תהליך גרין קארד מואץ בהליך קונסולרי - לוח זמנים ופרטים
אנחנו ביססנו את הבקשה להליך מקומי מזורז (local processing, expedited processing) על הצעת עבודה שתאבד (הפסד כספי ניכר) לי האזרח, והריון של הבת זוג שמגביל את הטיסה שלה עד תאריך מסויים ודורש שניסע ביחד (לא בטוח שהשני באמת היה פקטור). עשינו את התהליך בעצמנו ולא הגשנו ע״י עו״ד (למרות שיכולנו). כן השתמשנו בעו״ד כדי לעבור על הטפסים שלנו וגם זה רק בגלל שהמעסיק מימן את זה (אבל את הייצוג שלהם לא רציתי כדי לחסוך קצרי תקשורת ובעיות תיאום בין העו״ד בארה״ב לי״ם). ההגשה כללה מכתב הצעת עבודה עם תאריך תחילת עבודה ושכר. התאריך כולו ארך כ3 חודשים וקצת והתנהל מול הקונסוליה בירושלים בלבד.
----------------
לוח הזמנים:
----------------
21/5 - שליחת אימייל בקשה לתהליך מזורז.
26/5 - קבלת אישור מהקונסולה להליך מזורז.
1/6 - שליחת הזמנה לראיון ראשון עבור האזרח.
7/6 - ראיון ראשון (לי). שנינו נכחנו בראיון למרות שלפי המסמכים שלהם זה לא נדרש והתרשמנו שזה היה קריטי כי ריאיינו גם את מבקשת הגרין קארד. משך ההמתנה בקונסוליה כ3 שעות. לא נלקחו מאיתנו מסמכים תומכים נוספים למרות שביקשנו למסור אותם כדי ״לעבות״ את התיק. בסוף הראיון קיבלנו מספר קייס והונחנו למלא את הds-260 אונליין כשהוא יפתח לנו. אמרו לנו שיתקשרו להודיע כשהטופס נפתח לעריכה אבל זה לא קרה. נאמר לנו שבקיץ יש עומס ובקשות לוקחות יותר זמן ושזה ייקח יותר מה3 חודשים שהסתמכנו עליהם (אחרי התייעצות עם עו״ד ליעם שוורץ). בנוסף הגשנו בקשה אונליין באותו היום עבור האישור המשטרתי.
21/6 - הDS-260 נפתח עבורנו.
6/7 - הקונסוליה מאשרת קבלת המסמך מהמשטרה בתשובה למייל שלנו.
3/8 - מייל הזמנה לראיון שני
8/8 - בדיקה רפואית בירושלים, היה מאתגר לקבל תור לאותו השבוע, אבל אחרי שהסברנו את המצב עזרו לנו. התוצאות היו מוכנות תוך שבוע (אבל ההבטחה שלהם היא לשבועיים). אשתי בהריון ולכן בדיוק התחסנה בקופ״ח באותו השבוע מה שחסך זמן וכסף. אם אתם עושים הליך מזורז בלחץ זמן, תדאגו לקבוע את התור בהקדם לפני הראיון כי התוצאות שלו נדרשות במהלך הראיון השני.
16/8 - ראיון שני (לה). אספנו את תוצאות הבדיקות במרפאה שנפתחת ב7:30 ונסענו לקונסוליה. לא הכניסו אותי (האזרח) לקונוסליה. אשתי היתה הראשונה באותו היום (8:15) ויצאה תוך 30 דקות עם הבטחה למשלוח הגרין קארד לאחר כ10 ימים (עד שבועיים). היא נדרשה להציג את הטפסי החזר מס שלי מארה״ב. הספיקו הטפסים שהגשתי לסטרימליין (תהליך גילוי מרצון מול הIRS) חודש קודם ללא המכתב החוזר מרשויות המס בארה״ב. שימו לב - זה קריטי - אם לא הגשתם דוחות מס חבל על הזמן שלכם. למזלי היה לי SSN שהנפקתי קודם ולכן הסטרימליין אכן זרם במהירות.
24/8 - מייל עם קוד טרקינג לשליח מגיע. כמה שעות אחריו מגיע מייל נוסף שאומר שחסרים מסמכים ולכן הבקשה מעוכבת אבל רשימת המסמכים החסרים ריקה. חטפנו התקף לב קל, והלחץ נמשך כמה ימים של בהם הקונסוליה לא ענתה למייל להבין אם ומה חסר להם.
29/8 - השליח מגיע עם הדרכון והמעטפה
4/9 כניסה ראשונה לארה״ב
הגענו כששדה התעופה ניוארק בדיוק נפתח וכל התהליך ארך פחות מ10 דקות ואנשי משמר הגבולות היו מאוד חביבים ומסבירי פנים.
רצינו לומר תודה לכל מי שעזר ועל תחזוק מאגר המידע המדהים הזה שמאוד עזר לנו. במיוחד רציתי לומר תודה ל lihi0303 שהציעה את התהליך המואץ ותמכה.
Where there's a will, there's a way. בהצלחה לבאים אחרינו!