תהייה ורעיון לסקר

xroeeh

New member
תהייה ורעיון לסקר

בעקבות שיחה שהיתה לי עם משתמש לינוקס אחר שראה את ההודעה הקודמת שלי כאן עלתה לי תהייה, מי מבין כל נסייני הבטא פה באמת מחזירים פידבק למפתחי התוכנה? כלומר מי באמת מנצל את עובדת הבטא למטרה שהיא שוחררה כבטא... הסיבה שזה עלה היא שאני כל הזמן רואה כאן המון הודעות על ויסטה, והמון זה בלשון המעטה... למרות שזה נחשב בעינייהם של הרבה אנשים השיחרור הרציני הגדול שמתקרב, לי זה נראה קצת חריגה מפרופרציות (הפורום נהפך פורום תמיכה בויסטה), עולם התוכנה מלא בהמון תוכנות בפיתוח, אלפי מתכנתים שהיו מתים לקבל קצת פידבק על התוכנה שלהם, לקבל אולי קצת תירגום, דברים שיקדמו את התוכנה שלהם. עם כל הכבוד לויסטה אני די בטוח שבסופו של דבר היא תהייה יציבה ותעבוד כראוי (ע"ע WindowsXP ותהליך ההתפתחות שלה שלקח כשנתיים אחרי שהיא הושקה רשמית), אז בסופו של דבר הפורום הזה מאבד את כיוונו, מתעסקים הרבה בדבר די בטוח במקום לנצל את הבמה לקדם את עולם התוכנה שחוץ מיקרוסופטי (ואני לא מדבר על לינוקס). אז הרעיון שלי לסקר הוא כזה: מה המוערבות שלך בתוכנת הבטא לקידום אותה תוכנה? 1 - לא מעניין אותי לקדם את התוכנה, אני משתמש בתוכנה כי זה מעניין אותי 2 - אני פותח באגים ושוכח מהם 3 - אני מתרגם תוכנות לעברית 4 - אני פותח באגים ועוקב אחרי השינויים שנעשים בעקבותם 5 - אני חלק מהמפתחים של אותה תוכנה (לא תוכנה כפרוייקט אישי) רועי

xroeeh

New member
לדווח על באג

לרוב נקרא לפתוח באג כי זה נעשה במערכת מעקב אחרי באגים (והסטטוס של הבאג בהתחלה זה open). רועי

Ambious

New member
אה, אוקי.

אני פותח באגים במיקרוסופט כל הזמן, ועל רובם אני מקבל עדכון סטטוס במייל.

thankful

New member
אה , זה מוכר לי ...

עבודתי החלומית מלפני מספר שנים ... שם היתה מערכת מעקב אחרי באגים (TRACKER) . ה - QA פתחו באגים , המתכנתים פתרו (או לפחות השתדלו) לפתור אותם (אני הייתי מהמשתדלים ...
) אבל זה כבר שייך יותר לפורום QA - בדיקות תוכנה בתפוז ... ליאור .

DToNAToR

New member
לא, למעשה זה שייך יופי לפה

כי אחרת, בשביל מה אתה לוקח תוכנה ובודק אותה, אם לא כדי לעזור בפיתוח שלה? נגיד ומצאת באג, אתה רק מתפלל שהוא יתוקן?

בדיוק..

אם כבר אתה בטא טסטר-אז הכמה דקות של דיווח על באג יכול להשפיע רבות על התוכנה הסופית, במיוחד שמדובר במערכות הפעלה, דוגמת ויסטה או גירסאות הלינוקס למיניהן.

Ambious

New member
../images/Emo45.gif מסכים. לדווח על באגים זה

המינימום שאנחנו בתור חובבי תוכנות בטא יכולים לעשות.

xroeeh

New member
וכאן בדיוק נכנס הסקר שהצעתי

אני אישית לא רואה סיבה להשתמש בתוכנות בטא פרט לזו (ואני גם לא משתמש בתוכנות בטא אלא אם אני תורם לה). רועי

thankful

New member
אני מהמשתדלים -> אני מהמתכנתים

אני מתכנת , לעת-עתה לא QAניק ...

למעלה