תהייה כללית.....

סיהרה

New member
לדעתי זה הדבר הכי חשוב שמחליטים על מחלקה

לי פחות משנה איזה מחלקה זאת תהיה ...מה שהכי משנה לי זה היחס ...כאחות מתחילה חסרת בטחון מה שחשוב -שזה יהיה בסדר לשאול .לא לפחד מחוסר ידע ..ואם אין לך את האופציות האלו -הדרך הכי קלה זה ליפול ולטעות ...חוץ מזה סוף סוף סיימת לימודים -לא בשביל להוריד לך את הביטחון ולהעלות את השינאה לעבודה ...
מה שאני הייתי עושה זה מחפשת את הדרך לעבור למחלקה תומכת אם אחות אחראית וצוות נעים שלא מחפש אחד את השני . שתומך אחיות חדשות במקום לדרוך עליהם.... ואז עוברת .... לא משנה איזה מחלקה ...היחס הטוב והפדבק שתקבלי יעזור לך יותר בהמשך הדרך מאשר מחלקה נבחרת

זה בדיוק זה!

הבטחון שלי בעצמי הוא נמוך מהרצפה כרגע..... זה כואב ומתסכל כל כך.
אני עוזבת את המחלקה הזאת אבל לא בצורה יפה במיוחד

תהייה כללית.....

התחלתי את העבודה הראשונה שלי לפני כחודש, מחלקה שדווקא די רציתי..... אני לא יכולה להתעלם מזה שהאחות האחראית פשוט משליטה טרור! מלכלכת על אחיות מאחורי הגב (שמעתי במו אזניי), צועקת עליהן במחלקה, עושה פרצופים כל היום ובכלל כל היחס אליי הוא סופר מתנשא. וגם ככה אין לי יותר משי בטחון כי רק יצאתי מבית ספר לסיעוד.... אני קרובה לוותר על העבודה הזאת ובאמת תוהה - כל האחיות האחראיות ככה?? מה הקטע?? יש מצב למצוא מחלקה בבי"ח שנעים לבוא לעבוד בה? אני ממש אוהבת את המקצוע אבל יצא לי כל החשק בחודש הזה.....

evil moon1

New member
שלום לך

מה שאת מתארת זה דבר מוכר מאוד, לצערי. תחילת הקריירה בסיעוד באמת יכולה להיות מתסכלת(ואני אגיד את זה, חחח, גם המשך קריירה...אבל זה כמובן לא חייב להיות כך). אחות אחראית כזו זה אומר שהיא בן אדם מגעיל ןומאחורי זה עומדים קשיים ובעיות פסיכולוגיות/פסיכיאטריות שלה...חוסר סיפוק שלה מהחיים שלה..אוירה מזעזעת ומורידה ביטחון שבתור מתחילה את הכי צריכה אותו. אז
1. לא, לא כל האחיות האחריות כאלה. ממש לא. אבל יש גם כאלה, ואת לא חייבת לעבוד עם אחת כזו.
2. יש מצב למצוא מחלקה/מקום שנעים לעבוד בו.אבל זה לא פשוט ולא פעם לוקח הרבה זמן(הרבה עד מאוד).
מה ניתן לעשות?
אפשר לנסות לדבר איתה ולהגיד לה אי את מרגישה במחלקה ואיך את מרגישה איתה. אין מה להפסיד. אני לא מאמינה שזה ישנה הרבה, אבל אולי. במידה ואין שינוי אפשר לפנות למנהלת הסיעוד ולהסביר להם שאת לא מוכנה לעבוד איתה. אפשר ללכת אליהם ישירות, אבל כדאי קודם לדבר איתה. קפיצות מרובות ממקום למקום אחרי זמן קצר לא מתקבלות בברכה בשום מקום, אבל את ממש לא חייבת להמשי במקום שאת שונאת.
בהצלחה(ורק שתדעי שאת ממש לא היחידה שנתקלת במצב כזה).

תודה על התגובה :)

כל מה שאת אומרת אלה בדיוק החששות שלי!
לא למצוא מקום אחר טוב יותר, שזה לא ייראה טוב..... וגם לדבר איתה- די מרתיע אותי ולא נראה לי שיזיז משהו אז למה לי להכנס לזה בכלל?....
השאלה האמיתית היא - איך מוצאים מקום טוב אם לא מכירים אנשים שעובדים בו?
החברות שלי מהלימודים התמקמו בבתי חולים אחרים :(

evil moon1

New member
אכן

אני כן הייתי מדברת איתה, בכל זאת. אולי זה ישנה משהו. וגם אם לא, יהיה ל יותר לגיטימציה ללכת למנהל הסיעוד ולהגיד שכן ניסית לפתור את הבעיה, ולא רצת אליהם ישר.
לגבי מציאת מקום אחר בתו בית חולים-אכן אין ל שום דרך בטוחה לדעת שהבחירה נכונה. גם יכולים לא לתת לך בדיוק מה שאת מבקשת. קודם התחום של המקום צריך להיות מתאים ל ומעניין...כל השאר-שמועות, פיסות מידע פה ושם...אגב, זה לגבי כל המקומות חדשים...אין שום בטחונות ושום אחריות(אלא אם כן עובדים שם אנשים שאת מכירה אולי)
אגב, את לא חייבת להשאר באותו בחית חולים...יש עוד מקומות, סתם כאופציה שקיימת

אחות אחראית

האחות האחראית הקודמת שלי בקהילה ,הייתה טיפוס נוראי,ממש זוועה. כולם סבלו ממנה..
הנוכחית מדהימה פשוט.
תלוי על מי נופלים.
אם רע לך תעשי שינוי. אגב לא חייב בית חולים,יש אופציות אחרות גם מחוץ לבתי חולים.
בהצלחה.

למעלה