תהייה לגבי קינואה

reality show

New member
תהייה לגבי קינואה

קינואה אמורה להיות קלה מאוד לעיכול, אך דווקא אצלי משום מה היא יוצאת החוצה בדיוק כפי שנכנסה ולא מתעכלת (בדומה לתירס). מה יכולה להיות הסיבה לכך?

d a p h n a

New member
אני לא בטוחה ספציפית לגבי קינואה

אבל בעקרון הסיפור עם תירס הוא כזה: מערכת העיכול מסוגלת לעכל אותו יופי, אבל רק אם קודם "פוצעים" את הקליפה של הגרעין. היא לא מצליחה לחדור את הקליפה וגרעינים שלמים לא מתעכלים. לכן אין בעיה לעכל תירס כאשר הוא טחון או משהו כזה, אבל מאחר ובעת אכילת גרעיני תירס שלמים אנחנו לא מקפידים ללעוס כל גרעין וגרעין, חלקם לא מתעכלים (שזה לא סוף העולם או משהו, סתם מוזר). אמנם לא שמתי לב לבעיה דומה עם קינואה, אבל אני מודה שלא ממש הסתכלתי. ייתכן ויש לה סיפור דומה, כלומר שאם לא מקפידים ללעוס אותה היטב אז חלק ממנה לא מתעכלת...

לאנשים שונים יש תגובות שונות

לי למשל קינואה עושה כאבי בטן איומים שיכולים להמשך גם יום שלם לאחר שאכלתי אותה, כולל בחילות והקאות. לכן מן הסתם אני לא נוגעת בזה. לעומת זאת יש אנשים שמעכלים טוב מאוד קינואה ונהנים מהערך התזונתי שלה. כל מקרה לגופו

TheFinalCut

New member
מממ...

מוזר למדי, למרות שאכן לאנשים שונים תגובות שונים למדי לפעמים, כפי שנכתב למעלה. איך את בד"כ מכינה ואוכלת את הקינואה? כמה זמן בבישול, אילו מתכונים וכו'?

My Little Fairy

New member
גם אני תוהה

איך את יודעת איך היא נראית כשהיא יוצאת, ומדוע אינך לועסת אותה?

nataly210

New member
תירס וקינואה

אולי את לא לועסת מספיק את המזון לפני הבליעה? הלעיסה חשובה להתחלת תהליך העיכול (בחלל הפה ישנם אינזימים המיועדים להתחלת תהליך העיכול בפה). כאשר אין את אותו תהליך בחלל הפה המזון נכנס לקיבה שלם והדבר מקשה על המשך תהליך העיכול ומיצויי הערכים התזונתיים במזון. מעבר לכך, ישנם מזונות שיצאו שלמים בצואה אם לא נלעסו כראוי בגלל קליפתם (זרעי פשתן, תירס ועוד) ויכול להיות שגם קינואה. בקיצור נסי ללעוס את המזון יותר לפני בליעתו, הדבר גם יקנה לך תחושת שובע.

למעלה