תהייה...

Dargo

New member
תהייה...

אני לא בטוח שזה קשור כ"כ למד"ב ובטח לא לפנטזיה, בכל אופן: תארו לעצמכם שאי שם בעתיד הקרוב (50-100 שנים הקרובות) האדם יצליח להתיישב בפלנטות אחרות...ממש לשגשג כמו בכדור-הארץ, איך ישתנו סדרי העולם? כל פלנטה תהיה "מדינה" בפני עצמה? על כדור-הארץ עצמו יהיו עדיין מדינות? לא יהיו יותר מלחמות על פני עולמנו? תחשבו על זה, וכדרך אגב, גם תגיבו...

אני עדיין תקוע בקטע של

עוד 50- 100 שנה נשתקע בעולמות אחרים, בהתחשב במגבלות מרחקים בחלל והטכנולוגיה הזמינה לנו כיום. אבל אם לענות לגופו של עניין, ולנסות מעט ריאליזם - ראית כמה זמן לוקח היום לבנות מחלף? בהתחשב בעלות בניית תחנת חלל יחידה כיום, לא מאוד סביר שבתווך הזמן שצויין יצוצו מושבות על עולמות שונים כפטריות אחרי הגשם. עד 10 מושבות אני יכול לסספנד, בדוחק רב. כך שכל מושבה כזו תהיה במרכז תשומת הלב העולמית, ועדיין אני לא רואה משהו שמתקרב לשגשוג כמו כדור הארץ. מה שכן - קבוצות אינטרס שונות עדיין יהיו, בזמן האחרון הנטייה היא לבידול, לא לאיחוד, כך שמדינות קרוב לוודאי עדיין יהיו - ומושבות ייבנו כנראה ע"י קבוצות אתניות קרובות. גם אם לא תהיה למושבות הכרה כמדינה, מעשית לא ניתן יהיה לפקח על זה - אם מושבה תחליט שהיא מעצמה, בפועל (לפחות בהתחלה) להכרזה כזו לא תהיה השפעה למעט אולי ניכור מצד מדינות שעד אותו זמן סייעו לאותה מושבה. בסופו של דבר כל המושבות יחוסלו או יהיו עצמאיות, אבל על פוליטיקת כדור הארץ לא בהכרח תהיה השפעה. למעט נקודה אחת קטנה - סביר, ואפילו סביר מאוד שבשלב מסוים חלק או יותר מהמושבות יהפכו למושבות עונשין דוגמת אי השדים של הצרפתים, או אוסטרליה עבור הבריטים. במקרה כזה לנעשה על המושבות עשויה להיות השפעה ישירה יותר על מדינות בכדור הארץ, ובייחוד מדינות ש"ייצאו" עברינים. הכרזת עצמאות, בתנאים מסוימים, עלולה אפילו להתקבל כהכרזת מלחמה.

Dargo

New member
OK...

אז לא 50 - 100 שנה אלא 100 - 1000 שנה...מה שהופך את זה לעתיד לא כ"כ רחוק, ואז כל השאלה\תהייה לא רלוונטית, כי סביר מאד להניח כי עד אשר כן נוכל להתיישב בפלנטות אחרות כל סדרי העולם ישתנו, כולל הפוליטיקה על כל המשתמע מכך...

Raistlin

New member
הגרסה האפוקליפטית ?! ../images/Emo58.gif

אז ככה, לא יהיה שוק חופשי לא משטרה או ממשל ואפילו לא זכויות הפרט. כולנו נהיה חלק ממאגר נתונים ענק שנשלט בידי תאגידי ענק שנמצאים במלחמה מתמדת (ויביאו מובן חדש לביטוי שיווק אגרסיבי!), כמובן שכדור הארץ יהיה סתם עוד כוכב ריק ממחצבים ושימושו העיקרי יהיה חקלאות ותעשיה נמוכה. טוב אז כמו שאתם שמים לב שום דבר מקורי, כבר עברו על הנושא הזה בכל סרט מד"ב אפשרי יותר מפעם אחת

למעלה