תהליך ההתנדבות

pollock1995

New member
תהליך ההתנדבות

שלום לכולם,

קיבלתי פטור מצה"ל לאחר שעשיתי את הצו ראשון על רקע מחלת פרקים בחודש מרץ האחרון. לפני כחודשיים שלחתי מכתב בפקס ללשכת הגיוס שאני רוצה להתנדב ולאחר שיצרו איתי קשר גם הגעתי ללשכה ופתחתי בקשת התנדבות. שבועיים לאחר מכן התקשרו אלי וביקשו ממני לשלוח להם בדיקות רפואיות ומיד באותו היום שלחתי אליהם את הכל ואפילו שלושה ימים לאחר מכן התקשרו אלי ואמרו לי שהתיק שלי נמצא אצל הרופא ושהוא מסתכל עליו עכשיו. מאז כבר עבר חודש וחצי וכשאני מתקשר לתא מתנדבים כל מה שהם אומרים לי זה "התיק שלך עדיין בלשכת הגיוס, זה בתהליך ויצרו איתך קשר" מישהו יכול להסביר לי למה זה לוקח כל כך הרבה זמן או מה אפשר לעשות?? כי זה די מתסכל כשאומרים לך שהתיק שלך אצל הרופא ובעצם אתה מגלה שום דבר לא זז במשך חודש וחצי..

תודה מראש

Run for a Fall

New member
אהלן

קודם כל ברוך הבא

בתהליך ההתנדבות, כפי שאתה רואה, יש ביורוקרטיה מעיקה במקצת... אבל היא נועדה להבטיח את בריאותך בסופו של דבר. לרופא בלשכת גיוס יש המון תיקים לעבור עליהם ולכן זה מתעכב.

מה בכל זאת אפשר לעשות? לבדוק כל שבועיים בערך אם ישנה התקדמות, לשלוח פקסים וכו׳, כל דבר שיעזור אפילו במעט.

והכי חשוב לא להתייאש! בהצלחה

pollock1995

New member
תודה על התשובה המהירה

אני יכול להגיד שכשהתקשרתי לתא מתנדבים בשבוע שעבר ובשבוע לפני זה כפי שרשמתי מקודם התשובה הייתה "זה בלשכת גיוס בתהליך" אפילו לפני מספר ימים בפעם האחרונה שהתקשרתי אמרו לי "כבר הסברנו לך שזה בתהליך ויצרו איתך קשר.." ואני מבחינתי עשיתי ועושה הכל כדי לזרז את ההליכים בין אם זה היה לגשת ללשכת גיוס יום אחרי שהתקשרו אלי בשביל להגיש בקשת התנדבות ובין אם זה היה לפקסס מסמכים רפואיים באופן מיידי. מקווה לטוב

Run for a Fall

New member
מצוין!

חשוב מאוד שאתה כן פועל, זה עוזר - גם אם במידה מועטה (עדיף מכלום).

יש הרבה שלבים בתהליך ההתנדבות שאתה נאלץ בעיקר להמתין, וזה יכול להיות מתסכל לעיתים אבל כמו שאמרתי חשוב לא להתייאש, "לבדוק את הדופק" מדי פעם וכמובן גם להעסיק את עצמך בינתיים בדברים אחרים (בי"ס אם אתה עוד בלימודים, עבודה וכו') כדי לא להרגיש שאתה סתם מבזבז את הזמן.

הייתי ממליץ לך בינתיים להתחיל לבדוק כיוונים לתפקידים, כמו כן ישנן מספר הצעות תפקידים במאמרי הפורום (כאן: http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/default.aspx?forumid=1177&cId=10335) אם משהו מעניין אותך מהתפקידים המוצעים, זה יכול לחסוך הרבה זמן בתהליך ההתנדבות אם תמצא כבר תפקיד תוך כדי התהליך (בדר"כ נהוג להתחיל לחפש לך תפקיד רק לאחר אישור ההתנדבות).

שוב בהצלחה ואנחנו פה אם אתה צריך

למעלה