תהייה.

ליטל ו

New member
תהייה.

אוקיי, אז כולנו יודעים שאין שום קשר בין נטיה מינית לבין זהות מינית, במובן של "אם אדם לובש בגדי נשים זה לא אומר שהוא (לצורך העניין) הומו". אבל הייתי אומרת שחלק מהזהויות המיניות, לפחות, קשורות בנטיות מיניות. *חלק*. ולו טרנסווסטיטס שהולכים לפי הגדרת ה"בהקשר מיני". אני יודעת שחלקים מהזהות שלי כן קשורים... כלומר, למשל, שאני מרגישה הומו יותר משאני מרגישה "גבר", או משהו כזה. אני מוכנה להגדיר את זה שכבחור אני נמשך לבחורים וכו', אבל זה חלק מהזהות שלי כגבר, חלק משמעותי. אולי כי בהקשר של מין אני יותר נוטה לזכור את נושא המגדר. קל יותר לשכוח בהקשרים אחרים (למרות שזה אולי לא אותו דבר אצל אחרים). מה שאני אומרת זה שאולי אנחנו/אני/אנשים רגילים כל כך להגיד שאין קשר - כי באמת שאין קשר קבוע, קשר של אם/אז - שמתפספסת שם נקודה אחרת... או שזה מן duh מהדהד שכזה?

אורי 0

New member
בהחלט מסכים איתך

אני מבין את הרצון לעשות סדר במיש-מש העממי שמערבב הומואים וטרנסיות, לסביות ופאטמים וכל אלה. אבל קודם כל - זה לא נכון שאין קשר. סטטיסטית יש. אם שמונים אחוז מההומואים היו "בנים נשיים", ולשלושה רבעים מהלסביות היה שלב של טומבוי (לעומת חצי מכל הנשים), זה קשר סטטיסטי חזק (למרות שההגדרות האלה לא ברורות וגם לא מהימנות הסטטיסטיקה באופן כללי). כנ"ל אם ארבעים אחוז מהקרוסים הם הומואים - לעומת עשרה אחוז מכלל הגברים. אז נכון, קיימים הששים אחוז האחרים אוי אפשר להתעלם מהם, ובכ"ז יש קשר. ברובד השני, יש קשר תרבותי חזק בין השנים. מסטונוול והלאה. דמויות של הומואים נשיים, לסביות גבריות, דראג קוינס, וגם דברים כמו שאת אומרת על עצמך. נכון שיש יותר ויותר תרבות של כמו-בסדרים (סטרייט אקטינג), ויש בשני ה"צדדים" נסיונות לגיטמיים ופחות להתרחקות ולהתבדלות, אבל אי אפשר לקום ולמחוק את המטען התרבותי הזה. ברובד השלישי, הפילוסופי- משהו, ברגע שהגדרנו "מגדר" לא כנגזרת של ביולוגיה אלא כמשהו חברתי, משהו שנמצא בראש של הא/נשים, אז בראש של האנשים "גבר" קשור ל"מין עם נשים" ו"אשה" קשורה ל"מין עם גברים". ולכן הומו או לסבית חורגים מההגדרה המקובלת של "גבר" ו"אשה".

זו לא בעיה

כל עוד זה מאפשר את קיומו של האחר, ומכיוון שקיומו של האחר לעולם בעייתי, ומוּדָר מהשיח הכללי, זו בעיה.

.........

"ברובד השני, יש קשר תרבותי חזק בין השנים. מסטונוול והלאה. דמויות של הומואים נשיים, לסביות גבריות, דראג קוינס, וגם דברים כמו שאת אומרת על עצמך. נכון שיש יותר ויותר תרבות של כמו-בסדרים (סטרייט אקטינג), ויש בשני ה"צדדים" נסיונות לגיטמיים ופחות להתרחקות ולהתבדלות, אבל אי אפשר לקום ולמחוק את המטען התרבותי הזה."

DarlingAdam

New member
בלבול קל.

אין בעיה עם סטרייטים או סטרייט-אקטינג. יש בעיה, ואפילו די גדולה, עם סטרייט-אקטינג שאומרים ל"חברה הסטרייטית", למיינסטרים, "תראו, אנחנו נראים בדיוק כמוכם, אנחנו חלק מכם, ואנחנו מסכימים איתכם שכל אותם סוטים/מטורפים/בחורים בחוטיני ורוד הם לא בסדר. והם לא חלק מאיתנו". אז יש מטען תרבותי. והומואים זה לא רק "מישהו שאוהב מישהו אחר", יש היסטוריה וספרות ותרבות שלמה, ונכון שלא חייבים להכיר אותה אבל זה כמו לא להכיר בכלל את ההיסטוריה של העם שלך או הדת שלך. מותר, אבל קצת חבל, לא?

DarlingAdam

New member
זו דעתך.

ואני אוהב ללמוד את ההיסטוריה, המטענים, מה הביא אותנו לכאן ולאן הולכים עכשיו. והכי חשוב, אני לא רוצה שכולם ייראו אותו הדבר או יחשבו אותו הדבר.

אורי 0

New member
אז זהו

שה"אני לא כזה" נוטה לפעמים להישמע כמו "אני לא שייך לקבוצת המצורעים הזאת! תרחיקו אותי מהם! אני בסך הכל סטרייט כמו כולם אני רק זכר ביולוגי/ נקבה ביולוגית/מזדיין עם גברים/מזדיינת עם נשים וחוץ מזה אני כמו כולם". או במלים אחרות, כמו נסיון להתקבל במחיר של השארת ה"אחרים" - הקוירים, האוחצ'ות, הקבוצות הפחות כמו-בסדריות מחוץ לגדר - או במילותיה של מאיות, "לזרוק אותם מהכדור הפורח". אבל חוץ מזה, גם אני כמו-בסדר, מאוד.

sha na na revol

New member
זה אומר

שהזהות שלי בתור הומו נובעת מזה שאני קרוב יותר לאישה סטרייטית?
סתם, אני לא חושב ככה. תאוריה חמודה אבל 'טיפה' בעיתית.

אורי 0

New member
לא "נובעת" מזה

אבל בראש של האנשים "הומו" זה לא לגמרי "גבר". והיות ומגדר זה לא משהו קבוע ונתון, אלא הגדרה תרבותית, הומו אכן חורג ממה שנתפס כגברי, בקטע הזה. יכול להיות שמבחינת הזהות העצמית שלו, ההומו חושב להיפך ורואה את עצמו בתור "סופר -גבר", למשל בזה שאין בחיים שלו מקום לאשה בתור בת זוג אלא לגבר. אבל הרבה הומואים מתחברים בקלות עם נשים (סטרייטיות), מתעסקים בענינים נשיים כמו אופנה, תספורת וכן הלאה.

ליטל ו

New member
לא-לא-לא!

בדיוק לזה לא התכוונתי. אני לא אלביש עליך שטויות, לפחות לא בכוונה :) התכוונתי לומר שלמרות שיש אנשים שאצלם אין קשר (אפילו לא תרבותי-חברתי, או פילוסופי, בזהות שלהם. שזה בסדר), יש אנשים שאצלם זה כן קשור, או קשור חלקית. ולא קשר של סיבה ותוצאה, בפירוש לא. ('אישה סטרייטית' זו זהות מאד שונה מ'הומו' - believe me
) אלא קשר שבו הזהות שמינית היא חלק מהזהות המגדרית, למשל. למשל אני - חלק מהזהות המגדרית שלי היא שאני הומו (ביולוגית אני נקבה, אם זה עוזר לך לדמיין את ההקשר). אני פחות מרגיש שאני גבר, ויותר מרגיש שאני הומו. עניין של זהות, קשה להתווכח :) זה לא כולל את כל מי שאני כבחור, ובטח לא את כל מי שאני; אנ י רציתי לציין.

DarlingAdam

New member
קטע צדדי,

וקצת אישי, בנוגע למה שאמרת. אני חושב שאף פעם לא הרגשתי או הזדהיתי עם הקונספט של "אישה סטרייטית". מה שמוזר הוא שעם "לסבית" לא הייתה לי כזו בעיה, למרות שחיבבתי גברים מסוימים. ואמרתי מספר פעמים שאולי הייתי "צריך להיוולד גבר הומו" (אני רציני. לא ידעתי אז שזו קלישאה) עד שאנשים הבהירו לי שאם אני מאוד מאוד מחבב נשים, אהמ. אז שאלתי על גבר בי (לא היו לי מילים גדולות יותר) ואמרו לי ש"אז מה זה משנה". אז נשארה עם "אישה בי" וזה פשוט הרגיש מוזר, אבל "התרגלתי". פהה. בכל מקרה, כל הנאום, ואני רק רציתי לומר שהמילים שלך נפלו לי בדיוק למקום ולזיכרון כשאמרת "'אישה סטרייטית' זו זהות מאד שונה מ'הומו'". לא שלא ידעתי קודם, אבל זה התיישב ממש טוב.

Yaara77

New member
תורת הרצף

בתור אשה, הרבה יותר קל לי לעבוד עם תמונות מאשר עם הגדרות מילוליות לכן בניתי לי מודל דו-מימדי חמש פרמטרי תאר לך את מישור המיניות עם שני צירים X ו Y (Y תמיד עומד
) וכל פרמטר יכול להיות אי שם במישור החל מאפס בכל ציר ועד יותר מ 100% בכל ציר מקם עליו 5 פרמטרים: G - גנוטייפ (לא ממש נקודתי אלא אזור סביב 100% על אחד הצירים) X - נקבה, Y - זכר, למעט מקרים של הרמאפרודייט - 1,1 XXY) ומקרים של סופר זכר (YYX). F - פנוטייפ - פרמטר אותו אנו משנים במהלך חיינו על פי המיגדר הנבחר BRAINOTYPE - B - תפקוד המוח - זכר או נקבה, או גם וגם, או אפס למטומטמים, כל המישור פתוח
זה הפרמטר המולד הקריטי שבעטיו, לתחושתי, משתנים F, A, P A - AWAROTYPE - A - פרמטר המודעות, משתנה על פי לחצי החברה עד שמגיע להלימה ל B !! PARTNERTYPE - P - בחירת בת/ן הזוג, גם כן יכולה להיות אי שם במישור, בין אסקסואלי בראשית הצירים ועד ביסקסואלי ב- 1,1 P נתון מאד להשפעת ההונאה העצמית עקב לחצי החברה ונקבע בסופו של דבר, לתחושתי, על פי הרצון למצוא B אצל בן הזוג שהוא תמונת ראי של B שלנו יחסית לציר 45 מעלות. גבר נטו יחפש אשה נטו, מי שבאמצע יחפש פרטנר באצע, וזה לא בהכרח מגדיר זכר או נקבה אלא רק בהסתברות מסויימת
נשמע מסובך - ציירו, השתעשעו, ולנסיוני עם רבים מכל שבעת המינים זה אפילו מסביר לא מעט דברים. "תמונה אחת שווה אלף מילים". אשמח לסייע למי שישלח/תשלח לי תמונת פרמטרים שהכין/ה לעצמו/ה ושאלות בלתי פתורות. חיבוקים לשבת שלום יערה

ליטל ו

New member
אר...

בתור אישה (או מה שיהיה), יותר קל לי, כנראה, לעבוד עם הגדרות... סורי, לא עקבתי. אבל תודה על ההשקעה :)

למעלה