תהייה קטנה שעלתה לי בראש

Ka Dargo

New member
תהייה קטנה שעלתה לי בראש

בכל הסדרות, מתעלמים מעובדת המרחקים העצומים בחלל: נכון שיש את מנועי "העל חלל" אך אף פעם (לא שאני ראיתי) צויין כמה אחוזים המהירויות הם ממהירות האור. כיודוע, גם במהירות האור המרחקים הם קשי השגה, או שכל הסדרות מתרחשות בגלקסיה אחת, וגם אז סקלאת המרחק נשארת כפי שהייתה... מישהו להסביר זאת? תודה.

Ka Dargo

New member
תיקונים קטנים

העניין עם הגלקסיות אינו קשור, או לכל הפחות קשור בעקיפין: המרחקים בשנות אור בין גלקסיה לגלקסיה הם סופר מרחקים (ביננו לבין אנדרומדה כ- 2,000,000 מיליון שנות אור לעומת המרחק שבין ה"קצה" ל"קצה" בגלקסיה שלנו (שביל החלב) הוא "רק" 70,000 שנות אור, כך שעוד איכשהו ניתן לפתור זאת...

itstzar

New member
דווקא לא מתעלמים להפך...

חוץ מכמה "תאונות" (למשל הtraveler, species 8472 ) עדיין לא עזבו את הגלקסיה. הדור הישן, הדור הבא ואנטרפרייז, מתרחשות כולן רק ברבע מהגלקסיה (גזרת (רביע אלפא) DS9 מתרחשת ברובה בגזרת אלפא אבל בגלל ה WARMHOLE חלק מתרחש בגזרת גמא וויאג´ר מתרחשת רובה ככולה בגזרת דלתא, אחרי שם הגיעו לשם אחרי שה CARETAKER משך אותה, 70000 שנות אור מהבית ולפי ג´ינווי המסע אמור לקחת 70 שנה במהירות מרבית כלומר מהירות של WARP 9.9 זה בערך 1000 שנות אור וWARP 10 היא מהירות אינסופית, (סקאלה שכנראה שונתה בעתיד (פרק הסיום של הדור הבא ALL GOOD THINGS מקווה שהבנת, למה אני לא ממש :)

אילן די

New member
Warp 1 = מהירות האור

וזה עולה בטור הנדסי, כלומר : Warp 2 = x2 Warp 3 = x4 warp 4 = x16 וכו...

dorrn

New member
בקשר לעניין של מהירות האור

המהירות היא לא אחוזים מסוימים ממהירות האור,אלא מהירות הרבה יותר גבוהה ממנה. לפי הבנתי המוגבלת בתיאוריה הזו של על חלל,זה אמור להיות מושג על ידי קימוט החלל לפניהם,והרחבתו מאחוריהם,ככה שבעצם,זה לא הם שזזים,אלא הסביבה שלהם.

marlo

New member
אם כבר שאלה בנושא...

ידוע שאם אתה נוסע/טס במהירות האור הזמן מאט סביבך או אפילו נעצר(זוהי למעשה אחת מהתיאוריות של מכונת זמן).אז אוקי מנוע הוורפ היתגבר על הטענה שאין מהירות גבוהה יותר ולא יכולה להיות כזו , ממהירות האור.נניח שהיתגברת על הבעיה הנ"ל , אבל איך תיתגבר על הבעיה של האטת הזמן?לפי התיאוריה הזו ,אם תטוס מ"ס דקות במהירות האור תחזור לכדור הארץ ותגלה שכל בני דורך נעלמו מהעולם! מישהו יכול לעזור לי בבעיה? זה ממש מציק. דרך אגב הסופר אורסון סקוט קארד עוסק בבעיה הנ"ל במקצת בספר "המשחק של אנדר".

למעלה