תהליך קבלה - כמה זמן זה לוקח?

I130Form

New member
תהליך קבלה - כמה זמן זה לוקח?

לפני כחודש הוצע לי להצטרף לצוות מחקר באוניברסיטה בארה"ב על בסיס מענק מחקר קיים. השבתי להצעה בחיוב, ומאז ההתקדמות היחידה הייתה בקשה למכתבי המלצה (ששלחתי).
תאריך היעד שהחוקר הציג בזמנו היה הראשון בפברואר. אני מניח שביעד הזה הוא לא יעמוד, אבל השאלה שלי היא מה הסיכויים שכל הדבר הזה בכלל יקרה.
לא חתמתי עדיין על חוזה רשמי ועדיין לא הונפקה לי ויזה (ואפילו לא דיברו איתי לגבי טפסים).

המצב הזה בעייתי מאוד בגלל שהוא הופך אותי עבור המעסיק הנוכחי ל"מת מהלך" (כנראה שכבר מחפשים לי מחליף), ומצד שני אני לא יכול לחפש עבודה אחרת (כי כבר התחייבתי לאוניברסיטה הזו).

מה מקובל לעשות? האם יש טעם להציב לחוקר אולטימטום?
פניתי בבקשה לעדכונים אבל לא ממש קיבלתי (אין לי מושג אצל מי זה יושב עכשיו).

המדובר באוניברסיטה מאוד גדולה ומוכרת (מטעמי דיסקרטיות לא אחשוף את שמה).

פוסט הוא לא לימודים.

בכל אופן, חודשיים נשמע לי לא מעט זמן, ולא ברור למה אתה מניח שפברואר לא פיזבילי.

I130Form

New member
שמח לשמוע

בזמנו אותו חוקר אמד את משך הזמן הנחוץ בחודשיים וחצי עד שלושה.
&nbsp
אני מוטרד בעיקר מהיעדר ההתקדמות, או לכל הפחות מהיער הידיעה שלי היכן הנושא נמצא. האם זה רגיל שבמשך שבועות יש דממה ואז דברים מתקדמים מהר?
&nbsp
אני מניח שכגוף גדול, יש להם ביורוקרטיה ושכל צעד אורך זמן רב.
&nbsp
תודה

לא יודעת אל מי פנית בבקשה לקבל עדכונים,

אבל אם לא קיבלת מענה, אתה יכול לפנות למרצה ולשאול אותו למי אפשר לפנות כדי לברר מה קורה, כי בינתיים לא קיבלת שום טפסים או משהו בסגנון והבנת ממנו שזה אמור לקחת חודשיים-שלושה.

I130Form

New member
פניתי לחוקר עצמו

לפחות פעמיים, כולל הסבר על תקופת ההודעה המוקדמת שאני מחוייב לה (חודשיים לבעל הדירה, חודש בעבודה). לא קיבלתי כל תשובה לגבי התקדמות התהליך.
&nbsp
אני לא רוצה להציק לו, וברור לי שיש המון ביורוקרטיה בסיפור הזה, אבל העובדה שאין לי כוח מושג מה קורה עם זה (האם ולמה זה נתקע) מאוד מטרידה.
&nbsp
אם אגיע לאמצע דצמבר בלי תשובה קונקרטית ייתכן ואצטרך לבטל את כל העניין.
&nbsp
איך אפשר לגרום לחוקר הזה לשתף פעולה?

כאמור, נראה לי שמה שכדאי

הוא לבקש ממנו להפנות אותך למי שמטפלים בעניינים האלה (שמן הסתם הם לא הוא), כדי שתוכל לברר מה המצב (להבדיל מכך שהוא זה שיצטרך לספק לך את התשובות שאין לו).

leiny85

New member
דווקא ההנחה שלך לא נכונה בעיני

בדיוק בגלל שאמרת שמדובר באוניברסיטה גדולה בארה"ב - מהנסיון שלי המצב הוא בדיוק הפוך.
יש להם נסיון רב עם ויזות וטופסולוגיה לזרים ולרוב מתקתקים הכל מאוד מהר.
לפחות אצלי - הניירת מהאוניברסיטה הגיעה עם FEDEX תוך כמה ימים, ראיון לשגרירות נקבע לאותו שבוע ושבוע לאחר מכן הדרכון חזר אליי עם הויזה.
תאורטית - מהרגע ש-HR נכנסו לתמונה - יכלתי להיות בארה"ב תוך פחות מחודש.
&nbsp

I130Form

New member
האם היעדר ההתקדמות יכול לרמז על בעיה מהותית?

יכול להיות שהם לא אישרו אותי (למרות החוקר (שמנהל את המחלקה הזו ואת תקציב המחקר) החליט להציע לי את המשרה?
&nbsp
האם זו הסיבה שהחוקר לא מעדכן אותי? איך אפשר לברר כאלו דברים?
&nbsp
תודה רבה

leiny85

New member
לאו דווקא.

כמו שהציעו לפני - תשאל בעדינות את החוקר האם הוא יכול להפנות אותך למישהו מ-HR או מהמשרד לסטודנטים זרים, מכיוון שחשוב לך להתחיל לקדם את הלוגיסטיקות שקשורות למעבר.
קח בחשבון שעכשיו THANKSGIVING אז אף אחד לא היה במשרד בימים האחרונים, ובעוד 3 שבועות בערך שוב לא יהיה עם מי לדבר כי יתחילו לצאת לחופשת כריסמס.
&nbsp
ואגב, יש לי איזה זיכרון עמום ש-HR אמרו לי שאסור להם להוציא לי DS-2019 יותר מ-3 חודשים לפני תחילת כתב המינוי או משהו בסגנון, אז אחרי שהודעתי לחוקר שאני רוצה להגיע - לא שמעתי כלום מאף אחד במשך כמה חודשים טובים, ואז פתאום הכל קרה מהר.
&nbsp
בקיצור - לא להיכנס לסרטים בינתיים.

I130Form

New member
אני אמור להגיע על H-1B

ולכן החשש.
אכן, אני לא מצפה לשום תשובה לפני סוף השבוע. אבקש ממנו פרטי איש קשר מהHR.
&nbsp
אני חושב שאתחיל לאסוף את המסמכים הרלוונטיים (אישור סיום תואר, רישוי מקצועי) לקראת הגשת הבקשה לויזה. האם יש משהו אחר שאני יכול לדעתך לעשות?
&nbsp
תודה רבה.

Linguica

New member
למקרה שרלוונטי

אצלי, גם על ויזת H-1B, הצעת העבודה הגיעה באמצע אפריל ונחתמה רשמית בתחילת מאי. יחסית מהר המשרד לאקדמאים זרים השתלט על העסק, ביקש מסמכים ושאמלא כל מיני טפסים. לא משהו מסובך או שהצריך מאמץ מיוחד מצדי. אחר כך דממת אלחוט לכמה שבועות, כי יש טופס שצריך להיות מאושר על ידי משרד ההגירה האמריקאי ואין לדעת כמה זמן בדיוק זה ייקח. מרגע שאושר קיבלתי מהם את הפרטים הרלוונטיים עוד לפני שהטופס הגיע בפד-אקס, תור לשגרירות היה לי תוך בערך שבוע, ואת הויזה בדרכון מתישהו בתחילת יולי. כלומר, חודשיים וקצת, וזה כשכולם תקתקו עניינים מתוך ידיעה שאני חייבת להיות כאן עד אמצע אוגוסט לכל המאוחר, כי הסמסטר מתחיל ואני מלמדת כאן.
&nbsp
רוצה לומר, אם עוד אין לך חוזה חתום ועוד לא התחילו את הבירוקרטיה הרשמית, הדאגה שלך שאולי לא תוכל להתחיל בפברואר אינה חסרת בסיס. יש מצב שזה יסתדר, אבל זה יהיה לחוץ. (כל זה כמובן בהנחה שאתה לא נופל על TAL, כי אם כן אז בטוח אין מצב שזה יסתדר כל כך מהר.)

I130Form

New member
פחות מטריד אותי לדחות את זה בחודש

יש לי מה לעשות בינתיים, וגם ככה מזג האוויר שם בפברואר די רע.
&nbsp
מטריד אותי יותר האם הדבר הזה יתרחש בכלל. האם חוזה נחתם לפני או אחרי קבלת הויזה?

I130Form

New member
לפני 10 ימים מסרו לי שעובדים על הoffer letter

ומאז דממה.
ביקשתי מהחוקר שם של איש קשר בHR, אבל בינתיים פשוט לא קיבלתי. אני תוהה כמה הדבר מתקדם שם. בכל אופן, הסיכוי היחיד שאני רואה שהם יסיימו את זה עד פברואר זה אם הם יבקשו premium processing לH-1B.
&nbsp
(ד"א, מתנצל על החפירה, זה פשוט מאוד מוזר).

למעלה