תהייה על הקליפ שלא ייעלמו הדברים היפים-

תהייה על הקליפ שלא ייעלמו הדברים היפים-

מוטיב מרכזי בקליפ זה הפוסטר של בוב דילן, שזה מעניין. לכאורה הוא דוקא דוגמה ליופי שכן נעלם/נגמר, לפחות במובן החיצוני של המילה. מדוע להשתמש בקליפ דווקא בו? מה שלמה רוצה להגיד בזה? לאיזה סוג של יופי הוא מתכוון ( גם אם נגיד שהוא מתכוון ליופי פנימי עדיין נשאלת השאלה מדוע לשים בקליפ דווקא את בוב דילן)? מחשבה שלי שאני מפתח תוך כדי כתיבה היא ששלמה רוצה לספר על דברים יפים שלכאורה נראה שהם כבר ממש לא אבל אם מסתכלים טוב רואים שהם עדיין יפים.

בעצם זה עדיין מרגיש מוזר למה לבחור בדילן.

אם כבר שהיה שם פוסטר שלו אז והיום והיה משווה ביניהם או משהו.

אולי הוא מתכוון לזה

שכמו שהקריירה של אמנים מה"דור הישן" כמו ששלמה מכנה אותם כמו בוב דילן שמופיע בקליפ ולאונרד כהן עדיין נמשכת כך גם הקריירה שלו עצמו לא תיגמר ואולי לזה הוא מתכוון שהוא אומר "הדברים היפים",הצניעות של הדור הישן לעומת כל ה"שופוני" של הדור החדש

אפשר דרך המילים של השיר הזה

גם להבין שהוא מדבר על התהליך שהוא עבר מתחילת הדרך עד היום ואולי באיזשהו מקום גם יוצא נגד תרבות ה"אינסטנט" וכל הריאליטי ו THE VOICE.
דרך השורה "הייתי סגור נפתחתי לאט יש שירים שכבר לא משמיעים אך יש שיר לא גמור שכתבתי רק לך במשחק החיים"-זה אומר שכל אחד יכול לכתוב שירים
אבל השירים האמיתיים הם שירים שבאים מהחיים,מתהליכים שעוברים.

"אחרי ליל אהבה הסתובבת על הצד גם את זה שוב הייתי קונה האם את רוצה להיות איתי עוד קצת שהכל ישתנה"-פה הוא אומר שכל התהילה וההצלחה והסקס באים ברגע שאתה למעלה אבל "הדברים היפים" לצורך העניין אלו הדברים והאנשים שנמצאים איתך גם כשאתה למטה,גם כשהכל משתנה.

ופה הוא מבקש שלא יעלמו הדברים היפים,שנדע להבחין בין הרע והטוב

באמת שלמה מרבה להזכיר בעיתון

או בתכנית רדיו שהיתה לו אמנים ותיקים ולשבח אותם גם על היום. העניין זה שבזה שהוא מסתובב עם פוסטר של דילן מלפני 40 שנה ויותר זה מרגיש לי כאילו שהוא מראה טענה הפוכה- פעם היה יותר טוב והיום כבר הדברים היפים נעלמו ולכן חייבים לאחוז בפוסטר מפעם..

דילן הצעיר והיפה מסמל בשביל הרבה אנשים

נוסטלגיה וכמיהה למשהו שהיה ואיננו. לכן זה נראה לי מאוד מוזר להשתמש דווקא בדבר הזה כדי להגיד ההיפך.

מסכימה

יש התרפקות על נוסטלגיה ועל דברים שהיו פעם ונעלמו,
ובמוסיקה אני חושבת שזה מאוד בולט -
איך פעם היו את הסיפורים של אותם אמנים שהתחילו מכלום, מאפס,
מדירת חצי חדר באיזה רחוב מעופש וגיטרה וזה הכל...
וזה לקח הרבה זמן והרבה יזע ודמעות כדי להתקדם בצורה איטית מאוד,
והיום- יש הרבה שמתפרסמים בין לילה וכך גם הם מתחלפים אחד בשני
וכבר לא ברור מי זה מי ומה הם רוצים להגיד...

ובאשר לשאלה למה בוב דילן דווקא? למה דווקא הוא הסמל?...
לא יודעת

עושה רושם ששלמה אוהב

שירים שהם מעין "חשבון נפש" או להזכיר את זה שהוא לא לוקח כלום כמובן מאליו וצריך הרבה עבודה קשה והדוגמא הכי טובה זה "ירח"-לפעמים אני שוכח איך התחלתי מול ירח,כאילו זה מוטיב שאני שם לב אליו בהרבה שירים של שלמה וגם לבוב דילן היו שנים קשות שהוא לא הצליח וחשב לפרוש מהמוזיקה וגם לשלמה היתה תקופה קשה שהוא הצליח לצאת ממנה,אז נראה לי שאולי זו הסיבה לנוכחות של דילן ב"שלא יעלמו הדברים"

כאילו שכששלמה מסתכל בקליפ

על הפוסטר של דילן זה מזכיר לו שגם הוא עצמו היה בתקופות לא טובות והצליח לצאת מזה

אני לא מתיימר להיות ידען בכל פרטי הפרטים

של המסלול שעבר דילן אך ממה שקראתי וראיתי סרטים עליו בשנים האחרונות, כולל באוטוביוגרפיה שלו שנמצאת אצלי ואני מעיין בה מידי פעם לא נתקלתי בינתיים בזה שבוב דילן לא הצליח וחשב לפרוש.

אכן,

כיסחו אותו כאשר הוא עבר מסיגנון פולק לרוקיסטי יותר. ידועה במיוחד הופעה שבו מישהו מהקהל צעק לו "בוגד" אבל אני לא חושב שדילן חשב לפרוש בגלל זה, להיפך..

והסמים והאלכוהול לא ניראה לי קשור כל כך לשלמה ארצי (לא שלא יכול להיות שהוא התנסה בזה בחייו אבל השירים שלו רחוקים מזה. הוא מתמסטל מרגשות כמו שכתב באחד השירים שלו שאני הכי אוהב-זיכרון ורוד).

דרך אגב, בוב דילן הוא הניגוד של שלמה ארצי לגבי לא להתחשב בדעת הקהל. זה מצד אחד מגניב לי שהם שני הזמרים שאני הכי אוהב ובכל אחד יש לי את מה שחסר לי בשני ומצד שני לפעמים מעורר תיסכול (ועדיין שיצויין בפרוטוקול של תפוז שהאהבה לשלמה ארצי שלי יותר גדולה,גם אם כיום אני שומע אותו פחות...).

כן- הם קראו לו Judas,,,,

האמת לא דיברתי על קווי הדמיון הספציפיים אלא על אופי הדרך שכל אחד עבר,
שכל אחד מהם סבל ירידות ונפילות, ואולי זה גם מה שדווקא חיזק אותם להמשיך ולנסות

אגב, אני ממש לא מתמחה בקריירה של דילן אבל דווקא יצא לי להקשיב לו הרבה בימים האחרונים
(ימי חורף גשומים מתאימים לשירים כמו
one more cup of coffee)

בדיוק.

לא יודע, זה עדיין ניראה לי מוזר לקחת את בוב דילן לקליפ אם השיר מדבר על כך שהדברים היפים לא נעלמו. אם מדובר בשיר שמבטא כאב שהדברים נעלמים זה מסתדר. השאלה מה המסר בשיר. ואולי שלמה משחק על שני הדברים כמו שהוא אוהב בדרך כלל לכתוב דברים במעורפל.

מגניב שאת שומעת אותו. מעניין שone more cup of coffee מתחבר לך לגשם, איך?

הנה עוד שירים שלו שמתאימים לעונה-
HARD RAINS GONNA FALL
BLOWIND IN THE WIND המפורסם
SHELTER FROM THE STORM.

בנימת שעשוע אוסיף את השיר הוריקן

כי זהו כינוי של המתאגרף שעליו נכתב השיר.
ודרך אגב, האלבום החדש שלו שיצא ממש לאחרונה נקרא "סערה" ויש בו שיר על הטיטניק שמורכב מ45 בתים או משהו כזה.

אם מדובר כמו שאת כותבת על התרפקות

על דברים שהיו נעלמו אז מאוד ברור לי כיצד בוב דילן משקף זאת. אני פשוט חשבתי שהמסר של השיר הוא שאנחנו יכולים לשמר את הדברים היפים ושהם לא ייעלמו יחד עם מאין תפילה שנצליח לעשות זאת ולכן כתבתי את התהייה שלי כיצד בוב ד'ילן יכול לשקף זאת.

לא מבין את הקטע הזה שכמעט אף אחד לא הגיב

נראה לי מעניין לעשות דיון על שיר ולא רק לעסוק בענייני הופעות... אבל סבבה.

למעלה