תהייה לילית

תהייה לילית../images/Emo62.gif

תגידו-ביתיים יקרים, מה קורה עם הליכה לישון כשאין בי"ס מחר? יש חוקים, נהלים, שעות קבועות, זרימה, ויכוחים, גבולות, לילות לבנים? כולם ביחד?

sarit32a

New member
../images/Emo29.gifלילה טוב

אצלנו" אין שעות קבועות אך יש איזו מסגרת כללית בסביבות 21:30 מתחילים להתארגן ללילה כל אחד מאיתנו ההורים סיפור לילד וזה נמשך עד סביבות 22:00 ואז שמים להם מוסיקה ולילה טוב. אך לא מעט לילות "אמא אני לא עייף/ה אני רוצה לשחק" אין בעיה תשחק/י וכשעיפים נכנסים למיטה. לעיתים שניהם יחד מפתחים משחק והשינה נדחת לכיון חצות. לעיתים בא להם סרט לפני השינה והשעה שוב נדחת. בימי הקיץ הם הלכו לישון אחרי חצות והבוקר התחיל בהתאם מאוחר מאוד. נכון להיום זה סביב 21:30-22:30 והקימה נעה בין 7:30-8:30. הכייף הגדול בקימה הוא שהכל בניחותא אין לחץ הכל זורם אט אט. לילה טוב

היי דרקונית, אצלנו זה משתנה

לפי העניין. השבוע היינו בחתונה. יהונתן התעקש להישאר לראות את החתן-כלה עוזבים במכוניתם. עזבנו את המקום ב- 02:00 אם היה צריך, הוא היה מחזיק עוד. כיון שאני עצמי הייתי מאוד מאוד עייפה (הסכמתי להישאר כמה שהוא רוצה) נשבעתי שהוא לא יירדם לי בדרך - הוא בקושי החזיק מעמד
הוא הלך לישון ב- 03:00. כשהוא ישן אצל חברים (ילדי בי"ס) הם נשארים לפעמים עד שעות כאלו ומאוחרות יותר. בעבר היו תקופות שהוא משך את הזמן לחצות ומעלה. אבל גילינו כמה דברים: 1. ברגע שהוא מפסיק להלחם הוא נרדם בצ'יק 2. אם הוא נשאר ער אחרי 23:00, קשה לו יותר להירדם. הירדמות מוקדמת קלה ונעימה. 3. כשהוא נרדם מאוחר מדי, יש לו יום פחות נעים למחרת. הוא יותר כעוס, יותר פגיע. בהירדמות מוקדמת, הוא מצליח למחרת להתמודד טוב יותר עם תיסכולים ואכזבות, ומוציא מעצמו הרבה מהאהבה שיש בו. הקימה בבוקר, בשעה כמעט קבועה (07:00-08:00) כשהוא מגיע ל- 01:00 או מאוחר יותר, הוא מאחר לקום אבל נדיר שהוא עובר את השעה 10:00 מתי יש ויכוחים? כשאני עייפה ורוצה את השקט שלי. מגיע הרגע של: די זה די! לך לישון!!!

למעלה