תהליך בארץ לאחר קבלת אישור ל- H1B

octomay

New member
תהליך בארץ לאחר קבלת אישור ל- H1B

אודה על מתן פרטים בנוגע לתהליך שצריך לעשות בארץ לאחר קבלת האישור לויזת H1B. איזה טפסים צריך למלא בשביל הראיון בקונסוליה ? מה לגבי הנוסעים איתי על ויזת H4 ? האם כל משרדי הנסיעות יודעים לטפל בבקשה מסוג זה ? עוד פרטים יתקבלו בברכה. תודה מראש לכל המשיבים

אני עובר כרגע תהליך דומה

עליך למלא טופס DS-156 לך ןלכל אחד מבני משפחתך כמו כן לכל גבר מעל גיל 18 יש למלא גם טופס DS-157 רצוי לצרף מכתב מן המעסיק וצילום של הדפים הראשונים של הדרכונים של אלה שנוסעים. את כל אלה יש להגיש לסוכן נסיעות (אני הגשתי לסוכן שעובד עבור החברה ששכרה אותי בארץ) בצרוף תמונות לפי מפרט (ניתן להוריד את הטפסים והמפרט לתמונות באתר השגרירות) הסוכן יגיש את הטופסיאדה לשע"ל (שירות עזר לסוכן) אשר קובעים את תאריכי הראיונות (אני הגשתי ביום א' 09/11 וקיבלתי ראיון ליום ו' 14/11) אל הראיון יש להגיע מצוייד בדרכון ובטופס האישור (I-797) כמו כן יש לשלם בבנק הדואר 450 ש"ח לכל אחד מן המבקשים (אני קיבלתי את הספחים לתשלום אצל הסוכן) ולהגיע עם הספחים לראיון. דרך אגב לא ניתן להביא ילדים מתחת לגיל 16 לראיון!

הראיון בשגרירות

מאחר ולא ראיתי הרבה מידע על הנושא החלטתי לפרסם בפורום ולא לענות במיילים היינו בראיון , אני ואישתי , הילד פטור כי הוא לא בן 16 הכניסה לשגרירות היא מהירקון (כניסה עליונה) , מחכים קצת בתור מחוץ לשגרירות לאחר מכן עוברים שיקוף וגלאי מתכות ומפקידים את הסלולריים אצל השומר בכניסה , עוברים לתור נוסף מחוץ לבניין (אבל בשטח השגרירות) מחכים שוב ונכנסים לאולם הוויזות , מגיעים לדלפק קבלה שם מוסרים את הדרכונים הפקיד מצמיד אותם למסמכים שהגשתם בעוד מועד ומוסר לכם ואז מחכים בתור , שוב , לאחד מן המראיינים. המראיינים יושבים בתאים דומים לקופות קולנוע , הראיון נעשה בעמידה וניתן לראות רק מהחזה ומעלה (כך שכל הדיבורים על התייצבות בלבוש חגיגי וכו' מיותרים , אפשר להגיע בפיג'מה ואף אחד לא ישים לב) הראיון משותף למבקש הוויזה והנתמכים , שפת הראיון היא לפי בחירת המראיין (אותי שאלו באנגלית אבל זו שהייתה לפני דיברה עם אותה מראיינת בעברית) , אשתי לא התבקשה להוציא אפילו מילה הראיון ארך כ-4 דקות , המראיינת עברה על מכתב ההמלצה שהחברה ניסחה עבורי בו מופיע תקציר קורות החיים ומידע על החברה ו"בחנה" אותי עליו למשל איזה תפקיד אני הולך למלא בארה"ב וכמה זמן עבדתי בחברה בארץ , לדעתי הראיון פשוט בא לבדוק אמינות ועד כמה מדוייק עניתי לעומת הצהרות החברה. בסוף הראיון קיבלנו תשובה חיובית במקום אך הדרכונים נשלחים לאחר כמה ימים לסוכן הנסיעות. מקווה שעזרתי

למעלה