תהייה על הוירטואל ועל המציאות

תהייה על הוירטואל ועל המציאות

אתמול ברוב פאר והדר (טוב נו, בבית לבד) ציינתי עוד שנה למניין החיים. לאחר שכנועים של חבר אחד שיש לי, כתבתי הודעה אצלי בפייסבוק (שחזרתי לשוטט בו לאחרונה) על זה שבערב אני הולך לאיזה מקום נחמד לשבת ולהרים כוסית בירה. כל המעוניין להצטרף - מוזמן לעשות זאת.
התוצאה הייתה שפרט לאדם אחד שגר ממש ליד המקום - אף אחד לא בא וגם לא טרח להגיב לעניין.
כמו אותו ילד בגן שעשה יומולדת, וישב לבד עם זר פרחים על הראש מול שולחן עמוס בכל טוב - ואף אחד לא בא.

אני מאוד נהנתי עם 2 האנשים שכן טרחו והיו איתי, העדפתי כמו תמיד להנות ממה שיש ולא לסבול ממה שאין. אבל בכל זאת, ביום שאחרי, מגיעות תהיות, שאלות, תובנות והבנות. על החיים, על אנשים, ועל ההתנהגות של בני אדם בשנים האחרונות, בצל הוירטואליה והמדיה החברתית החדשה הזו.
סתם היה לי מוזר אתמול לגלות, שבסה"כ 2-3 אנשים התקשרו בפועל לדבר ולאחל משהו, לעומת כל היתר שהסתפקו בהודעה בפייסבוק או משהו בסגנון. כאילו - אני לא אומר שכל בנאדם שפגשתי בחיי צריך להתקשר ולהתייחס בכבוד מלכים, אבל יש אנשים שאני מכיר כבר כמה שנים טובות, אפילו לפני עידן הפייסבוק ודומיו, שבימי עבר היו מרימים טלפון. אני יודע שאם אני רואה מישהו שאכפת לי ממנו שיש לו יומוהולדת, חגיגה, ארוע או כל דבר אחר, אני הייתי מתקשר, ולא משאיר איזו הודעה יבשה באינטרנט.
אני לא מבין למה אנשים כבר לא מתקשרים היום. למה אנשים מפחדים מלדבר האחד עם השני?

לפעמים אני יכול להיפגע מהדיסוננס הזה, מהפער ביני לבין אנשים אחרים... אחד משני האנשים שהיו איתי אתמול בפאב, היה עובד שלי במקום העבודה הקודם שלי. מאז שעזבתי שם, שמרתי על קשר עם העובדים שלי, רובם אנשים מבוגרים ממני (פי 2 בגיל, מלבד הבחור שבא אתמול שהוא פחות או יותר בגילי). כשהוא אמר להם אתמול שיש לי יומולדת, אז הם לא הגיבו בשום צורה. כשלאחד מהם היה יומולדת בקיץ האחרון ואני הייתי בחו"ל - התקשרתי אליו למשרד לאחל לו מזל טוב.
שלא תבינו אותי לא נכון - אני לא עורך פנקסנות ובודק מי אמר למי מה וכמה. פשוט אני רואה כל פעם מחדש שהגישה שלי, האכפתיות והרגישות לאחרים - לא משתקפת בחזרה אלי. כאילו - אם כל השנים היו אומרים לי: "תחייך אל העולם והוא יחייך אליך בחזרה" - אני יכול להעיד שזה לא עובד.

בקיצור - כל מה שאני יכול להגיד, שאני נשארתי "תקוע" אי שם טרום עידן הדיגיטל בתחום יחסי האנוש, וקשה לי להשתלב בחוקי המשחק החדשים שנכפו עלינו.

תודה על ההקשבה

קולולולולולולו

מזל טוב

מבינה אותך מסכימה איתך.... גם לי קשה עם כל המסכים האלה... (במיוחד אחרי שהגרוש שלי היה דבוק אליהם 24 שעות ביממה, זה באמת היה מחרפן)
ואין לי פייסבוק, פעם היה לי ולא ממש הבנתי מה הפואנטה

ראשית מזל טוב
הרבה אושר ומזל
שתקום כל בוקר עם חיוך
ושהלבד יתפוגג כמה שיותר מהר

ביחס למה שכתבת
אני כבר יודעת שלברכות שאנשים כתבו לך בפייסבוק יש בעיניהם ערך זהה לברכות בע"פ
אז אתה צריך לקבל את הברכות האלה בשמחה ולדעת שהן שוות הרבה
אולי אם באמת תסתובב שם יותר תצליח להבין ולהתחבר לזה.
אני לא שם אבל עד כמה שהבנתי זה בעיקר כלי לשיתוף תמונות. אולי צריך להתחבר לעניין הזה.

גם לדעתי ה"תחייך אל העולם..." וגו' לא עובד. זה יותר משהו שקיים אצלי ועוד לא הצלחתי לפענח מה זה בדיוק
הדבר הזה שגורם לא לראות אותי ולא להתייחס אלי.
צריך לקיים מחקר מסודר בנושא... :)

חידUש

New member
מזל טוב ורק טוב

אכן, מאז כניסת המדייה לעולמנו בצורה כל כך אינטנסיבית,
משהו נפגם בתקשורת האישית.
הרבה עברו לוירטואליה ומסתפקים בה.

מצד שני, שים לב כיצד אתה הזמנת ליום ההולדת שלך - גם דרך וירטואליה.

אולי אם היית מחייג ל 15- 10 אנשים נניח ומזמין אותם אישית בטלפון,
אולי היו מגיעים רובם.

לכל מטבע יש שני צדדים
אני איתך.....

מיקה54321

New member
מזל טוב!!!

צריך לפתוח קבוצת פייסבוק של חברים שניתן לשכור לימי הולדת ;)
חכו חכו, גם היום הזה יגיע!!
אני סתם צינית. הפייס הוא בעייני "תפסת מרובה לא תפסת".

coffe to go1

New member
מזל טוב

אני יכולה להגיד לך שגם אני נשארתי "תקועה" לגבי כל העידן הזה, יש פייסבוק ואחרי שניסיתי להבין איך מי ולמה התייאשתי ואני לא נכנסת אליו יותר, בכלל כל נושא האינטרנט, מחשבים , אין לי מושג בזה יותר מידי.. אז אל תרגיש מוזר שאתה לא מתחבר לעידן הדיגיטלי....

קודם כל מזל טוב אחי

אני כמוך באותו ראש.אין ספק שהיום כמעט ואין ברכות שמוגשות אישית.אני שמקבל בטלפון ברכות לחגים וע"פ נוסח הברכה אני שם לב שאני שותף לברכה משותפת לכמה אנשים.
פייסבוק?יש לי אבל הוא מעלה אבק וחוץ מתמונות של הבת שלי ו...מכוניות אני לא עושה איתו כלום.

תודה לכולם!

שמח שהגבתם - בשביל זה לדעתי קיים הפורום...

בכל מקרה, היום היה לי יום טיפה מבאס - אני מקווה שמחר יהיה יותר טוב.

לילה טוב!

chompit 81

New member
|נר
יום הולדת שמח!!

אני תמיד אומרת לעצמי שאנחנו לא יכולים לשנות את האחרים, אלא את הגישה שלנו אליהם ולחיים. אהבתי מאוד את המשפט שלך: העדפתי כמו תמיד להנות ממה שיש ולא לסבול ממה שאין. גם לי יש עוד מעט יום הולדת ואני חוששת מזה שלא יתקשרו או לא יתייחסו...
בכל מקרה, אני שמחה שנהנית גם עםהשניים האלה ומאחלת לך מזל טוב, אושר, בריאות, הצלחה והגשמת חלומות...

פריאל12

New member
הפייסבוק ואני

בראשית ימיי בפייסבוק, כשעוד התלהבתי, הייתי מפרסמת סטטוסים, מגיבה לסטטוסים ומעלה תמונות.
עם הזמן, שככה ההתלהבות, וכיום הוא משמש אותי בעיקר לצרכי עבודה: פתחתי קבוצה לכל כיתה שאני מלמדת (מבלי שיהיו חבריי) וזה התגלה ככלי תקשורת מאוד יעיל בהעברת מסרים לכל הכיתה.

ביום ההולדת אני ממתינה עד לשעת לילה מאוחרת, ובהתרגשות רבה אני נכנסת לקרוא את הברכות והאיחולים שממתינים על ה'קיר'.
אני תמיד מתרגשת לקרוא את הדברים המרגשים שרושמים אנשים, אנשים קרובים שמאחלים גם פנים אל פנים אך גם טורחים לכתוב בפייס, וגם אנשים שאין לי איתם קשר קרוב, אך הם חביבים מאוד ומקפידים לברך.
המפתיעים ביותר הם האנשים מהעבר הרחוק, שביום יום אין לנו קשר, אך ביום ההולדת כולם מתקבצים לשם מטרה אחת - לגרום הנאה לבעל יום ההולדת, ואני תמיד מתמלאת בהנאה רבה.
מבחינתי, ברכה הכתובה מהלב היא כמו ברכה הנאמרת מהלב פנים אל פנים.

יענו

אם יש לי יום הולדת מישהו ידע?יש לי פייסבוק כמה חודשים.בקושי זז שם משהו.

למעלה