תהייה

לקשמי

New member
תהייה

בעבר היותר רחוק, כשתירגלתי דמיון מודרך, אף על פי שזה לא היה לעיתים קרובות, הצלחתי להכנס ממש חזק להדמיה. מה שראיתי, היה בעיניי ממש אמיתי, כמו חלום צלול. היום לעומת זאת במקרה הטוב אני רואה תמונה מטושטשת שלא נשארת לאורך זמן. מה יכול לגרום לשינוי כזה? ואיך אפשר להחזיר את היכולת לדמיין כפי שהיה בעבר?

תרגול

היי לקשמי, תרגול פשוט. גם לי לקח קצת זמן לחזור לדמיון מחודד. הדרך הכי פשוטה ויעילה להגיע לזה בחזרה היא לקחת חפץ כלשהו (משום מה, הרבה בוחרים תפוח אדום...) להסתכל עליו היטב, לעצום עיניים ולדמיין נתון אחד מתוך החפץ. צבע, מרחק, גודל, משקל, תחושה, מרקם, וכו'. וכך להוסיף עוד נתון ועוד נתון, בכל פעם שאת פוקחת עיניים ומסתכלת מחדש על החפץ. בהצלחה.

LucidGuest

New member
ריפויי עצמי, דמיון מודרך....

היי לקשמי, קראתי את ההודעות שלך בקשר לריפויי העצמי של הכתף, ראיתי שהזכרת גם את המושג "חלום צלול" (האם ידוע לך דרך אגב שיש כאן בתפוז פורום "חלומות צלולים"?) , אם זה מעניין אותך, אני מציע שתיקראי את ההודעה הבאה. לילה טוב
Lucid

n u l i t

New member
חח.

איפה יש לך זמן בכלל לכתוב הודעות, כשאתה כלללל הזמן עסוק בלפרסם אותן? ח. תפתח חברה: LucidGuest-שירות יחצנ"ות ציבורי בע"מ. אני רוצה להיות המזקירה. אפשר...אפשר? אפשר ???

LucidGuest

New member
חחח ../images/Emo13.gif

הייתי בטוח שקוראים לך - נורית, פתאום שמתי לב שאת בעצם "נולית". שמעי, אני פשוט אוהב לעזור לאנשים ולענות על שאלות, זה כיף!
Lucid

לקשמי

New member
זאת גם אפשרות

רק שאני לא יודעת איך אני אצור חלום צלול בזמן שאפילו בערות אני בקושי מצליחה להכנס להדמיה. בדרך כלל דווקא בזמן הערות זה נראה לי יותר קל.

LucidGuest

New member
אז זהו, שאת טועה

בדיוק להיפך, דווקא לאנשים כמוך שקשה להם לדמיין דברים כשהם ערים (כמוני) יהיה הרבה יותר קל בחלום צלול, בחלום צלול הדימיון שלך לובש צורה מוחשית מול העיניים, בחלום צלול הכל כל כך מוחשי שהוא נראה הכי מציאותי שאת רק יכולה להעלות על דעתך, בחלום צלול את לא צריכה "להיתאמץ" לדמיין דברים, כי הכל מוחשי ואמיתי מול העיניים! בלי שום מאמץ! דווקא בחלום צלול בגלל הקשר הישיר כל כך עם התת מודע ורמת היצירתיות הגבוהה יהיה לך הרבה יותר קל לבצע טכניקות שונות של דמיון מודרך, דברים שקשה לדמיין במציאות יהפכו להיות קליי קלות בחלום צלול, אני מאד ממליץ לך לנסות, חוץ מזה שחלום צלול הוא חוויה מדהימה וכיף ללא גבולות, תוכלי גם לנצל אותו עבור ריפויי עצמי. ועוד דבר, בחלום צלול את נמצאת במצב של קשר ישיר לגמרי עם התת מודע שלך, ולכן בניגוד לדמיון מודרך רגיל כשאת ערה שבו את מנסה להשפיע על התת מודע באופן דיי עקיף, בחלום צלול את "מזריקה" רעיונות רצונות ופעולות ישירות לתוך התת מודע, ולכן הטכניקות הנ"ל הרבה יותר אפקטיביות בזמן חלום צלול. Lucid

LucidGuest

New member
ועוד משהו

חלומות הם חלק טיבעי ובלתי ניפרד מתהליך השינה, אין אדם שלא חולם (יש רק אנשים שלא זוכרים את החלומות שלהם) , בכל לילה את חולמת חלומות אם את רוצה וגם אם את לא רוצה, כל מה שאת צריכה בשביל שיהיה לך חלום צלול זה להבין שאת חולמת, ויש שיטות פשוטות ליגרום לכך, אפילו אין צורך בדמיון, ראי לדוגמה שיטת "בדיקות המציאות" או שיטת ה WILD, שתיהן מפורטות בקישור שבהודעה אליה הפנייתי אותך בתחילת השירשור. Lucid

בטח יש שם משהו שעוצר אותך...

היי לקשמי, האם את יכולה לנסות לבדוק איפה החסימה? מה מונע ממך לראות תמונה ברורה? להיכנס להדמייה? מציעה לך להוסיף לתרגיל ששלומי הציע, שאחרי שתצליחי ליצור לך תמונה של החפץ שבחרת, תדמייני שאת מחזיקה ביד כפתור (כמו למשל הכפתור שמכוון תחנות ברדיו) ששולט על החדות של התמונה, הבהירות שלה, עוצמת הצבע, ובעצם כל אלמנט שתחליטי... ותכווני כך את התמונה... ספרי אם הצלחת והאם זה עזר באופן כלשהו
הגר

למעלה