תהליך בקשת Green Card בארה"ב או בישראל

QwertyGuy

New member
תהליך בקשת Green Card בארה"ב או בישראל

היי! שמחתי מאוד לגלות שיש פה קהילה כ"כ פעילה וטובה של אנשים שעוזרים ויודעים הרבה על כל נושא ההגירה לארה"ב. אז תודה מראש!

תיאור המצב שלי:
בת זוגתי בעלת אזרחית ישראל וגם אזרחית ארה"ב, שגרה רוב חייה בישראל.
אני ישראלי וכרגע בעל ויזת תייר.
הגענו לארה"ב בתאריך 1 למרץ, ויש לנו כרטיס טיסה חזרה לישראל ל-20 ליולי.

אנחנו כבר 3 שנים יחד ואנו רוצים להתחתן כאן בארה"ב ולהתחיל עבורי תהליך בקשה ל-Green Card ע"ב הנישואין שלנו.

המגבלה העיקרית היא שאנחנו כן נרצה לחזור לישראל בסביבות יולי ולשהות בישראל תקופה של לפחות 10 חודשים לפני שנעבור סופית לארה"ב.
זאת על מנת לאפשר לבת זוגתי לסיים (או לנסות לסיים) את התואר שלה באוניברסיטה הפתוחה (קצת קשה להוכיח לוח זמנים לעניין הזה, בגלל אופי האוניברסיטה), כדי להסדיר את הטיפול בדירה שברשותה, לנסות ולחסוך עוד קצת כסף בעבודות שכבר מחכות לנו בישראל כדי שנוכל לעבור לפה מבוססים יותר
וגם כדי לאפשר לנו להיפרד מאנשים וחפצים.

לפי הידוע לי, במידה ונתחיל תהליך עכשיו כאן בארה"ב:
- אני לא אוכל לחזור לישראל עד שאקבל Advance Parole. דבר שעלול לקחת אפילו 3-4 חודשים לפי מה שראיתי. מה שיאלץ אותי להישאר כאן בלעדיה לתקופה לא ברורה ואולי ארוכה (היא חייבת לחזור לישראל ביולי).

- במידה ונחזור לישראל אחרי קבלת AP, יש סיכוי שנקבל את ה-Greencard מוקדם מהצפוי ואז ניאלץ, כדי לא להסתכן באיבוד ה-Green card, לאסוף את עצמינו ולחזור לארה"ב, דבר שלא ישאיר אותנו עם מספיק זמן בישראל כמו שאנחנו צריכים.

- ובכלל תהליך כזה עלול להיות מאוד מלחיץ היות ויש לנו את המגבלות הללו של השהייה בישראל וההמתנה לאישורים.

האופציה האלטרנטיבית שחשבנו עליה, היא להתחתן כאן, וכשנחזור לישראל, להתחיל את תהליך ה-Greencard מישראל.
ואז לא יהיה לנו את כל הלחץ שנוגע למועדי נסיעה ושהייה, אלא נוכל לעשות את התהליך בנחת ולחכות כמה שיידרש עד קבלת ה-Green Card, זמן שבכל מקרה רצינו להישאר בו בישראל לפני המעבר לארה"ב.

ולשאלות:
- מה ההשלכות לתהליך קבלת Green Card מישראל על פני אותו התהליך אם נתחיל אותו מפה (ארה"ב)?
- האם יש סיכוי נמוך / גבוה יותר לקבלת הGreen Card אם מוגש בישראל?
- האם יש פרוצדורות משמעותיות נוספות שנידרש לעשות במידה ונעשה את התהליך מישראל?
- מה ההבדל בזמן שיקח לאישור ה-Green Card בין 2 האופציות?
- האם יש עוד השלכות שעלי להכיר?

תודה רבה לעונים!

John the Savage

New member
מה שניראה לי הכי מתאים במקרה שלכם

בדרך כלל, כשמישהו כבר נמצא בארה"ב ושואל אם לעשות את התהליך מארה"ב או מהארץ, אני נוטה להמליץ על לעשות את התהליך מארה"ב, וזה משום שאת החלק הבעייתי כבר עברתם. אבל על פי לוח הזמנים שלכם, ניראה שאכן תהליך מארה"ב יהיה בעייתי עבורכם. אכן יש סיכוי שלא תקבל את ה-AP עד יולי, ואכן יש סיכוי שתוזמן לראיון בארה"ב בזמן שלא יהיה נוח עבורך.

אבל, שים לב לדבר אחד: גם אם אתם בוחרים לעשות את התהליך מהארץ, אין שום סיבה לחכות עד שתחזרו לארץ בכדי להגיש את הטפסים. אתם יכולים להגיש את ה-I130 בזמן שאתם נמצאים פיזית בארה"ב, אבל לבחור לעשות את התהליך בהליך קונסולרי (כלומר בראיון מהארץ). ההליך הקונסולרי לוקח בערך שנה, ומכיוון שהתוכנית שלכם היא לטוס לארץ עוד חודשיים ולהשאר שם עוד 10 חודשים או יותר, זה בדיוק יתאים ללוח הזמנים שלכם.

ועוד תשובות:

ש: מה ההשלכות לתהליך קבלת Green Card מישראל על פני אותו התהליך אם נתחיל אותו מפה (ארה"ב)?
ת: חוץ מזה שהתהליך מהארץ ארוך יותר, במקרה שלכם כניראה שלא יהיו השלכות.

ש: האם יש סיכוי נמוך / גבוה יותר לקבלת הGreen Card אם מוגש בישראל?
ת: תיאורטית, הסיכוי לקבל גרין קארד מהארץ הוא גבוה יותר, וזה מכיוון שהתהליך מהארץ נחשב ל"זכות" של האזרח ולא ניתן לשלול את הבקשה פרט למקרים כגון עבירות פליליות או הגירתיות, מחלות שמסכנות את בריאות הציבור, נישואים פיקטיביים וכו'. שינוי סטטוס מארה"ב נחשב ל"הטבה" ולכן רף ההוכחות שנדרש בכדי שיסרבו לכם נמוך יותר. אבל אם אין שלדים בארון, ההבדל הזה לא ממש משנה.

ש: האם יש פרוצדורות משמעותיות נוספות שנידרש לעשות במידה ונעשה את התהליך מישראל?
ת: בישראל דורשים תעודת יושר מהמשטרה ואישור שחרור מצה"ל. השלבים בתהליך קצת שונים, אבל מבחינת הדרישות ממכם אין ממש הבדל בשאר הדרישות.

ש: מה ההבדל בזמן שיקח לאישור ה-Green Card בין 2 האופציות?
ת: כשנה בתהליך קונסולרי. בדרך כלל 4-7 חודשים בתהליך מארה"ב (ואישור עבודה תוך כ-3 חודשים).

QwertyGuy

New member
תודה רבה! עוד 2 שאלות

היי, המון תודה על התשובה הזריזה והמפורטת!

2 שאלות נוספות:
1) האם יש איזשהו קישור שמרכז את כל התהליך הנדרש כאשר עושים אותו מהארץ? (טפסים / אישורים / בדיקות / לוחות זמנים וכו'). ניסיתי לחפש, ולא מצאתי אתר שמפרט את המסמכים הנדרשים והתהליך שנעשה מישראל.

2) כשרשמת שאתה ממליץ שנשלח כבר מפה את טופס ה-I130, אתה מתכוון לטופס הזה בלבד? או ממש לשלוח את כל הטופסיאדה הנרחבת שבטח מצטרפת לזה?

שוב המון תודה!

John the Savage

New member
עוד תשובות

קודם כל, לגבי שאלה 2:
הכוונה היא לטופס I130 ביחד עם צילומים של המסמכים הנלווים, כפי שמפורט בהוראות לטופס: תעודת נישואין, הוכחות לכך שהמבקש הוא אזרח ארה"ב, הוכחות לאמיתות הנישואין. ראה כאן:
https://www.uscis.gov/sites/default/files/files/form/i-130instr.pdf

מדובר בפחות מסמכים מאשר כאשר עושים תהליך שינוי סטטוס בארה"ב, כי התהליך מהארץ מתבצע בשלבים. בשלב מאוחר יותר מקבלים מה-NVC צ'ק-ליסט עם כל המסמכים שצריך להגיש בשלב השני.

יש במאמרי הפורום מידע על התהליך, ויש גם כמה מאמרים שאני כתבתי בנושא, כאן:
http://ovrimtousa.50webs.com/index....90.D7.A8.D7.93_.D7.9E.D7.94.D7.90.D7.A8.D7.A5

למעלה