תהליך גיוס מאוחר שאלות

Noya971

New member
תהליך גיוס מאוחר שאלות

היי, אני לומדת בכיתה יב׳, ילידת אפריל 97.
נדחה לי מבחני הדפר והועדה שעושים בלכשת הגיוס למאי. ומשם התיק ישלח לתל השומר, ואז אמורה לקבל מנילה, מיונים והכל.
השאלה שלי אם קיימת סבירות שאצליח להתגייס לפני מרץ, בסביבות נוב׳ או אפילו לפני. כי אם אתגייס במרץ זה אומר שאהיה חודש לפני גיל 19.
ואני מאוד רוצה להתגייס בגיוסים הראשונים..
אם יש פה מישהו שנפל לו איך שהוא גם תהליך מאוחר והצליח להתגייס לא מאוחר כמו במרץ?

אשמח לתשובות! תודה.

noboya

New member
אצל מתנדבים זה לא נחשב מאוחר...

ברוכה הבאה לפורום!
למתנדבים, בגלל תהליך אישור ההתנדבות הארוך (לרוב) והמיונים הלא רגילים לוקח יותר זמן להתגייס.
אני ניצלתי את זה ועשיתי שנת שירות לפני הגיוס, ובה השלמתי את כל התהליכים בצורה נוחה ובלי לחץ. התגייסתי בינואר של שנה אחרי זה וגם זה בגלל שבחרתי לדחות בעוד חצי שנה בערך (רצו לגייס אותי בספטמבר או משהו כזה).
ורק כדי לוודא - את מתנדבת על סעיף רפואי נכון? לא אמרת את זה בהודעה שלך, אם את לא מתנדבת אז אין לי תשובות בשבילך...
&nbsp
המון בהצלחה!!

Noya971

New member
תשובה לך

אני מתגייסת על בעיה בלב, ההתנדבות שלי היא די גבולית כי אני לא מוגבלת מאוד.
המטרה שלי זה לבקש בסיס סגור, ואין שום בעיה עם מרחק מהבית.
ניסיתי לעשות שנת שירות ולא הגעתי למקום שבו רציתי להיות אז זה ירד מהפרק.
אני יודעת שהתהליך ארוך , ובגלל זה אני שואלת אם יש סיכוי שאצליח להתגייס תחילת שנת.

noboya

New member
תשובה

לפי מה שאני מבין מההודעה הראשונה שלך, ההתנדבות שלך כבר אושרה - תקני אותי אם אני טועה...
מהרגע שההתנדבות אושרה השאלה הכי גדולה היא מיונים, אם תרצי אין סיבה שלא תתגייסי במרץ או אפילו לפני (יש עוד כמעט שנה).
אבל אם את רוצה להתגייס למקום שדורש הרבה מיונים ארוכים (מודיעין לדוגמא) אז יש סיכוי שלא תספיקי.
&nbsp
בהצלחה!

Noya971

New member
הסבר

כניראה לא הסברתי נכון, אבל נשאר לי תהליך האחרון. שהוא ועדה בלשכת גיוס, ושליחת התיק שלי לתל השומר. עוד לא קיבלתי מנילה, והשערה היא שאקבל בסביבות יוני או יולי רק. כי לוקח מינמום חודש עד שיש ראיון בתל השומר.
השאלה שלי אם ישנו סיכוי שאצליח להתגייס לפני מרץ , בסביבות החודשים אווקטובר, נובמבר..למרות שכל התהליך שלי הוא בקיץ בעצם..

noboya

New member
יש סיכוי קטן

וזה מאוד משנה לאן את מתמיינת.
&nbsp

Maya Ella

New member
גיוס מאוחר

המבחנים הפסיכוטכניים והועדה הרפואית זה התהליך הראשון. התהליך הארוך זה הועדה הרפואית כי זה רק פעם בחודשיים לפי מה שאני יודעת.
בכל מקרה אחרי שתסיימי את זה ותקבלי אישור מהוועדה יעלו לך את הפרופיל ל25 (פרופיל קבוע של מתנדבים) ואז ישלחו את התיק שלך למדור מתנדים.
המדור אחראי למצוא לך תפקיד, לשלוח אותך למיונים וכד'. ברגע שיהיה לך תפקיד את תוכלי להתגייס באחד מהגיוסי מתנדבים.
הבעיה שלמדור לוקח המון זמן עד שהם יוצרים איתך קשר אז תרגישי חופשי להתקשר אליהם ולשאול מה קורה כדי לזרז את התהליך.
מדור מתנדבים - 03-738-7157

בהצלחה :)

למעלה