תהליך אימוני

aba1000

New member
תהליך אימוני

שלום לכם, אני מאמן חדש ורציתי להתייעץ איתכם לגבי אימון שאני עושה כרגע לבחור חביב. הבחור מובטל כרגע ורואה בתקופה זו הזדמנות להתעסק בחלום חייו להיות מעצב בגדים. הוא החל ביצירת עיצובים ומנסה למכרם. הוא התחיל בעבר תהליך אימוני בנושא והפסיק כי בדיוק עבר דירה. נפגשתי איתו פעמיים ובשתי הפגישות היו לו דברים חמים שרצה שנעסוק בהם כמו להחליט איפה לייצר, איזה תקציב להגדיר לתקופה, האם להרשם לקורס שרצה וכו'... אלו דברים שהעסיקו אותו באופן מיידי. הוא נמצא בתהליך עשייה ואנו נגררים באימון לטיפול בעניינים אלו. איך נכון להמשיך את האימון?, לעצור ולהתחיל "מהתחלה"? מציאת הערכים, הגדרת החזון וכו. אשמח לשמוע את דעתכם...

להבהיר לו שוב מה זה אימון

שלום , נראה לי שהמתאמן שלך חושב שהוא מקבל ייעוץ עיסקי. אני הייתי מבהירה לו שיש הבדל בין אימון עיסקי לייעוץ עיסקי ומפנה אותו לגורמים מקצועיים שיכולים לתת לו יעוץ כגון מט"י וכו'. אחר כך הייתי שוב חוזרת ומבררת מה המטרה ומה החסמים עליהם עובדים באימון. מוריה

drorvar1

New member
אימון

ציינת שהמתאמן מנסה למכור את עיצוביו ,שזהו חלום חייו ושהוא מובטל.לדעתי כדאי לבדוק עימו האם לדעתו מכירת עיצוביו הוא שלב בתהליך מימוש חלום חייו .במידה וכן הייתי מתמקד בהצלחה במכירה כחלק משלבי מימוש החלום . דרך תהליכי המכירה ניתן לגעת בתחומי אימון כגון : מחויבות ,תקשורת בינאישית ,השפעה על הסביבה ועוד

אהלן

דבר ראשון חשוב שתפרגן לעצמך שאתה כמאמן חדש לומד ומתנסה ומשתפר. לפעמים כשאדם מגיע מוצף או עם אישויים שחשוב לו לטפל בהם במיידי זה נכון לאפשר לו את המקום הזה. אין תבנית אחת ודרך אחת איך לאמן, יש הרבה אפשרויות וחשוב גם להיות קשוב לצרכי המתאמן. יחד עם זאת, מכיוון שהוא הגיע לאימון, חשוב להבין מה ההרגלים שמפריעים לו ליצור את מה שהוא רוצה ולהתאמן על להחליף אותם בהרגלים חדשים בהתאם להגדרת חזון וערכים. מה דעתך לחלק כל פגישה לשני חלקים, בחלק אחד לדבר על העניינים הטכנים השוטפים שהוא מביא ובחלק השני לעשות עבודה אימונית? אתה יכול גם לשתף אותו בזה ששני החלקים הללו חשובים להתקדמות שלו ולכן כדאי לתכנן זמן לכל אחד מהם במהלך הפגישה. דרך נוספת היא ללכת עם המתאמן בדילמות שהוא מעלה ולהכניס תכנים אימוניים בהתאם לקשיים שעולים לו בדרך. שנה טובה ובהצלחה מיטל

aba1000

New member
תודה מיטל

אני חושב שהרעיון של לחצות את האימון לשני חלקים באמת יתאים. לא דיברנו עדיין על חזון וערכים ולכן קשה לי לחבר אותו אליהם במהלך הדיון בדילמות שלו על אף שכן הכנסנו תוכן אימוני אליהן. תודה על הרעיון ועל הפרגון.

למעלה