תהייה

מיטללל

New member
תהייה

היום שלחו אותי להביא משו. ואז ראיתי חייל בן גילי, עם מקל, ברגלים ובידיים. זה קצת הרתיע (מילה גרועה) אותי. לא במובן של "איכס" אלא במובן של "מסכן". וישר הלכתי אחורה ונתתי לו להיות ראשון בתור. הוא לא כל כך אהב את זה ושאל "למה?". חרבשתי משו ואמרתי שזה שאני מחפשת לא נמצא כעת והתחלנו לדבר.. הוא סיפר לי שהוא מתנדב, אמרתי "וואו כל הכבוד לך". גם את זה הוא לא כל כך אהב :) ואז הסברתי לו שאני לא חושבת שהייתי שם אם לא הייתי חייבת (חושבת=בטוחה) ואז דיברנו עוד כמה דקות. ואז הבאתי את המשו ושחררו אותי הביתה :)) באוטובס חשבתי... אם הייתי מסוגלת לצאת עם מישהו בעל נכות. לא הגעתי לתשובה. מה אתכם ?

זה מאוד קשה

לבנאדם שלא יודע מה זה... אני לדוגמה יכול, כי אני עברתי מצב של מוגבלות ויש לי נכות מסויימת ברגל שמאל, לא משהו רציני- אבל מה שהיה, היה רציני. צריך להבין את הבנאדם כדי לצאת איתו.

../images/Emo26.gif../images/Emo36.gif

אמ....בתור רושם ראשוני זה דיי ירתיע אותי... אז אני לא בטוחה
אבל אם אני בקשר עם מישהו וחס וחלילה
יקרה לו משהו,אז ברור שאני אשאר איתו ואתמוך בו.

אורית15

New member
תלוי-

תלוי מה מצב הנכות.. זה מישהו עצמאי, שיכול להסתדר בכוחות עצמו, או מישהו שצריך שאני אחליף לו חיתולים? אם זה מישהו עם נכות ברממ שהוא עדיין יכול להסתדר בעולם אם עצמו, כמובן שאני אגיש עזרה במקרים שאפשר, אבל בכלליות- אם נשאיר אותו ברחוב לבד, הוא יסתדר, אז אין לי בעיה אבל אחד שצריך מטפלת- לא נראה לי.. אבל שמעי, בסה"כ זו אהבה, אז לא יודעת, הכול יכול להיות אני יצאתי עם לקוי שמיעה, לא הייתה בעיה, האמת שנהניתי יותר.. גיליתי עולם חדש ואפילו יותר נחמד ממה שאני מכירה בכמה מובנים

סוזן50020

New member
אולי אני מכירה אותו ...

אחרי כל קהילת חירשים ולקויי שמיעה זה עולם מאד קטן... וובכן, אני לקויית שמיעה(למדתי במסגרת רגילה עם שומעים וגם גרה בסביבת שומעים). לרוב מבלה עם חברים חירשים. אני הייתי מסכימה לצאת רק עם אלו שהם יודעים לדבר היטב למרות חירשותם(כמוני..). אבל כבר התאהבתי בחירש שלא ידע לדבר כי אישיותו הקסימה אותי(אני לא מאמינה שאני אומרת את זה!!) אך כאשר הוא סירב לנסות קשר איתי, אז מאז אני לא שומרת איתו על קשר וגם כשרואה אותו, אני לא מעמיקה איתו בשיחה.. למעשה, השומעים נרתעים לרוב מחירשים. זה ממש מוזר, אך כשסיימתי תיכון לא מזמן, הסתכלתי לאחור והבנתי מדוע לא היה לי קטע עם מישהו משכבתי, בגלל ליקוי שמיעה שלי. בכיתה ז' הם חשבו שאני מפגרת ואילו כעת בכיתה י"ב, מבינים שאני חכמה לא קטנה(נכנסתי לכיתה של מגמת מחשבים+יחידות לימוד ברמה 5..). אז הם עוד נרתעים ממני. בקיצור , עוד אמצא מישהו שיאהב את תכונותיי ויתעלם מליקוי שמיעתי...

סופה 20

New member
זה תלוי..

בואי אני אספר לך סיפור. אני לקוי שמיעה (חירש באוזן אחת ולא שומע 100 אחוז בשניה..אבל עדיין שומע). בגלל זה יש לי בעיות בשמיעה וגם בדיבור (גימגום , בעיקר שאני מתרגש ומדבר מהר ... ) הייתה לי חברה שנה וחצי מישהי מהשכבה שלי...עכשיו זה היה קל להיות איתה ולה להיות איתי כי היא מכירה את הבעיה ומודעת אליה.. אחרי יצאתי עם עוד כמה שלא בדיוק הבינו את הבעיה שלי..וגם זה מרתיע בנות בחור חירש שיש לו דיבור שהוא לא שוטף זה מרתיע בנות מלהיות איתי (חושבת מה יגידו החברות שלהן..). אני הייתי יוצא עם מישהי עם נכות אבל תלוי עד איזה רמה הנכות. ממש קשה לראות בני אדם עם נכויות עקב טראומה שעברתי בילדות (לבלות שנה בבית חולים שאתה בן 7 זה לא הדבר הכי טוב לילד..) ומאוד קשה לראות אותם.

אושר מ

New member
אני לא יודעת.

באופן כללי, זה מוזר לי לחשוב על קשר כזה.. אבל כמו שכולם אמרו, זה תלוי במידת הנכות. אני לא רואה את עצמי יוצאת עם מישהו בכיסא גלגלים. אבל מישהו שיכול לתפקד לבד וכו', והבעיה היא כזו שהוא נגיד צריך להעזר קצת בקביים או משהו, לא מפריע לי. מי שאמר שמפריע מה יגידו החברים... אני חושבת שיש שלב שבו עוברים את הקטע הזה לא? אולי אני טועה...

למעלה