תהייה

• פותח הנושא LCA
  • פורסם בתאריך

LCA

New member
תהייה

אני מרגישה מחוברת לאלוהים אבל לא לדת... מרגישה את אלוהים בתוכי אבל לא מחוברת לדת, לא מרגישה צורך להתקרב לאלוהים דרך בית כנסת או הבגדים שאני לובשת.. מרגישה אותו בלב... זה נראה לכם הגיוני שאני מרגישה מחוברת לאלוהים ולא לדת? איך אני יכולה להסביר לאנשים את זה?

CMF

New member
לגבי השאלה...

לדעתי ההרגשה שלך צודקת ב100% האמונה באלוהים מחייבת שמירה על חוקים מסוימים ( חברתיים.מוסריים.רוחניים וכו')הדת מביאה עם עצמה חוקים אשר באופן עקיף מהווים קירוב של אדם לה' למשלמהבחינה הרוחנית--שמירת שבת וחגים מקביל בימינו לדיכויי ערך החיים הגשמי. אבל אני למשל רואה את עצמי קרוב לאלוהים בלי לשמור שבת לאכול כשר או להתפלל בבית כנסת מכך נובע שמן הסתם אדם לא חייב ליהיות דתי והולך לבית הכנסת כדי ליהיות רוחני ומלא אהבה אלוהית אלא לחפש בחיי היום יום את המצבים שהחוקים הדתיים מדברים עליהם בעקיפין ולפתור ולהתמודד אותם ואיתם אז תנסי להבין ולהסביר שמה שקובע הוא מבפנים ולא לבוש מסורתי או לא לנהוג בשבת.. כי אילו דברים מוחשיים מדי בכדי להתקרב לאלוהים בימינו כי מה שבא מבפנים הוא הרבה יותר חזק... וההוכחה? לבואי לבני ברק ביום שבת ותדליקי מצית! את יודע מה יקרה לך?! אז הנה איפה האהבה אצל דתיים שומרי מצווה שהרגע יצאו מבית כנסת אחרי תפילה!

הגיוני את שואלת../images/Emo35.gif

ו
אז המקום הכי עמוק שלי שמאד מאד דומה לשלך
אני ממש לא מחוברת לדת, לפחות לא כמו שהיא מוצגת היום, וודאי שלא על דרך הכפייה. הדת שלי היא אהבה, האלוהים שלי הוא אהבה, לא אותו אלוהים שמלמדים אותנו עליו בבית הספר או במוסדות הדת למינהם. אני לא ממש מקבלת את המושג הזה "עם נבחר" או "עם סגולה" לפחות לא בהקשר שמלמדים אותנו לפרש את המונחים הללו. כשאני מבקרת בבית כנסת, או אפילו בכותל, מה שקורה פעם ב... זה משום שככה אני רוצה באותו רגע, ויכולות לעבור שנים מבלי שאחזור לשם. המהות הפנימית שלנו חשובה הרבה יותר מבחינתי, האמונה לא אמורה להתבטא בבגד שאנו לובשים או דרך איסורים כלשהם. להרגיש ב
, בדיוק כמו שכתבת, זה משהו שחסר להרבה הרבה כאלה שמכנים עצמם "דתיים". עלי והצליחי

לקשמי

New member
הגיוני בהחלט

ואישית אני מעדיפה את החיבור הזה מאשר את החיבור דרך הדת. הדת, אף על פי שיש בה גם הרבה דברים יפים היא בכל זאת מגבילה. היא מלמדת אותך לפחד מאלוהים, לקיים מצוות מפחד ולא מאהבה. (למרות שהדתיים אומרים שצריך לאהוב את אלוהים וכו', החוקים של הדת גורמים לדעתי לפחד יותר מאשר לאהבה). אז תלכי בעקבות מה שאת מרגישה. גם אני, שמתרגלת יוגה, הרבה פעמים אומרים לי שזאת עבודה זרה, שאלה שמתרגלים יוגה ממירים את הדת וכו'. אז יוגה היא ממש לא דת, אבל בעצם גם אם היא הייתה דת היא הייתה עדיפה על הדתות האחרות שמצד אחד מדברות על הכחדת האגו ומצד שני מנופחות אגו ואינטרסים. זו דעתי.

avital24

New member
אני מסכימה איתך ב-100% ../images/Emo45.gif ../images/Emo9.gif

גם אני אוהבת את אלוהים בלב ולא רואה אותו בדת וגם בספר שיחות עם אלוהים כתוב שהדת מרחיקה אותנו מאלוהים ולא מקרבת אותנו אליו שהיא יוצרת פחד ואשמה שמנוגדים לאהבה ופחד ואשמה הורגים את הנשמה ולא מחיים אותה ככה שאני יכולה לחשוב שלאהוב את אלוהים בלב הרבה יותר חזק מכל דבר שנכתב בדת או בכל מקום אחר בעולם. ודרך אגב גם אני לא מאמינה בדת ולא חושבת לקיים את המצוות כי לא נראה לי שזה מה שיגרום לאלוהים לאהוב אותי יותר זה יותר (הדת) מוסכמות חברתית עם קודים משלה שהחליטו אליה אנשים ולא אלוהים. אז אל תרגישי אשמה.

playtrip

New member
אתם ממש צודקים! =)

אבל אם תשמרו שבת, תאכלו כשר ותמנעו מפגם הברית הקדוש ברוך הוא יתן לכם מתנות ויעשה לכם ניסים כמו שעשה לי! אתם לא רוצים ניסים ומתנות? =) לעשות מצוות מביא הרבה דברים טובים ומתנות שמגיעות לנו עקב עשיית המצווה! אם תשמרו שבת, תקראו תהילים ותשמרו את הברית יתגלה לכם אורו של השם יתברך ומלאכים וסודות, ורזים ושיטות ופרסים ותנאי חיים טובים יותר אבל הכי חשוב כמו שאמרתם זו הרגשת האהבה והשמחה, ומרגע שהתחלתי לחוש אותה התחילו להיות לי קצת צרות בחיים כי המקטרגים התעצבנו על זה שאני לא שומר שבת, אוכל כשר ושלא שמרתי את בריתי. אז התחלתי עם כל אלו... P: גם הקדוש ברוך הוא רצה שאתחיל לשמור שבת ולהפסיק לפגום בברית כי הוא רצה לתת לי מתנות אז הוא ייסר אותי. בהתחלה כששמרתי שבת, הקדוש ברוך הוא נתן לי מטבע כסף למזל במתנה ואחר כך מצאתי נעלי נייק. ואחרי זה הוא הביא לי מתנות רוחניות כמו יישוב הדעת המיוחל, ויותר עושר בחיים ועבודות מגוונות, כי קראתי גם את מזמור כ"ג בתהילים. אבל מעל הכל הוא נתן לי את כל זה כי הרגשתי אהבה ושמחה! =)

bios

New member
לדעתי אלוהים לא עובד בצורה הזאת

לפי מה שאני מבין מ"שיחות עם אלוהים", זה לא עובד כמו מבצע בסופר, שאם לא משתתפים בו אי-אפשר להשתתף בהגרלה ולזכות במתנות ופרסים. אלוהים לא צריך שנשמור שבת או נאכל כשר - הוא הרי כל יכול! אם הוא היה רוצה הוא היה גורם לנו לעשות את הדברים האלה... לכן גם אין לו סיבה לייסר אותנו אם אנחנו לא עושים את זה. זה לא אומר שאסור לשמור שבת או לאכול כשר, אבל כשמסתכלים על זה בתור משהו שאתה עושה בשביל עצמך, בשביל להביא את עצמך למקום שאתה רוצה להיות בו, יש לזה יותר ערך בשבילך. זה גם מאפשר לאהוב את אלוהים בפני עצמו, ולא בתור מעין קופאית שמחליטה אם כרטיס המועדון שלך בתוקף :)

לקשמי

New member
אני לא שומרת שבת

ובכל זאת, כל יום אני מקבלת מאלוהים מתנות נפלאות: את אורה וחומה של השמש, את הגשם המרענן שמביא לפריחה, את האפשרות לקום בבוקר מאושרת ועם רצון טוב להתחיל את היום. את האפשרות למדוט (לתרגל מדיטציה) כל יום ולזכור אותו (את אלוהים) לפחות ברגעים האלה אם לא יותר, את היוגה שבעזרתה אני צומחת וגדלה, את המורים שלי (ואני לא מתכוונת רק למורים ליוגה) שעוזרים לי בתהליך הצמיחה הזה, את השפע החומרי והשפע הרוחני, את הכוחות שלי והאמונה שעוזרים לי להמשיך לגדול ועוזרים לי להמשיך לחייך גם במצבים קשים. את האפשרות לברך על כל זה. ובוודאי הרשימה עוד ארוכה. אלוהים אף פעם לא מעניש. רק האדם הוא זה שיכול להעניש את עצמו. לעומת זאת אלוהים תמיד נותן מתנות, לכולם וללא תנאי. ההבדל הוא בין אלה שמקבלים את המתנות לבין אלה שחושבים שזה לא מגיע להם ולכן מסרבים לקבל או אפילו להאמין שהן מתקבלות.

למעלה