כשיוצאים מזה הדרך לחזור אל מה שהיית קודם היא דקה-כמו נייר. "עומד על ניר" אני מבינה את המשפט הזה כמו ההבנה של הגבול בין אהבה ושנאה...

למעלה