תהייה על זוגיות

gertrude

New member
תהייה על זוגיות

הרבה מהזוגות הנשואים שאני מכירה מבססים את רוב או כל היחסים ביניהם גידול הילדים. לפעמים זה קורה בהתחלה (כמו התופעה העגומה שאנשים מביאים ילדים כדי לעורר את הזוגיות ולצקת בה תוכן) ולפעמים אחרי שנות נישואין רבות רוב האינטראקציה הזוגית סובבת סביב הילדים (ואני לא מדברת על זוגות אומללים, שמתי לב לזה בעיקר אצל זוגות שנראים דווקא מאושרים ביחד). האם אתן מרגישות שהזוגיות שלכן שונה כעת (או תהיה שונה בעתיד) בגלל שלא יהיו לכן ילדים? האם אתן יוצקות תוכן אחר לחיים המשותפים? האם זה מטריד אתכן או שהזוגיות נראית בדיוק אותו דבר כמו אצל זוגות ילודים, רק בלי (עד כמה שאפשר להשוות כמובן)? מה אתן חושבות?

Cat79

New member
חשבתי על זה רבות

נכון, אנחנו נשואים אמנם רק שנה וחצי ובינתיים לא משעמם לנו ביחד. מה שאותי מפחיד יותר זה שהחברים יתרחקו ואז נשאר רק אני ובעלי ויהיה משעמם בסופי שבוע או משהו כזה, כי לא יהיה עם מי להיות. הזוגיות שלנו שונה מאד מהזוגות הנשואים שאנחנו מכירים למרות שלרובם אין עדיין ילדים. כולם קורסים בעול המשכנתא (מעל 3000 ש"ח לחדש! זה טירוף לקחת משכנתא בגודל משכורת אחת של אחד מבני הזוג). וזה פוגע מאד בחשק וביכולת שלהם לצאת כמונו למסעדות או לבתי קפה, בטח שאי אפשר לתכנן איתם חופשה ביחד. ונ.ב במקום העבודה שלי (בית משפט) נושא השיחה העיקרי בין המזכירות, הקלדניות, כל מאגר של יותר מ - 2 - 3 בנות, מסתכם רק בחיתולים, גני ילדים, בתי ספר, חוגים והכי מעצבן זה התיאור של מה התינוק עשה אתמול וזה אשכרה מעניין אותן. ועוד דבר, לפי דעתי, תינוק דווקא פוגם קצת בזוגיות. למי יש כח לסקס אם לא ישנת שבוע שלם כי היה לו חום, כי היית צריכה להניק אותו, כי הוא שלשל..., למי יש כח וכסף לקפוץ לאיזה צימר בסוף שבוע? ארוחה רומנטית במסעדה?

שושלסר

New member
זה באמת נושא השיחה בעבודה...../images/Emo3.gif

ילדים, ילדים, בגדים לילדים, אוכל לילדים, מקומות בילוי לילדים וכו'.. אבל אולי בגלל זה אני מתיחסת לחברותי לעבודה כ"חברות לעבודה" ומצפה מהן פחות מחברות "פרטיות". אבל גם חברים טובים שלנו התחילו להתרבות לאחרונה ו.. כן.. זה שינה את הזוגיות... ואולי קצת התרחקו בעיקבות זה... לעניין - החברות שבינינו, אני והאיש שלי, היא אחת הסיבות העיקריות לזה שאני לא רוצה ילדים. אני פוחדת להפסיד או לשנות אותה. אני מודה שאולי אני מפחדת מתחרות על תשומת הלב שלו... אני מאוד מקווה שהיחסים לא יתדרדרו, גם בלי ה"דבק" של ילדים. בעצם כמו שכבר נכתב - אולי אם הדבק הוא ילדים, אז זה בכלל לא נכון?

girl111

New member
אני לא סובלת את הרדידות הזאת

שהכל מתסכם לילדים, אוכל לילדים ובילוי עם הילדים. דנה קמה, זאת צירה ציור "יפה", זאת עשתה בתחתונים. לדעתי, אנשים צרי אופקים שאין להם על מה לדבר חוץ מילדים, מדברים על הנושא היחיד שהם מכירים- ילדים. ואני לא מדברת על פורמים-כי זה תמיד אפשר לעשות בשעות הפנאי, אני מדברת על הריל לייף, בעבודה..

newKiticat

New member
אני חושבת שנישואים

והבאת ילדים לעולם, לא אמורות להיות יד ביד. כלומר- יש מערכות נישואים ללא ילדים, ויש ילדים ללא נישואים. אם אתחתן זה יהיה מתוך רצון למסד את חיי עם אותו אדם ולא כדי למצוא זרע לביצית שלי. ואם אחליט להביא ילדים, זה בטח שלא יהיה על מנת לשפר את נישואיי...

n oy

New member
נישואין ללא ילדים ../images/Emo178.gif

לדעתי בני הזוג יכולים להשקיע יותר אחד בשני. יש להם יותר זמן אחד לשני. יותר סבלנות. כי אין ילדים שצורחים או דורשים תשומת לב במשך היום. ואז בלילה בלי טיפת כוח לומר שלום לבן/ת הזוג לתת נשיקה באוויר כי לקום להביא נשיקה כבר אין כוח. ואז ללכת לישון וחוזר חלילה. כשאין ילדים. אפשר להנות יותר. חברים? אפשר גם להנות עם חברים שיש להם ילדים. אומנם זה קצת שונה או טיפה מגביל. כי יש להם אחריות לחזור בשעה מסוימת הביתה אולי. אבל עדיין אפשר לצאת ולהנות. ולנו אישית- לי ולבעלי, יש חברים בגיל שלנו או יותר מבוגרים מאיתנו. שהם לא נשואים. עכשיו זוג אחד התחתן אבל לא נראה לי שיש ילדים באופק. אז צריך למצוא את החברה המתאימה אולי. אנחנו נשואים 3 שנים. אני מרגישה שמאוד יהיה לי טוב בלי ילדים. ככה יש לי את החופש שלי לעשות מה שאני רוצה לבד/ עם בעלי. בלי הפרעות. חיים טובים.
נוי.

I s t a r

New member
כל זוג יוצר את הדינמיקה שלו

לי אישית עצוב לראות כמה בני זוג מתרחקים אחד מהשנייה עם השנים וכל מה שמקשר אותם זה הצאצאים. זה קורה ואפילו הרבה. לפעמים זה אפילו "תירוץ" בכלל להישאר יחד למרות שאהבה כבר אין שם מזמן... אני רואה המון פוטנציאל לאושר בזוגיות שמבוססת על 2 בני הזוג בלבד ועל חייהם המשותפים ללא צאצאים, הרבה פעמים הרבה יותר פוטנציאל מאשר בזוגות עם ילדים- אולם כמו שאמרתי- על כל זוג ללמוד ליצור את המקסימום שלו כולל עם החלטות מהסוג הזה - וכמובן שזה תלוי מאוד בנקודת המבט של כל אחד אישית- אני בטוחה שמה שאני מגדירה "זוגיות אופטימלית" היא הגדרה עבורי אך עבור מישהו אחר כל המושג הזה כולל אלמנטים שונים לחלוטין משלי..

מצד אחד נכון שילדים עלולים "להפריע"

לנישואים - הרבה פעמים יש פחות כוח אחד לשני כשהילד דורש גם הוא את שלו, אבל אם מקפידים לשמר את הזוגיות, לבלות ביחד לבד, לדבר וכד', נראה לי שזה לא פוגע לטווח ארוך. ואפילו להיפך, הילדים יכולים להשפיע דווקא לטובה על הנישואים. הרי כשבוחרים בן זוג בוחרים מישהו שיש לו תחומי עניין משותפים איתך, ומה יותר משותף ומגבש מאשר ילדים? אם מקפידים לדבר ולהנות ביחד למרות הילדים, והופכים את הטיפול בהם למשימה משותפת ומאחדת - נראה לי שיש בכך רק תרומה למשפחה בכללותה, ולבני הזוג בפרט.

למעלה