תהליך הוצאת גרין כארד למחזיקי O1

sharona352

New member
תהליך הוצאת גרין כארד למחזיקי O1

שלום, אנחנו נמצאים בארהב עם ויזת O1 ושוקלים להגיש בקשה לגרין כארד. ברור שנתייעץ גם עם עו"ד, אבל נשמח לשמוע מנסיון של אחרים מה התהליך? לפי מה שהבנתי מגישים את הטפסים, מקבלים תשובה ואז צריך לעבור גם בדיקות רפואיות וראיון? או שהתשובה היא רק אחרי השלבים הללו? אשמח אם תעשו לי קצת סדר בדברים.
ושאלה נוספת - ראיתי שאנשים רשמו שיש סיכון בלצאת מארהב כשמחכים לגרין כארד, אז האם הכוונה היא שמרגע הגשת הטפסים ועד קבלת הכרטיס עדיף שלא לטוס או רק בחלק מהזמן?
תודה רבה!

ilanvag

New member
איזה מסלול גרין קארד? יש ספונסר? או עצמאי, קרי EA או NIW?

sharona352

New member
עצמאי, נדמה לי שזה נקרא EB1?

O1 כמובן הוא עם ספונסר, אבל לגרין כארד כנראה נגיש לבד (עם כל המסמכים ומכתבי ההמלצה של ה- O1)

Boston Guy

New member
EB1 גם דורש ספונסור - למעט שני "תת סוגים" חריגים

כדי להגיש בקשה לגרין קארד תחת מסלול EB1 ללא מעביד ספונסור, הבקשה צריכה להיות מוגשת באחד משני "תת המסלולים" האלו

NATIONAL INTEREST WAIVER - מסלול שבו מקבלים "פטור" מהצורך במעביד ספונסור על סמך הוכחות שיש לארה"ב אינטרס לאומי שהמבקש יהגר לארה"ב,

או מסלול EXTRAORDINERY ABILITIES - שבו צריך להוכיח שלמבקש יש יכולות יוצאות דופן בתחום המקצועי שלו.

יש הבדלים די משמעותיים ב"רמת ההוכחות" שצריך להציג כדי לקבל ויזה מסוג O1 ובין ההוכחות שצריך להציג כדי לקבל גרין קארד על בסיס NIW או EA. מציע לכם להתייעץ עם עורך דין מנוסה בתחום כדי שיעריך אם הניירת שאיתה הספונסור שלכם השיג לכם O1 מספיקה כדי לגשת איתה לאחד משני התהליכים הללו.

לגבי משכי זמן - זה נורא תלוי בסוג תת התהליך ובכמה ה CASE שלכם חזק.

ilanvag

New member
בוסטון, NIW זה EB2. רק EA זה EB1.

לפותחת השרשור, התהליך בגדול הוא כזה -- וחובה ליווי צמוד של עו"ד:
1. הכנה של התיק, עם כל מה שדרוש -- מכתבי המלצה, הוכחות למצוינות, ועוד ועוד. זה השלב שלקח הכי הרבה זמן - יכול בקלות לקחת חצי שנה, ואפילו יותר, כי אתם תלויים באנשים אחרים בשביל לקבל חלק מהחומרים (מכתבי המלצה, לדוגמה, שצריכים להיות בפורמט מאוד מסוים).
2. הגשה של טופס I-140 עם כל הניירת (אצלנו זה היה תיק בגודל ובעובי של כרך גדול של האנציקלופדיה העברית). זוהי בעצם הבקשה להכיר במגיש הבקשה בתור בעל יכולות מיוחדות (EB1 - Extraordinary Ability), או בתור מישהו שהוא בעל תרומה לאינטרס הלאומי של ממשלת ארה"ב (EB2 - National Interest Waiver).
3. אחרי שטופס I-140 מאושר, אז מגישים את הבקשה לשינוי סטטוס לתושב קבע (גרין קארד), וזהו טופס I-485. רק בשלב הזה יש את הבדיקות הרפואיות, למיטב זכרוני.
&nbsp
לא זוכר בדיוק מאיזה שלב לא מומלץ לנסוע, התהליך שלנו היה די מזמן. אשאיר לאחרים לענות על זה.
&nbsp
אם אתם רוצים המלצה למשרד מעולה ולעו"ד ספציפי שהוא והצוות שלו טיפלו בתיק שלנו, ובעוד הרבה תיקים בתחום הזה ששלחתי אליהם -- מוזמנים לפנות אליי במסר פרטי (משרד פרגומן, שהוא הגדול בעולם בתחום ההגירה; העו"ד הספציפי וצוותו נמצאים בסניף הבוסטוני שלהם; פרטים נוספים -- במסר).
&nbsp
בהצלחה

&nbsp
&nbsp

meir12121

New member
בקשה ל -O שונה מבקשה ל-EB1 (במילים אחרות, פשוט זה לא יהיה)

לגבי השאלות הפרוצדורליות ששאלת אז אילן ענה. כן, קודם הבקשה מאושרת ואח"כ ראיון ובדיקות רפואיות.

אבל מעבר לפרוצדורות לדעתי המכשול העיקרי הוא מהותי. זה די קשה לעבור מ-O ל- EB1.

אני הגעתי לכאן עם גרין קארד על בסיס EB1-EA ובמקרה שלי הכנתי את הבקשה בעצמי, אבל לי היה נסיון בהכנת בקשות ברוח דומה (לא בארה"ב ולא בנושאי הגירה). אני בהחלט מצטרף להמלצה של אילן לקחת עורך דין, וחשוב שיהיה טוב כי זו בקשה מורכבת.

אם חשבתם לקחת את תיק הבקשה ל-O, לעשות כמה התאמות קלות, ולהגיש אותה כבקשה ל EB1, אז לדעתי רוב הסיכויים שהבקשה תדחה.

חלק מעובדות הבסיס הנדרשות הן אכן אותן עובדות, אך אם ב-O הבקשה צריכה להראות שמגיש הבקשה הוא "מומחה בתחומו", ב-EB1 הבקשה צריכה להראות שמגיש הבקשה הוא "המומחה המוביל בתחומו" (במדינה בה הוא פועל, זה יכול להיות בארץ או בארה"ב). יש כאן דרישה לרמת מומחיות הרבה יותר גבוהה, ומבחינת הבקשה זו אופרה לגמרי אחרת.

מעבר לעובדות הבסיס שיכולות להיות דומות, כאן יש לנסח את הבקשה כך שתציג את מגיש הבקשה כ"מומחה בעל שם ארצי" – וכאן באה המומחיות של עורך הדין. אבל בקשה מנוסחת היטב אינה מספיקה, צריך גם הוכחות.

ההוכחות זה הממליצים. יש כאן שני אלמנטים. כדי שלהמלצות יהיה משקל צריך: א. שהממליצים עצמם יהיו בעלי מוניטין בתחום המומחיות. ו-ב. לפרט במכתבי ההמלצה את פועלו של מגיש הבקשה ולציין במפורש שהוא אכן מומחה מוביל בתחומו.

לסיכום, למרות הדמיון, הבקשה שהגשתם ל-O בהחלט לא ממלאת את האלמנטים של EB1-EA. מאוד מומלץ שעורך דין (טוב) יבחן את המקרה שלכם ויתן הערכה אם יש לכם את כל מה שנדרש.

למעלה