תהייה שעלתה לי

תהייה שעלתה לי ../images/Emo163.gif

בעקבות קריאה בטאגליינס אתמול על ההמלצות לגבי איך למשוך יותר קהל לבלוג, להגדיל את מספר הכניסות וכו'. אחת העצות הייתה שם "שיהיה מעניין" או שהכותרת תהיה מעניינת ומושכת קהל. האמת היא שאני גיחכתי כשקראתי את זה. כי מה זאת אומרת "מעניין" ובעצם מי קובע מה מעניין ומה לא? הרי כל בלוגר כותב על הדברים שמעניינים אותו, אם נושא מסוים לא היה מעניין אותו הוא לא היה כותב עליו. אותי למשל לא מעניינים בכלל רוב הפוסטים שמגיעים לעמוד הראשי (נזהרת בלשוני
) ובכל זאת יש כאלה שזה מעניין אותם. לכן לא כל כך מובן לי מה הכוונה ב"שיהיה מעניין". הרי כל פוסט בעצם הוא מעניין. לפחות את מי שכתב אותו. אשמח להארות בעניין

goldy

New member
למשל משהו דו משמעי

למשל שגיאת כטיב מכוונת.

wranger

New member
מה מעניין ומה לא?

ברור שכל בלוגר כותב על הדברים שמעניינים אותו, אבל רובנו גם רוצים שיקראו את מה שאנחנו כותבים, ולכן צריך לכתוב על נושאים שיעניינו גם אחרים, אחרת לא יקראו אותנו, לא יגיבו, ועבור בלוגרים רבים זה חלק חשוב מחוויית הכתיבה בבלוג. יש הרבה נושאים שהם במובהק מעניינים המון גולשים (האח הגדול, למשל. זה מה שהמספרים אומרים, ואני מזכיר ששרשור הביקורת והתלונות הוא לא פה, לאלה מכם שלא מסוגלים להתאפק), ויש גם הרבה נושאים שהם במובהק לא מעניינים אף אחד ("שיואו, אני חייבת לספר לכם על הפטריה המגעילה שצמחה לי ברגל!"). אבל יותר מאלה, יש גם הרבה נושאים שנופלים בתחום האפור (מתכונים, אקטואליה - לא תמיד מעניין את כולם, מה לעשות). לדעתי, צריך פשוט לכתוב מה שרוצים, הכי טוב שאנחנו יכולים - ולתת כותרת אטרקטיבית שתמשוך גולשים לבלוג. כותרת טובה, מעניינת, מסקרנת, שכמובן קשורה לתוכן הבלוג איכשהו - יכולה להביא לך קוראים ולתת להם להחליט אם להישאר או ללכת, אבל קודם כל שייכנסו. אז הכותרת, היא זו שחשובה בעיני. כך, למשל, סיפור משעשע על יתוש טורדני שחוסל באישון לילה באמצעות כפכף ורוד ותוך צרחות היסטריות שגרמו לשכנים להזמין משטרה, מוטב לו יבחר בכותרת שונה מ"היתוש". או רשומות בנושא יום השואה הבינלאומי שחל היום, מוטב לו הכותרת שלהן תהיה שונה מ"לרגל יום השואה הבינלאומי". או סיפור בהמשכים שמישהו כותב ומגיע כבר לפרק 15, מוטב יעשה אם ילך על משהו קצת יותר מזמין מ"פרק 15"...

../images/Emo26.gif מה בין מעניין לבין צהוב?

(נטע, אני מקווה שזה בסדר לנצל"ש ולהרחיב את הדיון שלך). ומהו המדד האמיתי בעיניכם להערכת הבלוג? האם זה רק מס' הכניסות? כששאלתי כאן לפני זמן מה איך לקדם בלוג נישה, מס' הכניסות עלה, אך יותר מזה, מספר המנויים עלה. לא מזמן פרסמתי רשומה בנושא החם, ואז מספר הכניסות עלה בצורה משמעותית, אך מספר המנויים כמעט ולא. האם כדאי לנסות לכוון לקהל רחב, או שעדיף לקדם את הבלוג במקומות בהם סביר להניח שימצא קהל היעד הטבעי שלו?

מה גורם לי להיכנס לבלוגים

הדבר האחרון שאני מסתכלת עליו בהערכה לבלוג הוא מספר הכניסות. מספר הכניסות תלוי בהרבה דברים, כמו עד כמה הוא נבחר לעמוד הראשי (ושוב, זה שהוא נבחר זה לא בהכרח אומר שהוא יעניין אותי באופן אישי), באיזו תדירות הוא מעדכן את הבלוג וכו'. בדר"כ אני מגיעה לבלוגים שמעניינים אותי מתוך הפורומים. אם גולש מסוים מעניין אותי מבחינת התכנים שלו בפורומים, סביר להניח שאם יש לו בלוג, גם הבלוג שלו יעניין אותי. או שאני נכנסת לקטגוריות שנראות לי מעניינות, אצלי למשל זאת הקטגוריה של רוחניות, היות וזה נושא שמעניין אותי, סביר להניח שאמצא שם בלוגים מעניינים. לגבי מנוי, אני לא בטוחה שאם אין מנוי זה בהכרח אומר שלא קוראים. אני למשל לא אעשה מנוי על בלוגר שמעדכן כל יום, גם אם הבלוג שלו מאוד מעניין אותי. אם אני יודעת שהוא מעדכן כל יום, מספיק לי לשים את הבלוג שלו במועדפים ולהיכנס משם מדי פעם, עדיף מאשר שהמייל שלי יוצף בעדכונים שלו... אני כן מעדיפה לעשות מנוי דווקא על בלוגים שלא מעדכנים בתדירות גבוהה (למשל פעם בכמה חודשים), כמובן אם הבלוג שלהם מעניין בסה"כ, כדי לדעת מתי הם כן מעדכנים.

התכוונתי להערכה העצמית שלנו

מכיוון שאני די טריה בעניין, תהיתי אם גידול קטן בכניסות אך במקביל גדיול גם בכמות המנויים "שווה יותר" מגידול רציני יותר בכניסות, בלי שינוי בכמות המנויים. במלים אחרות, איך (אם בכלל) מעריכים את איכות התנועה בבלוג?

yael d a

New member
רק אל תשכחי

שיש לא מעט שמתעדכנים דרך RSS ואז הם לא נספרים במנויים שמופיעים לך ברשימה בבלוג... מעבר לזה - איכותו של בלוג לא נמדדת ע"פ מספר הכניסות. בלוגים עם פורנו זול וכתבות פאפרצי שטחיות על דיירי האח הגדול מקבלים המון כניסות - האם זה אומר שהם בלוגים איכותיים? לאו דווקא....

wranger

New member
בעיני - מנויים.

כניסות באמת אפשר לקבל מכל מיני סיבות - קידום לעמוד הראשי של הבלוגיה או לשער תפוז, הופעה בנושא החם או כתיבת הודעה שמושכת הרבה תשומת לב בפורום כלשהו - ואז נכנסים דרך הקישור שבחתימה שלה. כל מיני סיבות. אבל בעוד שאני יודע כמה כניסות היו לי, אני לא יודע כמה זמן לקח לקורא להסתובב ולצאת החוצה. יכול להיות שהוא הציץ והלך, ויכול להיות שהוא החליט להישאר. אני כמובן רוצה שיישארו, ומספר המנויים הוא סוג של מדד לכך; אמנם לא מדויק, כי אפשר גם לעשות מנוי בRSS (שלא נספר) או סתם לשמור במועדפים ולבוא להציץ מדי פעם - ויותר מזה, אנשים לפעמים לא טורחים להסיר את עצמם מהרשימה כך שאני לא סגור על כך שכולם באמת נכנסים וקוראים - אבל עדיין, רשימת המנויים היא סוג של מדד שעדיף על פני מספר הכניסות, לדעתי.

דנטל

New member
אני מחשיבה את המנויים

אלה שרוצים לשוב ולקרוא ולהמשיך להתעדכן. לא אלה שבמקרה הזדמנו לבלוג שלי ואולי לעולם לא ישובו, כי זה לגמרי לא מענין אותם.

פנומן 72

New member
לא משנה על מה המאמר

תכתבי משהו כמו "הנה מאמר ש-אלין עוד לא קראה". העורך רואה הקשר לאח הגדול וישר מעלה לראשי

Bezalel P

New member
אני חושב שהכוונה לכותרת טיזרית

כלומר משפט שגם מייצג את תוכן הרשומה, אבל גם מייצר אצל הקורא חשק להיכנס אליה. תחשבי על זה שברשימת העדכונים האחרונים בעמוד הראשי מופיעות כותרות עם כמה מילים ראשונות מתוך הרשומה. המילים האלה, אם הן מנוסחות באופן נכון, ימשכו את הגולש להיכנס לרשומה ולקרוא אותה. אם הן לא מספיק אינפורמטיביות או ייחודיות, יש סיכוי גבוה יותר שהגולש ידלג על הרשומה שלך. כמובן שלא צריך להגזים סתם (לכתוב בכותרת "תמונות של בר רפאלי בעירום" כשהרשומה עוסקת למעשה בהכנה למבחן במתימטיקה) כי אז אולי תמשכי קוראים אבל לא תזכי לאהדה שלהם או לביקור חוזר מצדם.

abbale2

New member
השאלה למה רושמים בלוג

אני רושם בשביל עצמי מקום לפרוק קצת לשתף קצת לנסות משהו בשביל הכיף לא מעבר לכך כיף לראות תגובות במיוחד מכאלה שלא מכירים אותך (לי יש 2מספר קוראים קבועים שזה משפחה) אבל זה בשביל עצמי לא בשביל אף אחד אחר מי שירצה יקרא ומי שלא מעניין אותו אז לא אני לא עושה את זה בשביל לרצות אף אחד או בתחרות עם מישהו זה נטו המקום שלי

דנטל

New member
שיהיה מענין *אותי*

אם מהכותרת עולה שנושא הרשומה הוא אחד מתחומי הענין שלי, זה עשוי לגרום לי להקליק.

לשאלתך, בהתחלת הדרך היה לי ממש דרך

והכותרות שהצלחתי לייצר כללו בין היתר - "שוב אתם מצליחים להדהים אותי" "מתים עלייך בני סלע" "נטע בארץ הפלאות" "כמה שהנשים ה"יפות" בעולם מכוערות !!" "הלכה המדינה, אפשר לארוז ולעזוב.." "יא מטומטמת, מפגרת, אמן תמותי !" והכותרות האלה הנפיקו מספרי כניסה שנראו לי בזמנו היסטריים ומופלאים. אבל היום, במבט לאחור, 20-50 הכניסות שהרשומות האלה יצרו, לא משתוות למספרים של היום. ככה שהיום זה לא נוסחה מדויקת, אלא אם כן תדורגי איפה שהוא, יפנו אלייך, או תהי מומלצת.

suki da yo

New member
ובכל זאת

אפילו בלי שיתנו לך דוגמאות, אני מניחה שאת יכולה לנחש מה יהיה מעניין לרוב האנשים, מה יהיה מעניין לחלק מהאנשים, ומה כנראה לא יעניין אף אחד חוץ מבעל הבלוג עצמו

האמת היא שלפעמים אני מופתעת

כשרשומות שממש לא חשבתי שיעניינו מישהו זוכות לתגובות והתייחסות. כך שבאמת אף פעם אי אפשר לדעת.

למעלה