תהליך ההגירה לקנדה לרופא

Corona Extra

New member
תהליך ההגירה לקנדה לרופא

צהריים טובים, אני בן לרופא ומשפחתי חושבת על לעבור לקנדה כבר מספר שנים. אני יודע שעל מנת לעבוד בקנדה כרופא דרוש רישיון רפואי של קנדה. מה למעשה התהליך שאנו צריכים לעבור על מנת להגיע בסופו של דבר לשם ושאבי יוכל לעבוד כרופא. מה הקריטריונים לקבלת הרישיון? והאם יש דרכים חילופים לקבל הכרה ברופא מבלי לעבור מסכת של מבחנים? שמעתי משהו על FELLOWSHIP, מזה למעשה התוכנית הזאת? תודה רבה מראש,

billiy bee

New member
רשיון לרופא

קנדה זקוקה להרבה רופאים אבל אינה פותחת את השערים.(יש הרבה פולטיקה בנושא זה) על מנת לקבל רשיון צריך לעבור הרבה מבחנים וגם לאחר מכן הם מעדיפים לקחת צעירים שאך ורק יצאו מהאוניברסיטאות. ישנם בקנדה רופאים שבאו מרחבי העולם והם נאלצים לעבוד בתור נהגי מוניות. עדיף שיבוא בתור פלושייפ (התמחות). הוא צריך למצוא בית חולים שמוכן לקבלו לשנתיים בתחום שהוא מעונין לעבוד בו. אם הוא עובד בבי"ח בישראל מנהל המחלקה שלו יכול לעזור לו במידה והוא מכיר רופא ידוע בקנדה ולהמליץ על אביך.

Corona Extra

New member
אני

חשבתי שדווקא יהיה פשוט יותר משום שהוא מומחה כבר בתחומו ובעל וותק רב שנים. התוכנית הזאת כופה למעשה לעבור התמחות נוספת, ומה יהיה בסופה? מקבלים את הרישיון הקנדי לעסוק ברפואה? תודה לך.

billiy bee

New member
לא פשוט לקבל רשיון

לעסוק ברפואה. בגמר ההתמחות זו לא מקבלים רשיון. כנס לאתר של הרופאים בטורונטו אם יש לך שאלות כתוב אליהם ישירות. http://www.cpso.on.ca/

למעלה