תהליך גדילת השריר

omrikush2

New member
תהליך גדילת השריר

כשאני מרים משקל, מה בעצם קורה בשריר שהוא "גודל"?
כיצד זה בא לידי ביטוי? ואיך למה שאני אוכל באופן כללי יש השפעה על הנושא..

איטלקי8

New member
בגדול: כשאתה מתאמן השריר נפגע, והגוף בתגובה מחדש את הרקמה

הפגועה ומוסיף עליה רקמה נוספת. כך השריר גדל.
זו אחת הסיבות שאם תעשה בדיקת דם במהלך תקופת אימון שכזאת אתה תראה שהתוצאות יעידו על פירוק שריר מוגבר, מעבר לנורמה של אדם ממוצע. זה חלק מהתהליך וזה תקין לחלוטין.
&nbsp
כדי שהתהליך הזה יקרה טוב הגוף צריך עודף קלוריות וחלבונים שהם אבות הבניין של השריר.
&nbsp
זה בגדול.

omrikush2

New member
תודה

על ההסבר. אסביר קצת על עצמי:
אני בחור בן 22 עוד מעט, 1.92 ושוקל 73. מבנה הגוף שלי רזה. לפני חודש החלטתי שאני עושה שינוי בחיים ונכנס
לחדר כושר על מנת לגדול ולשנות את מבנה הגוף מרזה וצנום למראה יותר מוצק וחסון כי בכל זאת עדיף מטר תשעים של
שרירים מאשר של עור ועצמות. יש לך איזושהי המלצה לתפריט מסויים לתת לי? אולי אתר שיוכל לעזור לי בעניין של לבנות
לעצמי תפריט קבוע ליום יום? חייב לציין שהפסקתי עם הפיצות וכל הג'אנק פוד...

The Pinky P

New member
תתאמן ותאכל הרבה...

לאיו דווקא בחדר כושר, תקפיד לאכול הרבה, מכל אבות המזון בדגש על חלבון ופחמימה, לאכול בצורה מסודרת, להמנע ממאכלים לא בריאים.
זה בשלב הראשוני, תעביר ככה חודש חודשיים.
אחר כך מציע לך להעזר במישהו שיכווין אותך, יבנה לך תכנית אימונים ותפריט תזונה קצת יותר ספציפי שמותאם למטרות שלך.

בינתיים כל המידע הכתוב שאתה מחפש נמצא בגוגל, תתחיל לקרוא וללמוד.

Landon2

New member
כלל אצבע להתחלה

כלל אצבע להתחלה, עד שתמצא את הכמויות המתאימות לך -
קח את כף היד שלך, תפתח אותה. הגודל של כף היד עצמה [בלי האצבעות], זה פחות או יותר כמות החלבון [בשר/גבינה/ביצים וכו'] שאתה צריך לאכול בכל ארוחה.
אגרוף בכף היד - זה פחות או יותר כמות הפחמימה [אורז/כוסמת/קינואה/תפו"א וכו'] שאתה צריך לאכול בכל ארוחה.
תעשה מן קערה בין שתי כפות הידיים. זה פחות או יותר כמות הירקות שאתה צריך לאכול בכל ארוחה.

כמו שכתבו לפניי, אתה יכול למצוא את התפריט המתאים שלך ע"י ניסוי וטעייה.
אתה יכול לחפש באינטרנט תפריטים שבועיים, תמצא בעיקר באנגלית.
אתה יכול ללכת לתזונאי שיתאים תפריט במיוחד עבורך...
הכל תלוי באמצעים שיש לך.

למעלה