תהיתי לעצמי....

תהיתי לעצמי.... ../images/Emo132.gif

איך זה שהגענו לעמוד עשירי של הפורום ללא שפעם אחת טחנו את ה-נושא- השוויגער

eti35

New member
תפילת השוויגער

ה' בּוֹרֵא הָעוֹלָם, מִלְּפָנֶיךָ אֵין נֶעֱלָם. בְּחַן כִּלְיוֹתַי וְלִבִּי, שִׂים רוּחַ טוֹבָה בְּקִרְבִּי. תֵּן חִינִי בְּעֵינֵי חֲתָנִי וּבְנוֹתַי, וְחֶסֶד לִפְנֵי בָּנַי וְכַלּוֹתַי. שֶׁלֹּא אֶרְאֶה בָּם כָּל נְגָעִים, שֶׁלֹּא אֶשְׁמַע דְּבָרִים רָעִים. שֶׁלֹּא תְּהֵא עֵינִי בָּם צָרָה, שֶׁלֹּא תְּהֵא יָדִי קְצָרָה. שֶׁלֹּא יִתְעוֹרֵר בִּי שֶׁמֶץ קִנְאָה, שֶׁלֹּא תִּמָּצֵא בִּי כָּל רִשְׁעָה. שֶׁאֶמְצְאֵם תָּמִיד בְּשָׁעָה טוֹבָה, שֶׁאַשְׁפִּיעַ עֲלֵיהֶם חֹם וְאַהֲבָה. שֶׁיִּזְכּוּ לְגַדֵּל יַלְדֵיהֶם בְּשִׂמְחָה, שֶׁתְּהֵא פַּרְנָסָתָם מְצוּיָה בִּרְוָחָה. שֶׁיִּזְכּוּ לְהִתְבָּרֵךְ מִמְּקוֹר הַבְּרָכָה, תַּחַת יָדְךָ הָרְחָבָה וְהַבְּרוּכָה. שֶׁאֶהְיֶה רְאוּיָה לַחֶסֶד הַגָּדוֹל, שֶׁאוּכַל לְהוֹדוֹת וְטוֹבָה לִגְמֹל. בְּךָ אֱלֹקַי אֶבְטַח, בַּקָּשָׁתִי לְפָנֶיךָ אֶשְׁטַח. שְׂפָתַי תַּבַּעְנָה תְּפִלָּה, לְךָ נוֹרָא תְּהִלָּה.

eti35

New member
מתוך הספר החדש "תפילת נשים" בעריכת עליזה לביא

התפילה חוברה על-ידי שולמית אייזנבך, ערב נישואי בנה הבכור, בשנת תשמ"ח. כך היא סיפרה על חיבור התפילה: "הרגשתי צורך לבקש בקשה שלא מצאתי לה ביטוי בתפילות. כאם לשני בנים, זה היה רגע משמעותי, שממנו מאילך יכולתי לזכות בבת - או לאבד בן. רק 14 שנה לאחר כתיבת התפילה, לאחר שהצלחתי לבנות קשרי אהבה ורעות עם כלתי, העזתי לפרסמה".

../images/Emo51.gifכבר העברתי אותה הלאה!!!

אז תודה גם על המקור!!! כי דודה שלי שמחתנת בשבוע הבא מאד התרגשה ושאלה מי חיברה אותה!

כולם הלכו.. אני אתחיל

אתן לכם/ן רמז דק כעדר פילים ואתם תפליגו בדמיון... אז זה הולך ככה.. אישתי היא בת יחידה.. יאלה.. תמשיכו.

אביטל60

New member
איך אתם קוראים\אות לשויגער שלכן\ם?

אמא, שוויגער, סבתא או לא קוראות???

אני לא קוראת לה ולא לו../images/Emo4.gif

וזה מררררגיז!!!!!!!!!!!! זה גורם להרגשת ריחוק תמידית ואל תיעצי לי להתחיל מהיום לקרוא לה כי אין מצב!!!!!!!!!!!!!!!

אביטל60

New member
אני לא ייעץ לך כי גם אני לא קוראת../images/Emo8.gif

למרות שיש לי יחסים נהדרים עם חמותי ואני באמת אוהבת אותה ולמרות שהצהרתי בפה מלא לפני שהתארסתי ש"אני לחמותי יקרא אמא" כי למה לא לתת הרגשה טובה כשאפשר לעשות זאת במילה אחת. לא העזתי. וזה מאמת מרגיז כי אם הייתי מתרגלת זה היה כזה כיף וזורם, אבל עכשיו אחרי שנתיים זה מאוד מוזר להתחיל ואני נורא מתביישת. ואני בין הכלות הראשונות כך שגם ההבאות בתור כנראה לא יקראו כי הן יעשו מה ש"הגדולות" עושות. אז הרסתי לכולן...

טחג

New member
לפעמים סבא וסבתא

ולפעמים (בד"כ) בשמות הפרטיים שלהם. סבא וסבתא זה רק כשהילדים בסביבה. בהתחלה היה לי קשה מאד לקרוא להם בשמות הפרטיים ורק חיכיתי שיהיו ילדים כדי לקרוא להם סבא וסבתא. בינתיים כבר התרגלתי וזה פחות מוזר לי. ההורים של בעלי יצחקו עלי אם אני אקרא להם "אבא ואמא". ההורים שלי מצד שני: אבא שלי היה שמח אם החתנים שלו היו קוראים לו אבא. בעלי קורא לו בשם שלו/לא קורא לו. גיס אחד קורא לו "אבא X(שם המשפחה של ההורים שלי), וגיס שלישי כנראה לא קורא לו כי ניסיתי לחשוב איך הוא קורא לו ולא הצלחתי. אמא שלי מצד שני סבלה כל החיים שלה מזה שהיתה צריכה לקרוא להורים של אבא שלי "אבא ואמא" ולכן לא תעלה בדעתה לבקש את זה מחתניה. בתכל'ס הפתרון של כולם הוא כמו לאבא שלי.

eti35

New member
בשמות הפרטיים בלבד. כך זה אצלנו משני הצדדים

נראה לי משונה לקרוא למישהו אחר אבא או אמא.הכבוד צריך להיעשות במעשים ולא במילים כאלה או אחרות.

אצלי זה היה שונה-

ההורים של אשתי קוראים להורים שלהם משני הצדדים - אבא ואמא. לי קשה לקרוא להם בשמות הפרטיים, אחרי הכל הם ההורים של אשתי- ולכן אני בהתחלה לא קראתי להם. ועכשיו קורא להם סבא וסבתא. (חוץ מהתקופה שעבדתי עם חמי באותו מקום- ואז קראתי לו, לעתים, בשם הפרטי). אמא שלי לא מוכנה שאשתי תקרא לה אמא, ולכן גם אשתי קוראת להם סבא וסבתא.

למעלה