תהיתי לגבי כמה נקודות...

תהיתי לגבי כמה נקודות...

בענייני השפעות. מי היו ההשפעות של פינק פלויד. אני יודע שרוג'ר מאוד אהב את בילי הולידיי בצעירותו (שזו אגב בחירה מצויינת כי בילי הולידיי היא כישרון שאי אפשר לתאר במילים). אני יודע שסיד הושפע מגיטריסטים של בלוז קשוח... וריק הושפע במידה ממוסיקה קלאסית, אבל לא ניכרת ההשפעה הזו במיוחד בנגינה שלו. מה עוד, איפה דייב ומייסון? האם בתור להקה מאוחדת הייתה להם השפעה כוללת ממישהו מסויים, על מי הם חשבו שהם רצו להשיג סאונד כזה או אחר. ועוד נקודה למחשבה... האם היה קשר מסויים או התייחסות מסויימת בין פינק פלויד לביטלס? האם ללא ביטלס היה לפינק פלויד קיום, האם אחרת... אני שואל את השאלה הזו משתי סיבות, האחת היא שהביטלס פרצו הרבה גבולות וסללו הרבה דרכים ללהקות העתיד (החל מאפקטים ושיטות הקלטה, אלבומי קונספט ועוד ועוד), והשניה היא ההשפעה המקומית של הביטלס בתוך אנגליה, ומה שזה עשה ללהקות שקמו אחריהם. ואין לי כוונה להיכנס לדיון על אם ביטלס היא כוס התה שלכם או לא, כי כאן אני יודע שהדעות חלוקות. אנא עיזרו לי :) ושבוע נהדר לכולכם

אין ספק

שהביטלס השפיעו על הפלויד בדרך זו או אחרת, במיוחד על סיד שהנהיג את הלהקה ב-67 כשבאולפן ליד, הביטלס הקליטו את ה-"סרג'נט פפר". כל הלהקות בשנות השישים שאבו את הרעיונות וההשראות של הביטלס. יחד עם זאת, הפלויד סיפרו לא פעם על ההופעות של CREAM בתחילת שנות השישים שהשפיעו עליהם ועל רוג'ר במיוחד. יש תמונה מפורסמת של הארבעה (בלי גילמור) עם הנדריקס בתור להופעה של הקצפת. http://www.carlwayne.co.uk/hendrix.jpg הרעיונות המטורפים וההזוים של פרנק זאפא עשו את שלהם בהמשך דרכם של הארבעה אחרי שסיד נחתך מהלהקה. רייט מגיע מעולם הג'ז וקשה שלא להבחין בכך. גילמור הוא גיטריסט בלוז מובהק, שהושפע לדעתי מדילן וקלפטון וסיד כמובן. סיד הושפע מהליריקה של דילן. רוג'ר הושפע מהליריקה של סיד. ומייסון?! - מייסון זה מייסון, זה One of these days ב"חי בפומפיי".

הביטלס השפיעו על כולם באותם ימים

וגם על הפלויד. דווקא סרג'נט פפר לא היה השפעה עליהם - הוא הוקלט במקביל לפייפר - אלא דברים קודמים שהביטלס עשו. הפלוידים גדלו על הדור הראשון של הרוקרים הבריטיים, כולל הביטלס, הסטונס, היארדבירדז וכו'. כמוהם, הפלוידים האזינו לבלוז ורית'מנבלוז אמריקאי, וחיקו אותו. אלו היו השורשים המובהקים של הפלויד, כולל סיד בארט. התמונה שהבאת, קרייזי, איננה מהופעה של Cream אלא מטור של הפלויד בסוף 1967, שבו היה הנדריקס האטרקציה העיקרית. כפי ששמת לב בוודאי, הלינק לתמונה שהבאת הוא מאתרו של קארל וויין, חבר ה-Move, שהשתתפו אף הם בטור הזה; הוא מופיע בעצמו בתמונה. לזאפה לא היתה שום השפעה על הפלויד. לדילן, כמו לביטלס, היתה השפעה על כולם, ובוודאי על סיד ועל רוג'ר. ריק רייט וניק מייסון חיבבו, בנוסף, גם ג'אז.

itaikuskus

New member
לא כל כך

התמונה הזאת קיימת בערך בכל ספר ביוגרפיה על הפלויד שמכבד את עצמו, יש אותה בcrazy diamond, אחת הביוגרפיות על סיד שברשותי, ואם אני לא טועה, יש אותה גם בinside out של מייסון.

Anuerysm

New member
נדירה זה גם ביטוי

שאומר "איזה תמונה מגניבה!!!", צריך להיות טינאייג'ר כדי להבין את זה

באילו מישורים התבטאה ההשפעה

של הביטלס על פינק פלויד? על מה למשל את יכולה להצביע אצל הפלוידים ולומר שהוא הושפע מהביטלס?

itaikuskus

New member
זה לא נכון לחשוב ככה

אתה מכוון למשהו דיי סטטיסטי, לשמוע קטע ולהגיד "זה כמו ביטלס", זה לא הולך ככה. הפלויד במוצהר מאוד מושפעים מהביטלס, כמו שמאות להקות אחרות מושפעות, זה לא אומר שהן צריכות להיות דומות לביטלס. הם לקחו את השירים, ההרמוניות הווקאליות, היצירתיות ולקחו את זה למחוזות משל עצמם, אבל לשמוע קטע ולהגיד "לנון ומקרטני היו כותבים את זה", זה כבר ממש לא נכון, בטח לא אצל פינק פלויד.

זה לא מה שהתכוונתי

ברור שלא התכוונתי שהם הושפעו מהביטלס ואימצו מהם דברים ב"אחד לאחד" , אין כאן שאלה, ברור שהם לקחו את ההשפעות שלהם למקום שונה.

IamAR

New member
בתמונה, בין ווטרס להנדריקס....

זהו לא במקרה ג'ון בונהם?

למעלה