תהייה שכזו

guruyaya

New member
תהייה שכזו

בסרטי צילום יש ג´לטין דגים, והסיבה המרכזית לכך היא היותו של ג´לטין זה זול יותר (בשל היותו תעשיית לוואי). במילים אחרות - הימנעות מסרטי צילום לא צמחוניים, היא אולי מבורכת, אבל היא לא מהווה חלק ישיר של המאבק (משום שכאשר לא יצרכו בשר, ממילא תיפסק גם תעשייה זו). מה לגבי ג´לטין לאכילה? הלא גם התעשייה שלו תלויה בתעשיית הדגים סביבו (ובמידה ותעשייה זו תפסיק להתקיים, יעברו לתחליפים הצמחיים). האם יש סיבה להימנע ממנו?
 

monkilita

New member
עבורי

אני משתדלת להמנע מכל אכילה של יצור חי. לא רק בגלל התעשייה אלא בגלל האנרגיה שאני מכניסה לגוף שלי. לא רוצה לאכול משהו שהיתה בו פעם חיות. וג´לטין מעצם היותו עצמות של דגים נכלל בהגדרה. לגבי ג´לטין בפילמים.. זה בעייתי מאוד! כי אין תחליף אחר וזה אכן תעשיית לוואי. לא שאני מצלמת הרבה, אבל לא לצלם בכלל? והמאבק הוא משני כמו שציינת, אז נראה לי שזה יחסית בסדר.
 

Eclipsed 0

New member
מה עם מצלמה דיגיטלית ?

יקר אמנם, אבל אם חושבים על העובדה שכשיש לך מצלמה רגילה את צריכה לקנות סרטי צילום, כך שהמחיר עובר את מחיר המצלמה הדיגי´ וגם לתמוך במשהו שאת נגדו... אולי כדאי לחסוך ולקנות אחת כזו.
 

vegan

New member
ג´לטין

ראשית, ג´לטין מיוצר מעצמות בעלי חיים שונים ולאו דווקא דגים. ג´לטין כשר למהדרין מיוצר מדגים כדי שייחשב פרווה. ג´לטין כשר לא למהדרין יכול להיות מחיות אחרות ואפילו לא כשרות בשל שתי סיבות: 1. חומר חדש - הג´לטין עבר שינויים כה רבים מאז שהיה חלק מבעל חיים, כך שניתן להתייחס אליו כחומר חדש שאינו קשור למקור. 2. בטל בשישים - השימוש בג´לטין הוא בכמות קטנה ביחס לכלל המוצר, כך שאינו פוגם בכשרות. כאמור, לא כל הדתיים מכירים בכך ולכן יש הצורכים ג´לטין מדגים או תחליף צמחי כמו אגר אגר. החישוב הכלכלי בתעשיית המזון מושתת על ניצול כל חלק של החיה. חלק מנוצל לבשר, חלק לעור, חלק לג´לטין, לקוסמטיקה ועוד. כמו שלא ניתן לטעון שחתיכה בודדת מהפרה היא תוצר לוואי לשאר החלקים, כך גם לגבי השימושים האחרים. כאשר מדובר בסרטי צילום, מדובר בכמות קטנה מאד, כך שהתרומה לתעשיית המזון מהחי קטנה מאד, אבל קיימת. לא קיימים כיום סרטי צילום ללא ג´לטין. מכיוון שמדובר בכמות קטנה מאד, מי שמרגיש שאינו יכול להסתדר בלי זה, זה לא כל כך נורא. השתתפות בהפגנה אחת או עמידה בדוכן תועיל להרבה יותר בעלי חיים מאשר המנעות זאת. מי שכן מעדיף להמנע מכך יכול להשתמש במצלמה דיגיטלית או במצלמת וידאו (אנלוגית או דיגיטלית).
 
זה ממש כבר מוגזם

שיש להימנע משימוש בסרטי צילום. את מודעת שגם בסרטי הקולנוע משתמשים בג´לטין ?? מה שמחסיר גם הרבה סרטים מהטלוויזיה כי הרי כשערכו ת´סרט הרי זה התבצע בעבר ע"י סרטי צילום לעריכה. אז לא נצטלם , לא נצפה בקולנוע וגם בטלוויזיה.
 

sleeping sun

New member
ג´לטין=גלוטן?

בהרבה מאכלים שבדקתי (כמו פתי בר, פתיתים) רשום קמח ובסוגריים רשום שזה מכיל גלוטן. לפי מה שאמרתם לי על ג´לטין, שזה חומר שיש בעיקר בדברים עם מרקם ג´לי לא ראיתי סיבה שיהיה בביסקוויטים את זה, אבל רק כדי להיות בטוחה אני שואלת. וד"א - מה זה אלבומין? זה חלק מביצה? (מסובך להיות טבעונית.)
 

דורון ק

New member
גלוטן

הגלוטן הוא ה"דבק" של החיטה:תערובת של גלוטנין,גליאדין ועוד חלבונים הנמצאים בדגנים-זאת אומרת הוא התרכובת הבלתי מסיסה בדגנים כגון חיטה,שיפון וכו´. הגלוטן הינו "אלרגן" ונמצא תורם(במובן שלילי)למצבים שונים-ישנה מחלה הנקראת מחלת "צליאק" המתאפיינת בחוסר יכולת לעכל גלוטן ולכן התווית על האריזה-מכאן ניתן להסיק כמובן שגלוטן אינו ג´לטין. אלבומין הוא אחד מחלבוני הביצה.
 

Eclipsed 0

New member
אלבומין = חלבון בלעז.

שימוש במילים לועזיות גורם לאנשים להשמע אינטיליגנטיים ? (
) אין קשר בין ג´לטין לגלוטן, אין מה לדאוג... יש אנשים שאלרגיים לגלוטן, לכן הם חייבים לציין את זה.
 

sleeping sun

New member
למה לבלבל אנשים ככה?

במאכלים מסויימים פשוט רשום חלבון ביצה, למה אי אפשר בכולם לכתוב ככה?? לא נחמד. מסובך להיות טבעונית.
 
למעלה