תהליך הגירה

natim17

New member
תהליך הגירה

כמה זמן לוקח בממוצע מהרגע שאני מגיש את הבקשה הראשונה בשגרירות ועד ששמים לי את הויזה בדרכון?

sasha888

New member
לפי התגובות פה בפורום אם אתה מגיש עכשיו יקח

לך קרוב ל 4 שנים.

Astroo

New member
למי שמגיש היום להערכתי יקח בין 4 ל-5 שנים

כרגע המצב הוא שחצי מכמות המגישים השנתית ממלאת מכסה של שנה שלמה. לכן, כל שנה זמן ההמתנה גדל בחצי שנה. מי שהגיש לפני שנה וחצי כנראה יקבלו את הויזה בתחילת 2010, לכן למי שמגיש היום יקבל אותה בתחילת 2012 לכל המוקדם. כמובן, הכל יכול להשתנות אם יגדילו/יקטינו את המכסה השנתית.

Astroo

New member
בכלל לא

התסריא הבא נראה לי מאוד סביר: מגישי מרץ-אוגוסט 2006 ייכנסו למכסה של 2009 ספטמבר 06- ינואר 07 - למכסה של 2010 פברואר-יולי 2007- למכסה של 2011 אוגוסט 07 - ינואר 2008 - למכסה של 2012 פברואר 2008 ואילך - למכסה של 2013

roz האחת

New member
בשבילי ובשבילך בוא נקווה שאתה טועה....

ושאני ואתה עדיין מיכנס למכסות של 2009 .

Astroo

New member
אפילו אם כן

מי שמגיש היום עדיין עלול לחכות 4-5 שנים, כי לדעתי רק בספטמבר-נובמבר 2006 נפתחו מספיק תיקים על מנת למלא מכסה שנתית שלמה.

sasha888

New member
אז למה מי שפותח תיק עכשיו מקבל מכתב של 30-36

חודשים? בשגרירות קנדה לא יודעים חשבון? הרי הם בודאות יודעים את כל המגבלות ואת כמות האנשים.

Astroo

New member
שים לב שזה 36 חודשים עד להגשת התיק המלא

ולא עד להנפקת הויזה. חוץ מזה, הם תמיד נותנים הערכות לפי המצב היום, ולא לפי המצב העתידי. למשל, למגישי מרץ 2006 נאמר במעמד ההגשה שיקבלו תשובה תוך 24 חודשים. עכשיו האריכו את זה בדיעבד ל-30-36 חודש ואפילו לא טרחו לעדכן אותם על כך.

sasha888

New member
קודם כל הנפקת ויזות לוקחת כמה חודשים. מהרגע

שמתחילים לטפל בתיק עובר גג חצי שנה עד לקבלת הויזה. ב 2006 ההערכות היו שגויות בגלל המלחמה וגידול דרסטי של מספר המגישים. עכשיו הם יודעים על הבועה של 2006 ומעריכים פחות או יותר את המצב. חישוב שאתה עשית גם הם יכולים לעשות. לא ? אין להם אינטרס להטעות אנשים.

Astroo

New member
המלחמה התחילה ביולי 2006

זה לא מסביר את הטעות שעשו בהערכה למגישי אביב 2006. דרך אגב, מגישי אוגוסט 2005 בכלל קיבלו הערכה של שנה! ובסוף לקח להם שנתיים וחצי. ההסבר היחיד הוא שהם פשוט הקטינו את המכסות עבור ישראל.

למעלה