תהייה קטנה

DevArea

New member
תהייה קטנה

לכאורה, נראה כאילו הקו עלילה המקביל שבו המטוס לא התרחש הוא שונה, אבל איך דמויות בו מודעות לדברים שקרו בקו העלילה המרכזי? למשל, כשסאן וג'ין נזכרים הם נזכרים בטביעה שלהם... מה שעדיין לא קרה כשהתפצלו קווי העלילה. יש לזה הסבר, או שפיספסתי משהו? יום טוב.

DevArea

New member
ורק כדי להבהיר...

זה שכולם מתים זה לא באמת פותר את זה. הרי האירועים הללו קורים בקו זמן מקביל...

DevArea

New member
ועוד משהו קטן

בסוף העונה החמישית... הפצצת מימן מתפוצצת? זה לא ממש סביר, כי אז איך ג'ולייט שהייתה ממש לידה וכל האחרים שהיו די קרוב נשארו בחיים ולו לדקה נוספת? ואם היא לא מתפוצצת, אז מה גרם לכולם לאבד את ההכרה?

DevArea

New member
או שמה שהיא גורמת זה רק לאיחוד בין הזמנים?

שכבר אין קו עלילה בשבעים ומשהו וקו עלילה באלפיים ומשהו, והזמנים מתאחדים?

JohnLocke

New member
לדעתי הפצצה התפוצצה

באף קפיצה בזמן אחרת לא היו למישהו אזניים מצלצלות, אבל כשהם קפצו חזרה ל2007 גם לקייט וגם למיילס היו אזניים מצלצלות. מה שקרה לדעתי הוא שבערך עשירית שנייה אחרי הפיצוץ, הם קפצו בזמן חזרה ולכן הפצצה לא הספיקה באמת לפגוע בהם. כמו שכתבתי במקום אחר, לדעתי הפצצה היא לא זו שגרמה להם לחזור ל2007, כי אין סיכוי שהפצצה יודעת לבחור להקפיץ את רוז וברנרד חזרה ל2007 ולא את פייר צ'אנג לדוגמא, שהיה יותר קרוב לפצצה. הגורם שהקפיץ אותם הוא אותו גורם שהחליט שאחרי סיבוב הגלגל ע"י בן, וינסנט הכלב יקפוץ בזמן וריצ'רד אלפרט לא יקפוץ בזמן.

DevArea

New member
אפשר גם להגיד שכולם חזרו לזמן המקורי

הפצצה לא החליטה שום דבר, היא רק גרמה, בדרך לא ברורה, שכל אחד יחזור לזמן שהוא באמת שייך לו. הרי הנוכחות של קייט ומיילס בשנות השבעים... לא הייתה טבעית. זה לא היה הזמן הטבעי שלהם. זה כן היה הזמן הטבעי של צ'אנג. אז כל אחד פשוט חזר לזמן המקורי.

JohnLocke

New member
אני לא חושב שזה נכון לתת לפצצה תבונה

לקבוע את הזמן הטבעי של כל הדמויות. כמו שכתבתי, הרי כבר היו החלטות תבוניות בקשר לקפיצות בזמנים - וינסנט יקפוץ, ריצ'רד לא, שגורמות לי להגיע למסקנה שהיה גורם מכוון בקפיצות (ג'ייקוב, "האי"), בלי קשר לזמן טבעי כלשהו. אם מוסיפים את העובדה שג'ייקוב אמר "הם באים" ושנייה אחרי זה המועמדים להחליף אותו הגיעו מ1977, אפשר להניח שזה לא מקרי שהם הגיעו בדיוק לנקודה הזאת בזמן.

חצי טון

New member
שלום מיסטר לוק

אני רוצה להזכיר לך את מה שג'ין אמר להרלי בפרק ה-1 של העונה ה-6
jin: I think we moved through time. hurly: how do you know that? jin: white flash, headache, can't hear - happaned to me before.​
חוץ מזה, אתה יכול לשים לב שבכל פעם שהאי קופץ בזמן, אנשים מכסים את האוזניים (גם בסוף העונה ה-2 אחרי ה fail-safe). זה לא קשור לפצצה. אם אתה חושב שהפצצה התפוצצה, אתה צריך לתת הסבר אחר. יותר הגיוני לדעתי שהאי קפץ בזמן כדי למנוע את הפצצה שלא היתה אמורה להתפוצץ בנקודת הזמן ההיא (כמו שהוא קפץ בכל אירוע שלא אמור לקרות).

JohnLocke

New member
הם אמנם החזיקו את האזניים

אבל אף פעם לא ראינו את סוייר/מיילס/ג'ולייט אומר שנייה אחרי הפלאש "מה אמרת? אני לא שומע" כמו שמיילס אמר אחרי הפלאש ל2007. מיילס גם שואל את קייט "Are your ears ringing?" כאילו זה משהו חדש.

tamarhp

New member
אולי זה כי הקרינה היתה בעוצמה חזקה יותר

כי הם עמדו ממש ליד הדליפה.

חצי טון

New member
אבל לג'ין זה לא חדש!

כנראה כל אחד מושפע בצורה שונה. כמו שלא כולם דיממו מהאף, ואלה שכן, לא דיממו באופן חמור כמו שארלוט. אתה נתלה בפרט מאוד קטן שלא בהכרח מסביר משהו. כשקורה נס, זה לא בהכרח מוכיח שיש אלהים.

חצי טון

New member
עוד משהו

זה די דומה להתחלה של העונה ה-6. האינסטינקט הראשוני הוא לחשוב שהמציאות השתנתה בגלל הפצצה. אותו דבר עם הצלצולים באזניים - זה לא נגרם מהפצצה אבל אולי זה מה שרצו שתחשוב.

JohnLocke

New member
גם למיילס זה לא חדש

אבל בכל זאת הוא לא אמר "אה, היה פלאש זמן" כמו ג'ין, אלא היה מבולבל, לא שמע כלום בהתחלה, ושאל את קייט אם גם האזניים שלה מצלצלות כאילו זה משהו שמעולם לא קרה לו. זה לא פרט קטן. אני לא אומר שזו איזושהי הוכחה, אבל זה כן משהו שהדגישו אותו.

חצי טון

New member
אם הדגישו

זה היה רק כחלק מנפלאות הפרק הראשון של העונה. חלק מהדברים שאמורים לגרום לך לחשוב X כשזה בעצם Y. הדוגמה הכי טובה - "It Worked" של ג'ולייט.

Tarsier

New member
כמה נח לרתום את חוקי הפיזיקה לנוחיותך

לפעמים כשאני קורא את ההודעות שלך אני מתחיל לחשוב שאתה שתול של ההפקה בישראל שנועד לרכך את האבסורדיות של הסדרה ולמצוא הסבר שעל פניו נראה ברור והגיוני לכל דבר. ברור לי שאתה שגריר של כבוד ואתה עושה את זה על דעת עצמך, רק לא ברור לי מה מניע אותך להמשיך בכזו דבקות חרף ההיגיון שנשאר בש.ג של HNL. לענייננו - אני לא יודע מהי מהירות גל הניפוץ של פצצת מימן אבל אני כן יודע שזו של TNT היא כ-6300 מ' לשנייה וסביר להניח שלפצצת מימן יש גל ניפוץ מהיר פי כמה. מהירות הקול היא 344 מ' לשנייה לערך. בוא תסביר לי בבקשה איך לפי ההסבר שלך האוזניים שלהם לא התפזרו לרוחות השמיים אבל הם כן מצלצלות(?!) בגלל הרעש.

tamarhp

New member
גם לדעתי

הפצצה לא התפוצצה, או שהיא התפוצצה אחרי שהם עברו בזמן (כלומר הם עברו בגלל הדליפה ובמקרה זה קרה שניה לפני הפיצוץ). ואם הפצצה התפוצצה כנראה היא גרמה להכל לקרוס לבפנים וככה לא פגעה למשל בפייר צ'אנג שעמד ממש קרוב.

למעלה