תהייה על הקשר בין ריצה לאופניים

תהייה על הקשר בין ריצה לאופניים

ברור לי שריצה ואופניים זה לא אותם שרירים, אחרת לא הייתי מצליחה לחזור הביתה מאימונים. אבל בכל זאת תהיתי - אם אני אדווש יותר מהר, זה יגרום לי לרוץ יותר מהר?

foggy1

New member
יותר לא, מאשר כן

רכיבה אומנם משפרת את הכושר הכללי. אבל יש לה השפעה שלילית על הריצה. 1. הגדלת מסת שריר של ה-4 ראשי שמקשה על הריצה. 2. עומס על ההאמסטרינג שמאוד נחוץ לריצה. אם רוצים להשתפר בריצה, עדיף לרוץ.

אני אבהיר את עצמי

ריצה היא ספורט נהדר. רכיבה היא הדרך להגיע לשם. אני בין כה וכה אדווש, השאלה האם להמשיך על הילוך גבוה (כמו שאני אוהבת) או להוריד ולהגביר קאדנס.

gilroy

New member
למה לא אותם שרירים ?

אאל"ט, אלה אותם שרירים שעובדים בכיווץ שונה.

יש אנרכיה של שרירים,לא כל השרירים פועלים ביחד

,יש להבין את המושג,הכל או לא כלום,ישנו סיפור ידוע ,על אם שרכב דרס את בנה ונעצר על גופו,האם בהסטינג שלה,הצליחה להרים לבד את הרכב,שמעל בנה,זה היה רגע שהפעילה את כל אנרכיה של השרירים,בריצה זה שונה,גם על פני שטח שאנו רצים,שרצים בשטח ישר ,פועלים שרירים אנרכיה מסויימת,ושיש לפתע עליה ,האנרכיה של השרירים מתחלפת,יש שאפשר גם להרגיש את התחושה זאת,בספורט סקי בשלג,הוא ספורט שאנו מפעילים את מרבית האנרכיה של כל שרירי הגוף.בפיעילות שאנו נחים,מנוחה ,הפעולה של השרירים פחותה.

gilroy

New member
לא מכיר את המושג -אנרכיה של שרירים

אותי לימדו בוינגייט שיש לשריר כיווץ קונצנטרי(מתקצר בשעת הפעולה) וכיווץ אקצנטרי(השריר מתארך בזמן הפעולה). זה מה שקורה לשריר, לארבע ראשי לפחות-שעובד חזק בשני הענפים, ריצה ורכיבה.

yevgenis

New member
אם את רוצה להתעמק...

http://www.pponline.co.uk/encyc/triathlon-cycling-training-85

למעלה