תהליך קבלה להתנדבות

nitz94

New member
תהליך קבלה להתנדבות

היי,
שמי ניצן ואני נמצאת בתהליך קבלה להתנדבות בשל מחלת דלקת פרקים ממנה אני סובלת. חשוב לציין כי המחלה אינה משפיעה עליי בחיי היום-יום ומבחינה רפואית אני כשירה לגמרי לגיוס. אני בכתה י"ב ומיד לאחר הצו הראשון שלי (שהיה בסוף ינואר, כי אני קטנה) התחלתי את התהליך.
מאז הצו הראשון הייתה לי וועדה רפואית בה נקבע לי פרופיל 21. חוץ מזה הייתי גם בריאיון אישי במדור פרט בלשכת הגיוס ובוועדה רפואית נוספת שהייתה די מיותרת בהקשר של קידום התהליך. היום התקשרתי לקו מתנדבים ונאמר לי שאני מוזמנת לוועדה רפואית ביום רביעי הבא, עוד שבוע.
שאלתי היא האם אני יכולה לדעת מהי משמעות הוועדה הזאת בהקשר לתהליך שלי? האם יכול להיות שזו הוועדה בה יוחלט אם אני מתאימה להתנדבות?
במידה ולא - הבנתי כי זהו תהליך ארוך ומלא בירוקרטיה, שבמסגרתו מתקיימות וועדות רפואיות רבות. אבל לא כל כך הבנתי מתי קורה הסוף שלו: האם תהיה וועדה בה יוחלט שאני כשירה להתנדבות, ואז יתחילו לדבר איתי על תפקידים? יש לי כמה רעיונות ומשאלות בהקשר לשירות הצבאי שלי - מתי יגיע השלב בו אני משתפת בהם את הצבא (מעבר לריאיון האישי שנערך לי, בו דובר על כיוונים לתפקידים בצורה די שטחית)?
שאלה נוספת: הוועדה הרפואית בו נקבע לי הפרופיל התקיימה בפברואר, ולפני כמה ימים קיבלתי בדואר תעודת פטור משירות צבאי. אני יכולה לקבל משני הדברים האלו מושג על תאריך הגיוס המשוער שלי (מבחינת חודש)?
תודה רבה,
ניצן

hillator

New member
פרה פרה עשית בלגן

הרופא יבחן בועדה הבאה את המצב ולפי זה יקבע אם לאשר התנדבות
כאשר הוא יאשר הוא יקבע פטורים רפואים ותנאי שירות שבהם תוכלי לשרת בהתאם למגבלותיך הרפואיות
ברגע שיהיו אלו תא מתנדבים יזמן אותך לראיון ובו ישאל מה את רוצה לעשות
הם לא שואלים לפני שמגדירים רפואית את הפטורים

לגבי תאריך גיוס זה תלוי בהרבה גורמים

יש איזשהו תפקיד שאת מעוניינת בו?

בברכה

nitz94

New member
תשובה

קודם כל, תודה רבה! אז זאת תהיה הוועדה האחרונה? לגבי תאריך הגיוס - הבנתי שיש מספר תאריכים לגיוס מתנדבים, בגלל זה שאלתי...
יש לי כמה כיוונים. חושבת על עיתון "במחנה", וגם שמעתי מכמה אנשים על תפקיד שנקרא קשל"מ ונשמע מאוד מעניין.
באופן כללי הייתי שמחה לתפקיד מאתגר ומעניין. הנתונים שלי גבוהים, האם זה יעזור לי? זה נכון שכמתנדבת יש לי יותר בחירה בנוגע לאופי השירות שלי? האם אני אשלח לזימונים לתפקידים כמו המתגייסים הרגילים?
תודה רבה

hillator

New member
כמה תשובות

לגבי תאריך אין עדיין לשנה הבאה אז קשה להגיד
כן תשלחי למיונים אם התפקיד דורש מיון

בעיקרון למתנדבים יש יותר השפעה אבל יש תפקידים שסוגרים בפניהם למשל ממרמ קורס תכנות או עתודה
ונתונים גבוהים תמיד עוזרים ברור

nitz94

New member
תגובה

תודה רבה, הילה! נחמד שיש מקום כזה שאפשר לפנות אליו לשאלות ובעיות.
המשך שבוע מעולה!
ניצן

hillator

New member
בכיף

הכי פשוט זה שלב ראשון נחכה לועדה של שבוע הבא
ולפי מה שיגידו שם תוכלי לדעת אילו תפקידים לבצע
בגדול לרוב התפקידים אין בעיה בתנאי שהם מאושרים רפואית (לא ישלחו בן אדם עם בעיות שמיעה לשרת ליד מטוסי קרב כי יש שם רעש למשל)

nitz94

New member
עדכון אחרי הוועדה

היי הילה,
אישרו לי התנדבות! :)
זה שימח אותי מאוד.
נאמר לי כי אני צריכה לשלוח לתא מתנדבים את חוות הדעת האחרונה של הרופאה שלי פלוס חוות דעת אחרונה של ביקורת של רופא העיניים שלי (כי המחלה שלי קשורה גם לעיניים), אבל שהמקרה שלי הוא כבר לא סוגיה רפואית ויש לי אור ירוק להתנדב.
הפטורים שלי שגרתיים: פטור משמירות, פטור מתורנויות, פטור מהכשרת נשק וטירונות מתנדבים כמובן. כך שהבנתי שאין לי כל כך הגבלה מבחינת תפקיד. הקב"א שלי היא 53 והדפ"ר הוא 60, אין סיבה שלא אקבל זימונים לתפקידים טובים, נכון? ובהקשר לזה - מה אני צריכה לעשות עכשיו, מלבד שליחת המסמכים הרפואיים הנ"ל? האם תא מתנדבים יצור איתי קשר בנוגע לזימונים למיונים של תפקידים או שאני צריכה לפנות אליהם ולומר להם על אילו תפקידים חשבתי? (לפני הוועדה האחרונה נערך לי ריאיון אישי בו נשאלתי על אופציות לתפקידים מבחינתי)
תודה רבה,
ניצן

למעלה